Close

Strona 29 z 31 PierwszyPierwszy ... 192728293031 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 305

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    ja doszedlem do etapu w ktorym nie musze martwic sie ze za chwile wyjdzie D4 D5 czy 2 mies pozniej D18 ktory ma lepsze isokwadrylion od mojego,120 punktow af i kreci filmy w superHDxcostam i czas zmieniac puszke
    To jest kwestia osobowosci czlowieka, a nie aparatu. Wejdz sobie na rangefinder forum i poczytaj dylematy zwiazane np. z wyborem szkiel, albo wojny M7 vs Ikon itp. Kupno dalmierza czy to analogowego czy cyfrowego nic tu u pewnych osob nie zmienia. Swiete wojny tocza sie dalej jak na kazdym innym forum

A jak ktos po prostu lubi fotografowac, to bedzie miala taka sama frajde z tego niezaleznie czy wezmie D3 i supertele i pojedzie na pokazy focic samoloty, czy malego dalmierza i pojdzie na spacer po okolicy.

Domyślnie

ale czy ja powiedzialem ze trzeba nad fotkami siedziec godzinami zeby jakos wygladaly?
    kolory kontrast i ostrosc jest taka ze nic nie trzeba zmieniac
    czarnobiale jpgi prosto z puszki sa naprawde znakomite

widze co produkuje ten aparat , mam porownanie z Nikonem i Canonem i zaden z nich nie daje takich rezultatow
    a jak ktos wyciaga wnioski po 800px zdjeciach ze np 35/1.8 da to samo, coz.....
    Road to Manila

Domyślnie

ale czy ja powiedzialem ze trzeba nad fotkami siedziec godzinami zeby jakos wygladaly? kolory kontrast i ostrosc jest taka ze nic nie trzeba zmieniac

widze co produkuje ten aparat , mam porownanie z Nikonem i Canonem i zaden z nich nie daje takich rezultatow
    to moze po prostu - zamiast serwowac tu miniaturki - zrob dla tych osob troche fotek wrzuc zestaw rawow

Domyślnie

Daj takiego jpga, może być na maila.
    Albo zawieś gdzieś do pobrania?
    Serio jestem ciekawa, w jaki sposób zmniejszenie rozdzielczości wpływa na szarości i kontrasty i bokeh.
    Póki co... nie mam powodów Ci aby Ci nie wierzyć, ale fotki powyżej....wierzyć też nie pozwalają. Oczywiście nic nie musisz udowadniać, ale skoro twierdzisz, że jpg z aparatu jest znakomity.... myślę, że nie tylko ja miałabym ochotę zobaczyć - chętnie ten wózek właśnie.

Nigdzie nie napisałam że 35/1.8 daje ten sam efekt - nigdzie. Napisałam tylko, że bokeh z niego też jedni lubią, a inni nie.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 28-02-2010 o 22:21
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

ale czy ja powiedzialem ze trzeba nad fotkami siedziec godzinami zeby jakos wygladaly?
    kolory kontrast i ostrosc jest taka ze nic nie trzeba zmieniac
    Jeśli jest tak świetnie to nie rozumiem po co grzebałeś w kolorach... i to jeszcze na laptopie i w słońcu... ?
    Celowo pokazujesz nam tu "brzydsze" niż oryginalne zdjęcia? Sorry, ale nie kumam....

Domyślnie

od czasu, gdy w Leice pojawiła się elektronika o magii nie można mówić

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Dobrze napisane. W sumie moglem podpiac sie pod Twoj post, a nie tworzyc nowy, ale dopiero teraz go zauwazylem. Wczesniej skupilem sie tylko na fotkach.

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Wiesz,
    ja jakoś mało podatna jestem na magiczne moce.

Nawet tego, jak to ktoś wcześniej nazwał, "powrotu do korzeni" nie czuję, co więcej wydaje mi się, że gdybym poczuła taki zew (czyli powrotu do korzeni), to kupiłabym analogowy/tradycyjny aparat, ze dwa obiekktywy do niego, i.... spooooro filmów, potem przerobiłabym łazienkę w ciemnię i .... wtedy ewentualnie możemy opowiadać o "korzeniach"
    Albo zamiast kupować szkiełka.... z regału biorę Baby Box'a.... no i jestem u źródła - ani szkiełka, ani ustawianie czegokolwiek mnie nie dotyczy...., nie ma przysłon, nie ma ISO, nie ma innych zakłócających fotografowanie bajerów, tylko kadrowanie i łowienie chwili, a waga pudełeczka.... no piórko.....czysta fotografia?!

Fajnie, że są ludzie, którzy te Leiki mają, i jeszcze fajniej, że wrzucają jakieś pstryki z tych aparatów, jednak to zbiorowe dorabianie ideologii i tworzenie nowej "religii" jest tyle samo śmieszne, co smutne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Jeśli jest tak świetnie to nie rozumiem po co grzebałeś w kolorach... i to jeszcze na laptopie i w słońcu... ?
    Celowo pokazujesz nam tu "brzydsze" niż oryginalne zdjęcia? Sorry, ale nie kumam....
    na laptopie wygladalo fajnie, a bawilem sie presetami

jpga prosto z puszki jutro moge wrzucic

zreszta nie jestem od tego zeby przekonywac tych ktorzy nie widza nic wyjatkowego w fotkach z leiki ze jest inaczej
    Road to Manila

Zbanowany
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

nie jestem zaslepiony czerwona kropka
    jednak jak ogladam coraz to nowe zdjecia to naprawde zaden nikon canon i inne szkleila nie potrafia tak rysowac jak najlepsze luxy
    Podpisuje sie pod tym absolutnie, nie wtracam sie do tematu M9 jako ze nie jestem fanem cyfry zadnej firmy ale z tym co napisane powyzej na temat Leikowych szkiel zgadzam sie absolutnie. Nic nie rowna sie Leikowym M luxom, zaden Nikon, Canon czy nawet Zeiss a Noctilux jest klasa sama dla siebie. Wlasciwie nie mialem jednego szkla z okolic 50siatki, Nikona 58mm f1.2 wiec zeby nie sklamac dodam "raczej" nic

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice

Domyślnie

Chyba kazdy sie pod tym podpisze.
    Ja tez uwazam, ze te szkla rysuja wyjatkowo. Wyjatkowo, ale w negatywnym tego slowa znaczeniu.

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta
    Podpisuje sie pod tym absolutnie, nie wtracam sie do tematu M9 jako ze nie jestem fanem cyfry zadnej firmy ale z tym co napisane powyzej na temat Leikowych szkiel zgadzam sie absolutnie. Nic nie rowna sie Leikowym M luxom, zaden Nikon, Canon czy nawet Zeiss a Noctilux jest klasa sama dla siebie. Wlasciwie nie mialem jednego szkla z okolic 50siatki, Nikona 58mm f1.2 wiec zeby nie sklamac dodam "raczej" nic

Strona 29 z 31 PierwszyPierwszy ... 192728293031 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów