Close

Strona 44 z 47 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 469

Domyślnie

Dokładnie...Jeden ma problem cały czas u innych nic a u mnie również w pierwszym msc-u dosłownie z 3 razy problem z Err CHA a póżniej parę razy nie mogłem zmienić pomiaruz np.punktowego na matrycowy,aparat jak by sie zawiesił ale od tamtej pory ...ODPUKAC już ok.pół roku nic.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Sprzęt wrócił z serwisu z wymienionym mechanizmem lustra. Teraz śmiga jak szalony

Domyślnie

U mnie 3 tygodnie. Pojawia się problem z f--. Blokuje się wtedy spust migawki, nie łąpie autofocus. Pomaga lekkie poruszenie obiektywem. Mój obiektyw to 16-85vr.

Domyślnie nikon d90 F-- error

OK ten sam problem, narazie rozwiazany
    Karta to Kingston z adapterem micro SD, moze podrobka, z allegro, ale to nie to chyba.

Opis sytuacji:
    error, F--, niedzialajacy autofocus, brak dzialania migawki po nacisnieciu, stale zapalona zielona dioda karty,
    problem z rzadkiej czestotliwosci przeszedl to stalej blokady pracy.
    Mam sprzet od miesiaca, zdarzylo sie to ze 3 razy na krotki moment ale od 2 dni bardzo czesto az calkowicie uniemozliwilo mi to robienie fot nawet bo wyciaganiu baterii.
    Na jakims forum przeczytalem ze to zaburzenie komunikacji obiektywu
    nikkor 18-105 z body, trzeba poruszac, przeczyscic styki, ponownie zalozyc etc. Troche spanikowalem ale po zrobieniu tych rzeczy wszystko chula jak nalezy, brak problemu jak reka odjal.

Ten obiektyw ma chyba plastikowy bagnet i nie wyglada to na plastik wysokiej jakosci, to moze byc problem, wyczyscilem to dokladnie, delikatnie ostroznie a potem mocno do konca dokrecilem obiektyw i narazie smiga OK jak cos sie zmieni to dam znaka. Ten problem to raczej nie karta.

Mam nadzieje ze to pomoze, pozdrawiam obiektyw trzeba wymienic na cos wyzszej klasy po prostu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yary12 Zobacz posta
    U mnie 3 tygodnie. Pojawia się problem z f--. Blokuje się wtedy spust migawki, nie łapie autofocus. Pomaga lekkie poruszenie obiektywem. Mój obiektyw to 16-85vr.
    Dodam, że nie zawsze pomaga poruszenie obiektywem. Dziś nie pomagało. Za to pomogło wyjęcie i włożenie baterii. Coraz bardziej mnie to wkurza, zdarza się co kilkanaście-kilkadziesiąt klapnięć. Zwlekam z serwisem, bo jak czytam, to niektórym przeszło po jakiejś liczbie zdjęć. No ja chyba nie doszedłem do pierwszego tysiąca. Liczyłem na zmianę po przeczyszczeniu spirytusem styków, ale to nic nie zmieniło.

Domyślnie

Jeśli masz taką możliwość załóż i zdejmij kilka(naście) razy jakiś inny obiektyw(nawet w sklepie jeśli pozwolą).Ja mam wrażenie,że od kiedy kupiłem drugi obiektyw wszystko nagle się uspokoiło.Podejrzewam jakąś wrażliwość elektroniki -może coś tam się musi ustabilizować czy co?Inna rzecz że poprawa nastąpiła też po pewnej ilości wykonanych zdjęć-chyba dobrze ponad tysiąc.Od tamtej pory (kilka miesięcy,kilka tyś.zdjeć) zupełny spokój.

semacomer kj soup io - mit o plastikowym bagnecie zupełnie do mnie nie przemawia.Że niby solidne może być tylko metalowe?Zapewniam,że współczesne tworzywa sztuczne są w wielu zastosowaniach znacznie lepsze od metali.A obiektyw N 18-105 VR to świetny sprzęt dla większości amatorów.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 05-04-2010 o 00:43
    A new shit has come to light...

Domyślnie problem wrócił

ok po niecałych dwóch tygodniach problem wrócił, narazie pojawił się raz więc może to jakaś wada body? komus wymienili podobno mechanizm podnoszenia lustra po tym jak oddal D90 z błędem F--.

U mnie rzecz wygląda od jakiegos czasu tez tak, wczesniej tego nie zauwazylem:
    1. po nacisnieciu przycisku migawki autofocus ostrzy i obraz w wizjerze delikatnie sie unosi do momentu optymalnego wyostrzenia
    2. dociskam i robie fote
    3. po puszczeniu przycisku migawki, z 2 sekundy po, obraz w wizjerze delikatnie ale widocznie opada.

Czy to jest normalne zachowanie czy to moze ta wspomniana wada mechanizmu podnoszenia lustra? Jesli u was tak nie ma to niezwlocznie wysylam aparat do serwisu, nie ma na co czekac. Ostatnio focilem z kolega jego D40 i obraz w wizjerze jest absolutnie nieruchomy bez wzgledu na to co sie dzieje, moje lustro jakby ma lekkie przemieszczenie przy ostrzeniu zdjecia i po puszczeniu migawki.

Domyślnie

To akurat stabilizacja obrazu, nie lustro. I działą prawidłowo.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

mnie wyskakuje error bez przerwy, nie wiem czy to blad karty czy obiektywu (nikon50mm uzywany bez gwarancji...) bo kiedy zakladam inny obiektyw blad sie nie pojawia.

Domyślnie

ja rowniez mam co jakis czas ERR w d90 (wtedy tylko wyjecie baterii pomaga)

kupiony 2 miesiace temu caly czas z 1 obiektywem i nie byl zmieniany wiec styki raczej tu nie graja roli
    dzis pokazalo sie takze F--- ale ruszenie obiektywem pomoglo (wyjecie baterii dla odmiany nic nie zmienia)
    karta pamieci lexar wczesniej smigala w d50 i zadnych problemow

pytanie co robic reklamowac czy ktos juz znalazl jakies inne rozwiazanie ? moze nowy firmware ?

Strona 44 z 47 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów