Close

Strona 28 z 31 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 305

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bust Zobacz posta
    na fotce z tyłkiem jest bardzo brzydko jesli chodzi o bokeh. no i to ustrojstwo w centrum kadru jak to powstało ?
    Ty i inni: bardzo brzydko, mario i inni, w tym ja: bardzo ładnie. Kwestia gustu po raz ennnnnnty.
    A takie ustrojstwa maluje Noctilux, on i tylko on.
    Co do konwersji na bw się zgadzam, co do zdjęcia nr 2 jest jak z komórki - mario, myślałem, że wkręcasz wszystkich
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaipur Zobacz posta
    stig, kolego drogi, za stary jestem, abyś się tak o mnie wyrażał, więc mówię ci serdeczne spier...aj
    Myślałem, że wraz z wiekiem przychodzi łagodność, ale po Tobie tego nie widać. Stary zgorzkniały ramol.

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    przyznaje ze dopiero teraz zobacyzlem na dobrym monitorze to co wstawilem i ani kolory ani zwlaszcza czernie nie sa najwyzszych lotow[...]
    Potwierdza, to opinię, że niektórym wystarczy podpisać zdjęcia, by mieli na ich temat wysokie zdanie. Dobrze, że Tobie nie zabrakło odwagi, by napisać powyższe zdanie. To, dobrze świadczy o Tobie i nie najlepiej o niektórych.

[...]tak czy inaczej stig daruj sobie przesmiewczy ton
    Dziwisz mu się?

Jeszcze niedawno rozmycia przypominającym te z niektórych zdjęć zamieszczonych w tym wątku były uznawane za nieciekawe. Polecam porównać z bokeh Tamrona 70-200. Wystarczyło, że pod zdjęciem pojawił się napis Leica M9, a cyfrowy gniot osiągnie status analogowego arcydzieła.

Pozdrawiam
    ...jestem arogancki, kłótliwy, zarozumiały oraz próżny... to tylko część moich zalet : )...

...życie, to podróż, nie cel...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Ty i inni: bardzo brzydko, mario i inni, w tym ja: bardzo ładnie. Kwestia gustu po raz ennnnnnty.
    To prawda - z gustami trudno się dyskutuje, trzeba je szanować.
    Jednak to zdanie w równym stopniu dotyczy N50/1.8, N35/2, Tamrona i każdego innego obiektywu, tam "brzydkie" rozmycie uznaje się jako wadę i stwierdza się, że trzeba polubić.
    W momencie kiedy to Noctilux produkuje taki obrazek, wielu bezkrytycznie potrafi dostrzec ową "moc", której reszta, racjonalnie podchodząca do sprawy nie widzi.

Trochę niepotrzebnie powstał klimat, gdzie posiadacz aparatu jest niejako pod presją, bo to co pokazuje.... musi (?!) budzić zachwyt i szacunek i mieć aureolę magii? Wcale nie musi. Po prostu, oglądajmy i wyciągajmy wnioski, nie popadajmy w skrajności, a hipokryzję zostawmy z boku!
    Wiele zdjęć w tym wątku moim zdaniem pokazuje, że Leica podobnie jak cała reszta aparatów jest obciążona życiową prawdą: to nie aparat robi zdjęcia!
    Szkoda, bo za taką kasę mogło się przez chwilę wydawać, że maszyna sama z siebie wykona robotę
    Okazuje się, że tak nie jest, bez względu na to czy wydamy 300zł czy 30000zł. Może dobrze?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

kurde, widzę, że tylko obelgi w tym wątku otrzymują jakiś odzew... wyluzujcie Panowie!

albo onanizujecie się przy tych zdjęciach, albo nie, onanizowanie się przy puszczaniu fochów jest chore
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta

Potwierdza, to opinię, że niektórym wystarczy podpisać zdjęcia, by mieli na ich temat wysokie zdanie. Dobrze, że Tobie nie zabrakło odwagi, by napisać powyższe zdanie. To, dobrze świadczy o Tobie i nie najlepiej o niektórych.

Pozdrawiam
    dobrze ze nie zabraklo odwagi? panowie to jest forum a nie pregierz
    obrabialem fotki na macbooku i wtedy wygladaly dobrze, jednak praca na nim w sloneczny dzien jest udreka,teraz zobaczylem na kompie w pracy co wstawilem i mnie tez sie nie podoba, wiec pisze szczerze

nie jestem zaslepiony czerwona kropka
    jednak jak ogladam coraz to nowe zdjecia to naprawde zaden nikon canon i inne szkleila nie potrafia tak rysowac jak najlepsze luxy
    oczywiscie ze male fotki tu wrzucane nie oddadza wpelni tego
    jak ktos tego nie widzi, ma inne zdanie czy woli zdjecia z malpki, nie ma sprawy,
    ja doszedlem do etapu w ktorym nie musze martwic sie ze za chwile wyjdzie D4 D5 czy 2 mies pozniej D18 ktory ma lepsze isokwadrylion od mojego,120 punktow af i kreci filmy w superHDxcostam i czas zmieniac puszke

i dobrze mi z tym
    Road to Manila

Domyślnie

ee ja myślę, że gdy wyjdzie M10 to M9 też przestanie robić zdjęcia

Domyślnie

obrabialem fotki na macbooku i wtedy wygladaly dobrze, jednak praca na nim w sloneczny dzien jest udreka
    Ehhh... A ja myslalem, ze Ty nam zdjecia prostu z puszki pokazujesz. Tym bardziej mi to przekonanie ciagle siedzi w glowie, kiedy co jakis czas czytam zachwyty innych, ze Leica to tak sama wszystko robi, a z innych systemow, to zdjecia trzeba porzezbic w kompie, zeby w ogole jakos wygladaly.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Szczerze mówiąc...ja też miałam wrażenie, że cechą M9 jest produkowanie dobrych technicznie zdjęć w samym aparacie, że nie wymagają one ślęczenia w programach do obróbki... choć z drugiej strony, fakt, że do aparatu dodawany jest w zestawie LR sugeruje od razu, że jednak.... dłubanie jest potrzebne.
    Wydawało mi się, że ta cecha mogła stanowić dla wielu o wyższości Leiki nad innymi systemami, okazuje się, że tak jednak nie jest.
    Mistrzuucieczki
    Nie czuj się jak pod obstrzałem - ważne, że Ty znalazłeś swoją "przystań" i dobrze, że Cię na zacumowanie doń stać, bo moim zdaniem cena M9 oraz szkiełek w starciu z możliwościami aparatu jest absurdalnie wręcz odjechana, zupełnie nieuzasadniona walorami samego sprzętu.
    Z drugiej strony nie każdy, na kim ta papierowa GO i magiczny bokeh nie robią wrażenia, to zawistny pies ogrodnika, naprawdę!
    Nie traktuj uwag krytycznych jako ataku na siebie, z drugiej strony....bezkrytyczne zachwyty... też trzeba jakoś filtrować
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

To moze ja tez cos dorzuce do watku jako ktos "zielony" w temacie sprzetowym.
    Nigdy sie nie interesowalem Leica, bo po prostu jest malo popularna. Nie wiedzialem, ze jest tak droga, jak jest i jak jej obiektywy obrazuja.
    Ostatnio czytalem o niej kilka watkow, widzialem fotki i wiem ile kosztuje.

Dla mnie ten bokeh to jest przyslowiowy "smiech na sali" - nigdy bym nie chcial czegos takiego miec w domu (bokeh na zdjeciu z wozkiem i na basenie mnie powala...negatywnie).
    Przypuszczalbym, ze to fotka z jakiegos lowendowego aparatu. Oczywiscie to nie jest krytyka Mistrzaucieczki, tylko sprzetu i to z subiektywnego punktu widzenia.

Moim zdaniem....uwaga....Sigma 70-300, ktora mialem, ma lepszy bokeh od tego czegos
    Wiem, ze to kwestia gustu, ale ja akurat nie potrafie uwierzyc, ze komus moze sie podobac tak rozpraszajacy bokeh. Dlaczego?
    Bo powinien wyeksponowac pierwszy plan, a nie powodowac, ze sie go szuka. Idac dalej, nie rozumiem po co tworzyc obiektyw 1.0 skoro jest taki bokeh. To dla mnie bez sensu.
    Po prostu nie rozumiem, jak to sie moze podobac Moze ktos odpowie, dlaczego mu sie to tak podoba?

Jedno przyznam, choc moze to wyjatek, bo wiecej zdjec nie widzialem, fotka z samochodami na ulicy bardzo mi sie podobala. Moze wlasnie w kwestii kolorow i kontrastu L cos daje, ale nigdy nie wiadomo w jaki sposob byla przeprowadzona obrobka itp. Jednym slowem: nie dalbym z ten zestaw nawet 1k. No...... moze po to, aby go sprzedac drozej

Pozdrawiam i prosze o wiecej fotek - moze w koncu zobacze te moc
    Jarek
    Ostatnio edytowane przez Ratel ; 28-02-2010 o 21:37

Domyślnie

A ja czekam mario aż weźmiesz M9 na jakąś sesję lub po prostu wypluje z siebie zdjęcia oparte o koncepcje/pomysł/nie przypadkowość itd. bo nie wierzę żebyś dla albumowych pstryków taki sprzęt kupił

I na przekór powiem, że podoba mi się to bw ze zdjęcia z dzieckiem w wózku (i bokeh też). Po prostu mi pasuje i tyle, co nie oznacza, że uważam je za jedyne słuszne i więcej swojego aparatu nie tknę bo nie osiągnę podobnego efektu

A tak wogóle to najlepszą reklamę ever mario zrobił 200/2 i tyle

Strona 28 z 31 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów