Close

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

nikt nie drukuje na Canonach ???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    nikt nie drukuje na Canonach ???
    ponawiam pytanie moi mili

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArtX Zobacz posta
    Dzieki Czornyj za info.

Mam jednak pytanie - zrobilem tak jak powyzej (wydruk na P50, oryg tusze + epson premium glossy) i na wydruku testowym, o ile kolory sa calkiem niezle odwzorowane, to delikatnie mowiac brzydki syf dzieje sie z szarosciami - maja one magentowa kaste. Na gradiencie bialy-czarny, blizej czerni pojawia sie paskudny magentowy klin Czy to wynika z charakterystyki mieszania barwnikow i fizycznego braku mozliwosci lepszej reprodukcji szarosci, czy moze diabel tkwi gdzies w ustawieniach?
    Magentowa dominanta w cieniach wychodzi zwykle przy oświetleniu wydruku światłem żarowym - wydruki z barwnikowych Epsonów są podatne na metameryzm (w pigmentówkach cienie są budowane z użyciem bardzo agresywnego GCR-u, więc są o niebo mniej niewrażliwe na powstawanie tego zjawiska). Jakim światłem oświetliłeś wydruk w czasie jego oceny?
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 13-03-2010 o 18:48

Domyślnie

Ja żaluje ze nie kupilem PX710 - mój trzy letni syn tak sobie upodobal P50 ze musiała powedrowac na wysoki regał. Muszę teraz zainwestować w print serwer - czy ktoś może podpowiedzieć co kupic w przystępnej cenie?
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    Ja żaluje ze nie kupilem PX710 - mój trzy letni syn tak sobie upodobal P50 ze musiała powedrowac na wysoki regał. Muszę teraz zainwestować w print serwer - czy ktoś może podpowiedzieć co kupic w przystępnej cenie?
    Jakikolwiek byle sprawny. Nie będziesz miał wskazań poziomów tuszy, przy takim połączeniu. Ja używam HP JetDirect.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Magentowa dominanta w cieniach wychodzi zwykle przy oświetleniu wydruku światłem żarowym - wydruki z barwnikowych Epsonów są podatne na metameryzm (w pigmentówkach cienie są budowane z użyciem bardzo agresywnego GCR-u, więc są o niebo mniej niewrażliwe na powstawanie tego zjawiska). Jakim światłem oświetliłeś wydruk w czasie jego oceny?
    masz racje, to byla kwestia oswietlenia zarowego (akurat nie mialem wtedy nic innego do poswiecenia). Gdy dzis oswietlilem to lampa ok 5500K to wygladalo duzo ladniej... a juz sie przerazilem ta magenta
    pozdr.
    Art.
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Domyślnie

szymony czy jakis konkretny model? Z tego co szukałem dopiero w takich grubo powyżej 200zł jest ujeta drukarka P50
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Domyślnie

Paweł - drukarka (w zestawie z 6 oryginalnymi tuszami, i 10sztukami papieru epsona w roznych wymiarach) 485zl.
    Jezeli chodzi o tusze to komplet 6 oryginalnych na allegro do dostania od 140zl, tak wiec nie jest zle
    d700

Domyślnie

Tak z ciekwosci zapytam - orientuje sie ktos ile ten sprzet wydrukuje fotek na jednym zestawie tuszow? 9x13 powiedzmy. I jak to jest z drukowaniem druku. Zdaje sie ze te Epsony nie maja kartridza z czarnym tuszem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Tak z ciekwosci zapytam - orientuje sie ktos ile ten sprzet wydrukuje fotek na jednym zestawie tuszow? 9x13 powiedzmy. I jak to jest z drukowaniem druku. Zdaje sie ze te Epsony nie maja kartridza z czarnym tuszem
    R285 ~40 A4. Nie sadzę by w P50 znacząco się to różniło.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów