Close

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 117

Wątek: Ktory Epson?

Domyślnie Ktory Epson?

Mial byc p50.. ale po dluzszym zastanowieniu stwierdzilam, ze przyda sie rowniez skaner, tak wiec p50 odpada.

Czy Epson PX650 bedzie dobrym wyborem, lepsza (bogatsza) wersja p50? Jezeli nie, to co mozecie polecic?

Drukarka ma wypluwac niezle zdjecia, to przede wszystkim. Dodatkowo druk na cd, zwykly druk, i skanowanie.
    Fajnie jak by miala wifi, i nie musiala stac podlaczona do komp.
    Budzet rzedu 600zl
    d700

Domyślnie

Z WiFi to PX560 lub PX710 ale ten drugi już lekko poza budżetem. Jeśli nie Epson to masz jeszcze Canona Pixma MP640, ten kosztuje ok.600 zł., ma WiFi, drukuje dwustronnie. Różnica w stosunku do Epsona to 4 zamiast 6 tuszów co może mieć wpływ na odbiór zdjęć (ale i na ekonomikę ). Jeśli drukujesz tekst, wykresy itp. Canon ma dodatkowy 5-ty tusz - czarny pigment - dający podobno wyniki zbliżone do lasera na zwykłym papierze. Skanery w obu urządzeniach podobne, Epson lepiej drukuje na płytach CD, ale za to jest nieco wolniejszy w najlepszej rozdzielczości.
    Różnica w cenie (po dokupieniu duplexera w Epsonie) sięga 250 zł. Czy warto? Sam musisz sobie odpowiedzieć, ja nie pomogę, to co napisałem to na podstawie specyfikacji i dostępnych testów, kup ostatni numer DFV tam znajdziesz porównanie między innymi PX650 i MP640.

Domyślnie

Wszystkie AiO Epsona z oznaczenie Stylus Photo PX oparte są o bebechy takie, jak w P50. Proponuję PX710W, który wyposażony jest w wifi i mieści się w budżecie. Pod względem jakości druku wszystkie oferują to samo, co P50.

Domyślnie

A czy nie jest przypadkiem tak ze 710 przy korzystaniu z wifi wydrukuje tylko zdjecia? Tzn ze nie wydrukuje np strony z tekstem

Domyślnie

Po WIFI w PX710W jest pełna funkcjonalność dokładnie taka sama jak po USB (Jedynie za wyjątkiem update'u firmware). A co do podobieństwa do P50 to chyba jednak głowica w PX710W jest nieco inna (nowsza) i sama mechanika ruchu kasety głowicy też jest inna (Co innego PX650 tam głowica i transport są takie jak w P50).
    Ostatnio edytowane przez kielbach ; 08-03-2010 o 12:45

Domyślnie

Drukowanie bez podłączenia do komputera ograniczone jest wyłącznie do fotografii.
    Zaczerpnięte STĄD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Zaczerpnięte STĄD
    Nie chciało mi się tego wszystkiego studiować, ale bez połączenia do kompa, to znaczy drukujesz z czytnika kart. Po WiFi przecież połączenie z kompem jest.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

No tak. Racja. Nie wiem czemu pod pojeciem "polaczenie" widzialem tylko kabelek...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Zaczerpnięte STĄD
    A ja piszę informacje zaczerpnięte z osobistego codziennego użytkowania PX710W .

Domyślnie

Chciałbym prosić o mała podpowiedź w wyborze urządzenia wielofunkcyjnego. Zastanawiam się nad trzema modelami Epsona
    - RX585
    - PX650
    - SX510W

W sumie RX585 i PX650 to jest chyba to samo.
    Sony a6000, SEL20F28, SEL50F18

Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów