Close

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

W sumie chyba nie - seria RX i SX jest na innym zestawie kolorantów i jakość w porównaniu z serią Stylus Photo PX jest raczej czerstwa. Weź PX650, ew. jak chcesz mieć wifi to dołóż do PX710, jest on też trochę nowszy i szybszy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    W sumie chyba nie - seria RX i SX jest na innym zestawie kolorantów i jakość w porównaniu z serią Stylus Photo PX jest raczej czerstwa. Weź PX650, ew. jak chcesz mieć wifi to dołóż do PX710, jest on też trochę nowszy i szybszy.
    dzięki za odpowiedź. chciałem napisać do Ciebie na PM ale masz zapchaną skrzynkę
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

Stach2008 ja kupilam 2 dni temu px650 i jestem zadowolona.
    Jedyny minus jaki zauwazylam w przeciagu tych dwoich dni, to to ze strasznie przyciaga kurz ktory to strasznie widac na czarnym.
    Dodatkowo drukarka nie jest mala i zajmuje troche miejsca, wez to pod uwage.
    d700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    Stach2008 ja kupilam 2 dni temu px650 i jestem zadowolona.
    Jedyny minus jaki zauwazylam w przeciagu tych dwoich dni, to to ze strasznie przyciaga kurz ktory to strasznie widac na czarnym.
    Dodatkowo drukarka nie jest mala i zajmuje troche miejsca, wez to pod uwage.
    wczoraj kupiłem i potwierdzam to samo co napisałaś jest spooora ale ogólnie jeśli chodzi o wygląd to jest super. Solidna i elegancka. Do drukarki dołączone oryginalnej wielkości tusze oraz papier fotograficzny Epson. Wydrukowałem na razie tylko dwa zdjęcia i technicznie wyglądają naprawdę dobrze. Oczywiście różnią się troszkę od tego co widać na monitorze ale to nie dziwne bo to lapek... (są ciut ciemniejsze na wydruku)
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Domyślnie

No to opiszcie Wasze doświadczenia z tym sprzętem za jakiś czas i sposób na wydruk itp.
    Kupiłbym takie ustrojstwo. Ma możliwość podpięcia systemu stałego zasilania?
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Ma możliwość podpięcia systemu stałego zasilania?
    P50 ma.

Domyślnie

Jeśli chodzi o miejsce, to PX710W jest znacznie zgrabniejsza od PX650.

Jeśli chodzi o drukowanie ogryginalne tusze+oryginalny papier, to należy:
    - w sterowniku wybrać odpowiedni papier, np. Epson Premium Glossy Paper i jakość fotograficzną, a co najistotniejsze: ICM OFF, no color management!!!
    - w Photoshopie w oknie Print wybrać: Photoshop Manages Colors, Printer Profile: profil drukarki+papieru, np. dla Epson Premium Glossy będzie to PX???_PGPP (literki to skrót od nazwy papieru - Premium Glossy Photo Paper), Rendering Intent: Perceptual, [V] Black Point Compensation

Domyślnie

- w sterowniku wybrać odpowiedni papier, np. Epson Premium Glossy Paper i jakość fotograficzną, a co najistotniejsze: ICM OFF, no color management!!!
    - w Photoshopie w oknie Print wybrać: Photoshop Manages Colors, Printer Profile: profil drukarki+papieru, np. dla Epson Premium Glossy będzie to PX???_PGPP (literki to skrót od nazwy papieru - Premium Glossy Photo Paper), Rendering Intent: Perceptual, [V] Black Point Compensation
    Dzieki Czornyj! Przydatne info. Wieczorkiem zobacze co i jak z tymi ustawieniami w PS.

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    No to opiszcie Wasze doświadczenia z tym sprzętem za jakiś czas i sposób na wydruk itp.
    Sposobu na wydruk dopiero szukam Tzn. oprocz tego co napisal Czornyj zastanawiam sie jak przygotowywac zdjecie do wydruku? Czy np. zmniejszac do wymiaru, w jakim bedziemy drukowac i wyostrzac, czy puszczac do druku z full rozmiaru zdjecia..
    Jak macie jakies swoje metody dajcie znac.
    d700

Question

Zuza - jaki koszt drukary w Twoim przypadku ? Spojrzałaś też co do kosztów mat. eksploatacyjnych ?

Paweł

Domyślnie

Dzieki Czornyj za info.

Mam jednak pytanie - zrobilem tak jak powyzej (wydruk na P50, oryg tusze + epson premium glossy) i na wydruku testowym, o ile kolory sa calkiem niezle odwzorowane, to delikatnie mowiac brzydki syf dzieje sie z szarosciami - maja one magentowa kaste. Na gradiencie bialy-czarny, blizej czerni pojawia sie paskudny magentowy klin Czy to wynika z charakterystyki mieszania barwnikow i fizycznego braku mozliwosci lepszej reprodukcji szarosci, czy moze diabel tkwi gdzies w ustawieniach?
    jakies tam fotki : trzymać ręce na piersiach panienek i patrzeć na chmury typu cumulus w kolorze białym...

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów