Close

Strona 27 z 29 PierwszyPierwszy ... 172526272829 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 288

Wątek: Pentax K-7

Domyślnie

Fafniak, nie odpowiedziałeś mi na to o co Cię prosiłem, przypomnę Ci:
    + jasno sugerujesz że kłamię i oszukuję - udowodnij to na podstawie tego co masz -> np. że to absolutnie nie jest to iso 800 tak jak pisałem, rzucasz publicznie oszczerstwami i to jest przykre tym bardziej że poświęciłem swój czas by przygotować próbki
    + prosiłem Cię o wyjaśnienie dlaczego "żadna puszka aps-c tego nie wytrzyma" - to już tylko ciekawość, ale zanim nie będę miał ochoty na dalszą dyskusję z Tobą to proszę o komentarz

Do reszty dziś nie mam ochoty się odnosić teraz, jutro wgram bardzo oczekiwany przez was plik, ale dodam że zarówno Benek powtarzający jak echo wybrane frazy, a dopiero co pokazujący swoją naturę w wątku o 645D jak i kolega inżynierwdepresji, który dalej brnie w bezsensowny detal broniąc jak świętość bzdury, a nawet pan Meggido, co to przyszedł do wątku nie przedstawiając ani argumentu, a wspierając kolegów - proszę was - nie traćcie czasu bo nie mam zamiaru bawić się z wami, gdy i tak z góry macie ustalone zdanie.

Domyślnie

W forach internetowych możnaby zaimplementować taki ficzer, że w trakcie dyskusji odpala się ankieta i czytający mogą sobie zagłosować kto mówi z sensem.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

domi - jak niby mam udowodnić ze to nie jest 800 asa? Jednocześnie to że nie potrafię tego udowodnić , nie oznacza że jest to 800asa - prościej będzie jak taki plik zamieścisz z exifem.
    Co do puszki aps c ze nie wytrzyma. Moja przygoda z aps-c skończyła się na K20D. W tym czasie używałem canona 20D, pentaxy istD,K10,K100 fuji s3, d300 - i praktycznie we wszystkich po tego typu operacjach występowały cyfrowe artefakty - jeżeli nie banding to plamy/obszary barwne lub wręcz pozbawione barwy.
    ALE sytuacja zawsze dotyczyła właśnie światła sztucznego - przy dziennym K20D sporo wytrzyma nawet te +3EV.
    Zastanawiam się dlaczego uczepiłeś się tak kurczowo tych 2 "wątków" tzn. hipotetycznego sygnału analogowego i tego +3EV? Reszta twoich wypowiedzi stała się już nieważna?Czy nie umiesz przyznać się do błędu?
    Jeżeli chcesz to mogę zamieścić fotę z k20D przy świetle dziennym - w 2 wersjach 800 i 6400 asa - chcesz?
    Przypomnę że stwierdziłeś ze matryca K20D jest słaba - reszty błędnych twierdzeń nawet nie chce mi się szukać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radekone Zobacz posta
    W forach internetowych możnaby zaimplementować taki ficzer, że w trakcie dyskusji odpala się ankieta i czytający mogą sobie zagłosować kto mówi z sensem.
    A w jaki sposób ocenisz kto głosuje z sensem?

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    domi - jak niby mam udowodnić ze to nie jest 800 asa? Jednocześnie to że nie potrafię tego udowodnić , nie oznacza że jest to 800asa - prościej będzie jak taki plik zamieścisz z exifem.
    Jesteś niepoważny jeśli oskarżasz kogoś nie będąc w najmniejszym stopniu pewnym, że kłamie.

Co do puszki aps c ze nie wytrzyma. Moja przygoda z aps-c skończyła się na K20D. W tym czasie używałem canona 20D, pentaxy istD,K10,K100 fuji s3, d300 - i praktycznie we wszystkich po tego typu operacjach występowały cyfrowe artefakty - jeżeli nie banding to plamy/obszary barwne lub wręcz pozbawione barwy.
    ALE sytuacja zawsze dotyczyła właśnie światła sztucznego - przy dziennym K20D sporo wytrzyma nawet te +3EV.
    To też było ze sztucznym, a to, które prezentowałem z bandingiem akurat z dziennego ZTCP.
    Czy możesz wobec tego zamieścić przykład tych artefaktów?

Zastanawiam się dlaczego uczepiłeś się tak kurczowo tych 2 "wątków" tzn. hipotetycznego sygnału analogowego i tego +3EV? Reszta twoich wypowiedzi stała się już nieważna?
    Nieustannie uważam, że nie ma sensu dyskusja z kimkolwiek, kto z góry prezentuje ustalony pogląd i mimo faktów nie zamierza go zmienić.

Czy nie umiesz przyznać się do błędu?
    Trzeba popełnić błąd, by się do niego móc przyznać. Jeśli liczysz, że np przyznam Ci rację bo miałeś wspomniany obiektyw, a ja nie, to się grubo mylisz. To np. świadczy jedynie o tym, że nie masz neutralnego spojrzenia na sprawę i wplatasz emocje w fakty.

Jeżeli chcesz to mogę zamieścić fotę z k20D przy świetle dziennym - w 2 wersjach 800 i 6400 asa - chcesz?
    Przypomnę że stwierdziłeś ze matryca K20D jest słaba - reszty błędnych twierdzeń nawet nie chce mi się szukać...
    Wyjaśnij mi dlaczego balans bieli może powodować w pentaksie efekt bandingu.

ps. oczywiście plik będzie

Domyślnie

domi, nie pomyślałeś przez chwilę, że testy nie mają się nijak do praktyki i rzeczywistości? Też miałem DA*16-50 i to co prezentowały testy nie miały żadnego odzwierciedlenia w tym co potrafi to szkło.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

domi - kolejny raz widzę że nie rozumiesz słowa pisanego. Jak mam dyskutować z kimś do kogo nie trafiają proste zdania?
    1 - napisałem że proszę o exify - to czy ci wierzę czy nie jest sprawą drugorzędną może trzeciorzędną - o tym nie rozmawialiśmy. Pisanie przez Ciebie że".. Jesteś niepoważny jeśli oskarżasz kogoś nie będąc w najmniejszym stopniu pewnym, że kłamie..." - proponuję sprawdzić czym może się różnić "jest pewny" a "ma dowody".
    Podpowiem że ktokolwiek może być pewny nie mając dowodów. Ale to jest nieistotne!!!
    Jeżeli chcesz być traktowany poważnie to postępuj poważnie.

2 - foty z takimi błędami lądują raczej w koszu - mogę zaprezentować to co mam z k20D - cała reszta to były raczej foty studyjne i tam były tak niedoświetlone foty w przypadku gdy lampy nie zostały wyzwolone - czasem dla zabawy bawiłem się w wyciąganie (z czystej ciekawości co przetrwało)

3 - "....Nieustannie uważam, że nie ma sensu dyskusja z kimkolwiek, kto z góry prezentuje ustalony pogląd i mimo faktów nie zamierza go zmienić..." tzn? Wiesz ze to właśnie zdanie odnosi się do Ciebie?

4 -".... Trzeba popełnić błąd, by się do niego móc przyznać. Jeśli liczysz, że np przyznam Ci rację bo miałeś wspomniany obiektyw, a ja nie, to się grubo mylisz. To np. świadczy jedynie o tym, że nie masz neutralnego spojrzenia na sprawę i wplatasz emocje w fakty...." kolejne zdanie które świadczy ze nie rozumiesz tego co czytasz...Napisałem już tyle razy, nie mam zamiaru powtarzać się i pisać ponownie - wróć i przeczytaj poprzednie posty dotyczące 16-50 i 17-70 itd.
    5 - NIE BALANS BIELI POWODUJE EFEKT BANDINGU (gdzie ty to wyczytałęś ?!?!?!?!?) tylko różnica między światłem sztucznym ok 2500-3400K a światłem dziennym czyli powiedzmy 5000-6000K - różnicę chyba znasz? I nie działa to na zasadzie 0/1 (nie ma/jest) tylko jest różnica w jego intensywnosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domi Zobacz posta
    A w jaki sposób ocenisz kto głosuje z sensem?
    To głosujący oceniają dyskutantów a nie odwrotnie.

X-T2 | 35/2 | 50/2 | ETRSi | 75/2.8
    radek.art.pl / facebook

Domyślnie

ps. oczywiście plik będzie
    Fajnie. Dzięki.

Domyślnie

kolega inżynierwdepresji
    nie nobilituj się... nie jestem twoim kolegą...

Domyślnie

Tak się zastanawiam... Skąd taki fanatyzm się bierze? Przecież to tylko sprzęt. Rzecz. Przedmiot. Dlaczego powoduje aż takie zawirowania emocjonalne. Nawet jeśli ktoś uważa, że jest do dupy, to OKO. Ma prawo tak uważać. To świadczy jedynie o nim, jego guście, preferencjach, zamiłowaniach.
    Wdawanie się w emocjonalną wymianę poglądów wystawia negatywną opinię każdej stronie. Dlatego prośba: Skończcie z tym i zacznijcie zachowywać się jak dojrzali osobnicy z symulacją owłosienia na klacie.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Strona 27 z 29 PierwszyPierwszy ... 172526272829 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów