Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 64

Domyślnie

Ja bym w swojej starowince bez "s" chętnie widział zdublowany slot na karty.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    I każdym po jednej fotce robić przy w ważnych momentach np. w kosciele?

Drugi slot jest panaceum na awarię karty, a nie body.
    Tak ponieważ do semiprofi body z parę tyś. wkłada się karty z 5zł. Wtedy faktycznie jest się czego obawiać. Różne zonki mi się trafiały, jadnak karta nigdy mi nie padła, w do bólu przewidywanej ceremonii kościelnej. Ba jedną nawet z portkami wyprałem i działa do dziś. Puszczenie jednego body i złapanie drugiego wiszącego na pasku ile trwa?
    A i napisałem że lepiej mieć dwa niż jeden. Jednak idąc tym tokiem rozumowania, body powinno posiadać dwie migawki, dwa spusty etc. etc. Paść może wszystko, jakie jest prawdopodobieństwo że padnie karta, a nie coś innego i że w ogóle padnie?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jednak idąc tym tokiem rozumowania, body powinno posiadać dwie migawki, dwa spusty etc. etc. Paść może wszystko, jakie jest prawdopodobieństwo że padnie karta, a nie coś innego i że w ogóle padnie?
    Ale padnięcie body wcześniej zauważysz i możesz zmienić na drugie (jeżeli takowe posiadasz), padnięcia karty możesz tak łatwo nie zauważyć, a niektórych momentów nie da się już powtórzyć...

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaskier Zobacz posta
    Ale padnięcie body wcześniej zauważysz i możesz zmienić na drugie (jeżeli takowe posiadasz), padnięcia karty możesz tak łatwo nie zauważyć, a niektórych momentów nie da się już powtórzyć...
    Jak możesz nie zauważyć padu karty? Jest funkcja w menu, że nie wyzwoli migawki przy braku karty. Przy padzie tak samo nie wyzwoli. Jak można to przeoczyć?
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

zrobiłem d300 150 tys klatek
    d300s 20tys

nie widze roznic w obrazku
    nie widze roznic w wysokim iso
    nie widze różnic w pracy af
    drugi slot fajna sprawa, poniewaz ze wzgledu na samograniczenie i nie uzywam kart wiekszych niz 4gb bardzo sie przydaje gdy karta sie konczy poza tym mozna mu przypisac rozne funkcje

d300s robi filmy, na których nie wszystkim musi zalezec, ale mozna to wykorzystac nawet komercyjnie
    z tym, ze funkcja filmowania bardzo mało rozbudowana bo praktycznie automat, co nastrecza czasem trudności przy swietle wyładowczym

tryb cichszego klapania lustra
    moj egzemplaz d300s jest ogolnie cichszy od moich d300 nawet bez trybu Q

poza tym jakies drobne zmiany w menu
    inny sposób otwierania komory kart
    przycisk info w gorszym miejscu

na pewno o niebo wygodniejszy dostep do liveview, sztuczny horyzont jak ktos uzywa

generalnie jak sie nie ma kasy to d300

Cytat:
    Napisał Jaskier

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    Jak możesz nie zauważyć padu karty? Jest funkcja w menu, że nie wyzwoli migawki przy braku karty. Przy padzie tak samo nie wyzwoli. Jak można to przeoczyć?
    A upadek meteorytu bierzecie pod uwage?
    Ostatnio edytowane przez szymony ; 30-03-2010 o 17:44

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta

A upadek meteorytu bierzecie pod uwage?
    Jeszcze nie brałem, chyba już czas na to. Gradobicie i koklusz jest uwzględnione
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

O co Wam chodzi ludzie? Drugi slot zabezpiecza przed padem karty (m.in.) Tak jak dysk na RAIDzie przed padem dysku. I tyle. Nie chcecie - nie korzystacie.
    Co to znaczy że do semiprofi pakuję kartę za 5zl? Sandisk Extreme III 30Mb/s to jest karta za 5 zyla?
    Wycofuję się z dyskusji, kiedyś taką odbyłem z Jackiem Z. Była mowa o dodatkowej migawce, zapasowym młotku i śrubokręcie bla bla bla, sensu mało było.
    Już to widzę jak przekładasz drugie body i prosisz o ponowne nałożenie obrączek.
    Over
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Już to widzę jak przekładasz drugie body i prosisz o ponowne nałożenie obrączek.
    Over
    Nie widzę problemu. Cały czas tak robię. Znaczy się na dwa body i żongluję również podczas zakładania obrączek.
    Maki żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nic nie mam przeciwko drugiemu slotowi kart. trochę tylko drażni mnie robienie z tego 8 cudu świata. A i body jedno slotowe to już inwalida nie nadająca się do niczego i ogólnie zdjęć już nie robi
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Spoko. Chodzi raczej o to że niektórzy twierdzą że to bzdura, a tak raczej nie jest.
    pzdr
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta

D90 i niższe - SD - amator
    D300s - SD/CF - semiprofi
    D3 i spółka - CF - profi

wg mnie logicznie
    d70 - CF profi

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów