Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Koper_092 Zobacz posta
    Mam pytanie nie związane z tematem co to jest Kalibracja AF i co ona daje...? I gdy aparat właśnie przeszedł taki zabieg czy opłaca się w niego inwestować...
    Jak sama nazwa wskazuje daje sporo . Tak napisałeś że nie wiadomo czy chodzi o "af fine tune" w body, czy o kalibracje w servisie. Inna sprawa, jak wpiszesz w google lub w youtube, to wyników masz od groma ;P
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

Napiszcie mi czy przycisk podgladu glebi ostrosci w D300s jest programowalny? D300s nie ma przycisku bracketingu, a przycisk funkcyjny przypisalbym do innej funkcji wiec ciekawi mnie mozliwosc programowania drugiego przycisku.

Domyślnie

potwierdzam, pod wyższym funkcyjnym mam pomiar punktowy dostępny, pod niższym, tym od głębi ostrości ustawiłem sobie właśnie bracketing żeby mieć wyciągnięty na body bo tego jedynego guziczka mi brakowało.
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

Miałem d300 z przebiegiem nieco ponad 110tys, teraz nowe S.
    No ale nie o tym miałem pisać.
    O kartach było, klapce było, filmy też były, tryb cichy również...
    Ale jak mam porównać to w d300s AF jest minimalnie szybszy, choć ten w d300 mnie nie zawodził. Co do zdjęć zaś to mam wrażenie, że te z d300s są minimalnie ostrzejsze - z tego co się orientuję filtr przed matrycą został osłabiony względem d300 i stąd bierze się pewnie różnica. W standardzie eSka robi też o jedną klateczkę więcej, co nawet słychać, ale z gripem to już to samo.
    Dla mnie na minus jest teraz otwieranie gniazda kart pamięci - wolę to z dźwignią.

Domyślnie

Witam , d300s mam dwa tygodnie , wczoraj okazyjnie zakupilem sigme 50-150 hsm 2.8 ... No i sie zaczelo , szybki plener i .... zdjecia nieostre . Przeczytalem dokladnie forum i zabralem sie za bf , setki zdjec i efekty juz prawie ... Mam pytanie do doswiadczonych uzytkownikow , czy regulacja af na +20 miesci sie w normie ? Czy lepiej oddac te szklo . No i po tych manewrach ( zdjecia , wyciaganie i wkladanie karty ) tez mi teraz skrzypi klapka

Domyślnie

ja np mam nikkora 17-55 z korekcją +20 a wybierałem to szkło spośród 3 egzemplarzy. Po korekcie ten egzemplarz mnie kaleczy w porównaniu do 2 pozostałych jest znacznie lepszy. W sigmach bf i ff to często pojawiające się problemy. Jeśli myślisz że po korekcie szkło jest tak ostre jak powinno to należy się zastanowić czy warto oddawać jeśli jest gwarancja wyślij do kalibracji. Jeśli jednak nie jesteś pewien czy szkło jest sprawne to oddaj bez zastanowienia Pytanie czy +20 mieści się w normie?.... Jeśli w aparacie masz skale -20 do +20 to oznacza, że się mieści ale jak nadal nie trafia w punkt to już niestety nie

Domyślnie

Odkopię temat mimo, że wiekowy

Mam sobie D300, kolega za niedługo kupi D300s. Jest sens wymienić się aparatami z kumplem i mu dopłacić 200-300 PLN?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Tu raczej przebieg, historia i ogólny stan są więcej warte niż ta literka s.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

No chyba że pragniesz zaprzestać używania CF, to możesz dopłacać Jak jesteś zadowolony ze swojego D300, to szkoda zachodu. Chyba że masz 150000 przebiegu

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów