Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Domyślnie Nikon d300 vs d300s

Czy opłaca sie dokładać do nikona d300s tylko dla kilku ulepszeń względem d300?

Domyślnie

Jeśli kiedyś stracisz zdjęcia, klientów i dobre imię z powodu uszkodzenia karty pamięci, to zapewne dojdziesz do wniosku że się opłaca.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orlik06 Zobacz posta
    Czy opłaca sie dokładać do nikona d300s tylko dla kilku ulepszeń względem d300?
    To nie jest kilka ulepszeń.
    1. Najważniejszą ( jak dla mnie ) jest poprawiony autofokus!!!, szybszy i celniejszy.
    2. Drugi slot na karty też się często przydaje ( zależy od rodzaju fotografii ).
    3. Filmy mnie nie interesują, ale są.
    Wg mnie warto, ale przede wszystkim ze względu na pkt 1

Domyślnie

Moje ukochane d200 odeszło już na zasłużona emeryturę - straciłem raz ważne zdjecia - reportaż, padła karta i było po zawodach ... a zdjecia - nie do powtórzenia... drugi slot to blogosławieństwo - naprawdę....i spokój ducha.
    Jak się nie ma co się lubi to i wtedy się nie lubi tego co się ma....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lavok Zobacz posta
    drugi slot to blogosławieństwo - naprawdę....i spokój ducha.
    drugi slot z kartami innego typu to g.. nie błogosławieństwo - mam 12 kart CF - czasem na zawodach zapisuje 5-7.. mam teraz kupować kolejne ? To chore, a pad karty taki aby nie odzyskać danych to więcej niż sporadyczne przypadki.

Ale - osobiście interesuje mnie porównanie obrazu. Bo chcę dokupić jedno body - mogę s ale jak nie musze to po cholere...na AF ze szkłami AFS jakoś nie narzekam, ale mniejsze szumy ? większa dynamika ? są zauważalne róznice ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    drugi slot z kartami innego typu to g.. nie błogosławieństwo - mam 12 kart CF - czasem na zawodach zapisuje 5-7.. mam teraz kupować kolejne ? To chore, a pad karty taki aby nie odzyskać danych to więcej niż sporadyczne przypadki.
    Wystarczy, że na karcie CF będziesz zapisywał RAW, a na kartę SD pliki JPG S BASIC. Wtedy i 2 GB wystarczą - dokupisz za 20 zł, a jednak mogą tyłek uratować.

Cytat Zamieszczone przez krzysztof jot Zobacz posta
    Ale - osobiście interesuje mnie porównanie obrazu. Bo chcę dokupić jedno body - mogę s ale jak nie musze to po cholere...na AF ze szkłami AFS jakoś nie narzekam, ale mniejsze szumy ? większa dynamika ? są zauważalne róznice ?
    Różnic w obrazie nie ma żadnych.
    D700 | D300 | D50 | S10-20 4-5.6 | N14-24 2.8 | S20 1.8 | N35 2.0 | N50 1.8 | N50 1.4G | S70 2.8 | SY 85 1.4 | N70-200 2.8 VRII | N18-200 3.5-5.6 VR | SB-900 | SB-600
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A to W D300, af jest kiepski??? Moim zdaniem do większości zadań jest wystarczający.
    Różnica w obrazowaniu jest chyba pomijalna, ale czy czasem d300s mniej szumi, od d300?
    Bo jeżeli ktoś ma kupić D300s i kiepskie szkła do niego, to chyba lepiej już używke d300 i dołożyć do porządnego szkła.

Domyślnie

Ja również uważam że ten podwójny slot z SD+CF to jest chora sprawa... co z tego że zostaną mi JPG basic skoro stracę NEFy i zostanę z takim mini g.... "w ręce"? proponuję zrobić sobie NEF i obok tego to samo JPG Basic i spróbować obrobić jedno i drugie tak żeby uzyskać podobny rezultat i jeszcze to później z podobnym skutkiem wydrukować Po za tym zabawa właśnie z dwoma rodzajami kart jest wg mnie bez sensu... też mam już tylko same CF i takie mieszanie uważam za niewygodne... a myślę że drugie CF by weszło ale jest to bardziej kwestia pozycjonowania topowych puszek niż niemożliwości wykonania podwójnego slotu CF
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Mariusz nadal nie kuma...w razie awarii lepiej miec jpg basic niż NIC. racja?

Domyślnie

No ale przecież na obu kartach ( choć różnych ) można zapisać NEFy.
    Przecież to dokładnie działa taka samo jak w D3 i innych jednocyfrowych. Każdy sobie wybiera to co lubi i chce.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów