Nowego firmwaru nie ma.Właśnie to ,że nie zmieniasz obiektywu może być niekorzystne.Tak wynika z mojego doświadczenia.Z kartą też bym spróbował - kilkanaście razy wyjąć i włożyć.
Szukaj
Nowego firmwaru nie ma.Właśnie to ,że nie zmieniasz obiektywu może być niekorzystne.Tak wynika z mojego doświadczenia.Z kartą też bym spróbował - kilkanaście razy wyjąć i włożyć.
A new shit has come to light...
Hej
Przebrnalem przez caly watek... Ufff... Nie bylo latwo.
Blad 13, oraz 12, zawieszenie zupelne w stanie wlaczenia aparatu nawet po wyjeciu baterii, I blokada przyslony. Jesli dzialalo toto wszystko, to np. Po wcisnieciu menu nic sie nie dzialo. Zapiety bylo 18-105. Pucha na statywie. Statyw w wodzie. Aparat jakies 20cm nad woda. Akcje sie powtorzyly pare razy, raz za razem. Karty mam rozne. Podpiety byl zestaw do zdalnego zwalniania migawki, stabilizacja wyl. Bardzo dlugie czasy i f na prawie max. denerwowalo bo wylazilem z wody za kazdym razem. Teraz oki. Kiedys juz tez tak mialem. Nic sie nie dzialo tylko na 50mm manualnej. Zawsze mam ustawiony tryb manual.
Jak na moj gust to wilgoc...
A u mnie śmiga że aż, tydzień minął, 2 tyś fotek zrobiono i żadnych problemów. Jedyne co, to problem z gripem, ale to odmienna sprawa i wina gripa nie korpusuZ resztą, już rozwiazany.
Nikon FiX - Pomysł na...![]()
Witam.
Ja swojego Nikona d90 kupiłem w lipcu do tego kit 18-55vr.
Jak do tej pory rewelacja pomijając 2 razy błąd f--, pomogło lekkie przekręcenie obiektywem.
Mam nadzieję że więcej błędów nie będzie.
Karta SanDisk Ultra II 4GB.
Pozdrawiam.
D90+18-200+Sandisk Extreme III 4GB - 3000 klapnięć migawki, żadnych błędów jak narazie nie mam.
D3100|18-105 VR
To też się pochwalę, a coD90 kupiony w maju + N18-105 dwuletni (używany wcześniej z D40) + SDHC 8GB TOSHIBA + SDHC 4GB GOODRAM + trochę ponad 5.000 klapnięć i żadnych błędów. Mam nadzieję, że tak pozostanie. Pozdrawiam.
Błąd pokazuje się gdy przesłona obiektywu nie jest zablokowana na najniższej przysłonie ...przeważnie Sigmy ( manualny pierścień przy mocowaniu )
hm, aparat 4 miesiące, 40k klapnięć i brak jakiegokolwiek błędu ;p
pozdrawiam![]()
Ja wczoraj robiłem wesele i 3 razy mi się zawiesił error.
Czytam to co jest w poście ale nikt nie podał naprawdę przyczyny,nie wiem czy oddać do reklamacji. Jak myślicie?
Skontaktuj się z nami