Close

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Magentowa dominanta w cieniach wychodzi zwykle przy oświetleniu wydruku światłem żarowym - wydruki z barwnikowych Epsonów są podatne na metameryzm (w pigmentówkach cienie są budowane z użyciem bardzo agresywnego GCR-u, więc są o niebo mniej niewrażliwe na powstawanie tego zjawiska). Jakim światłem oświetliłeś wydruk w czasie jego oceny?
    masz racje, to byla kwestia oswietlenia zarowego (akurat nie mialem wtedy nic innego do poswiecenia). Gdy dzis oswietlilem to lampa ok 5500K to wygladalo duzo ladniej... a juz sie przerazilem ta magenta
    pozdr.
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

szymony czy jakis konkretny model? Z tego co szukałem dopiero w takich grubo powyżej 200zł jest ujeta drukarka P50
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Mam następujący problem z drukarką P50. Na wydruku testu dysz generalnie widać krótkie kreski w sześciu kolorach, które tworzą równe schodki - czy też raczej powinny tworzyć. Problem jest taki, że dla koloru magenta i light magenta kreski są nierówne i gdzie nie gdzie zamiast dwóch kresek drukuje się jedna dłuższa kreska. Może ktoś się orientuje czy to oznacza uszkodzenie głowicy? Dodam, że drukarka ma dopiero około miesiąca i zasilana jest systemem CISS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    nikt nie drukuje na Canonach ???
    ponawiam pytanie moi mili

Domyślnie

mam pytanie dotyczące Epsona PX650. Czy macie już jakieś sprawdzone zamienniki? I czy opłaca się w ogóle stosować zamienniki w tego typu drukarce? Z tego co widziałem na allegro można dostać komplet oryginalnych tuszów za około 130zł.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    mam pytanie dotyczące Epsona PX650. Czy macie już jakieś sprawdzone zamienniki? I czy opłaca się w ogóle stosować zamienniki w tego typu drukarce? Z tego co widziałem na allegro można dostać komplet oryginalnych tuszów za około 130zł.
    koszt wydruku A4 na oryginalnym tuszu = ok. 6-7zł. na tuszach z allegro 1,2zł. Różnicy w jakości nie widzę.
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomnow: Zobacz posta
    koszt wydruku A4 na oryginalnym tuszu = ok. 6-7zł. na tuszach z allegro 1,2zł. Różnicy w jakości nie widzę.
    możesz podać firmę tych zamienników? nie ma żadnych problemów z zasychaniem, lejącym atramentem itp?
    Troszkę się boję zamienników bo mój znajomy ostatnio załatwił sobie epsona jakimiś kiepskimi zamiennikami, naprawa na swój koszt bo serwis stwierdził że stosowano zamienniki.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Również jestem zainteresowany kwestią zamiennikow

Domyślnie

Widze, że pm-sonet na Allegro daje do CISS tusze INK-MATE. A Refillpoint Trigon INK - pytanie - czy można kupić te Ink Mate? Bo Czornyj chwalił kiedyś właśnie Trigon Ink. Poza tym - jak się używa jednych w CISS to można potem dolać drugich?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stach2008 Zobacz posta
    możesz podać firmę tych zamienników? nie ma żadnych problemów z zasychaniem, lejącym atramentem itp?
    Troszkę się boję zamienników bo mój znajomy ostatnio załatwił sobie epsona jakimiś kiepskimi zamiennikami, naprawa na swój koszt bo serwis stwierdził że stosowano zamienniki.
    Kupiłem na all... u użytkownika pm_sonet kartridże wielokrotnego napełniania i tusze firmy ink mate. Wydaje mi się, że można u niego kupić też jednorazowe napełnione kartridże. Całość po zainstalowaniu wymagała oprofilowania. Przed wysłaniem profilu 10x czyściłem głowicę korzystając z opcji w sterownikach drukarki. Dodatkowo wydrukowałem z 5xA4.
    Całość mam niecałe 2 miesiące. Póki co żadnego problemu z zasychaniem nie było - najdłuższa przerwa w drukowaniu to 2 tyg. W sumie przy takich kosztach to nawet można coś drukować co tydzień - tak dla świętego spokoju.
    Z wyboru jestem bardzo zadowolony - drukowanie w końcu stało się tanie
    body | stałki | 3xSB | 5xYN | RF-602 | Pixel King |

Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów