Close

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 305

Domyślnie M9 - mala prezentacja

mimo iz nie mam jeszcze zby duzo zdjec godnych pokazania podziele sie kilkoma zdaniami

M9- jak dla mnie przelomowa puszka w swiecie fotografii cyfrowej
    puszka ktora pozwala cieszyc sie robieniem zdjec
    mozemy zapomniec o menu z tysiacem pozycji
    o zastanwianiu sie jaki tryb AF wybrac -punktowy, grupowy, a moze sledzenie 3D
    jak dopasowac nascie funkcji wlasnych i innych *******
    po wlaczenie aparatu wybieramy jedynie pasujeca nam iso i robimy zdjecia

wszystkie plusy typu maly, dyskretny itd juz wszyscy interesujacy sie ta puskza dawno wyczytali wiec nie bede powtarzal

noctilux - to szko jak dla mnie samo tworzy po swojemu rzeczywistosc,sposob w jaki rysuje jest niepowtarzalny
    lux 35 - rysuje realnie az do bolu, niesamowicie wiernie oddajac kolory, ma cudowny kontrast i ostrosc

jako ze wole robic fotki niz pisac

kilka zdjec zarowno z noctiluxa jak i summiluxa

Road to Manila

Domyślnie

Buuuu za takie wątki powinni dawać bana!

PS. Sprzedam nerkę i płuco, niepalące, w niezłym stanie Ewentualnie zamiana na M9+
    szkiełko

Domyślnie

Szkoda, że to taki majątek. Cóż, idę przytulić mojego FED-a...
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cały set świetny. Na 15 oraz 16 widać "to coś". Magiczne szkła !!!
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

kolory jak z d70...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    (...) mozemy zapomniec o menu z tysiacem pozycji (...)
    Zdjęcia niektóre są dość zwykle, ale niektóre magiczne... najtrudniej uwierzyć, że to pierwsze jest z cyfry. Wygląda bardzo analogowo

Mam pytanie odnośnie tego zacytowanego zdania. Jest naprawdę aż tak ascetycznie? Z jednej strony fajnie, ma się narzucone ustawienia i po przyzwyczajeniu się do nich wiadomo co się uzyska. Trochę jak w analogowym body. Z drugiej strony jednak trochę to jak w "malpkach". O ile te ustawienia są dobrane optymalnie pewnie nie ma problemu.
    Ale najbardziej mnie interesuje jak są zapisywane zdjęcia. W formacie *.jpg czy jakiś RAW? Ewentualnie są jakieś firmowe programy do obróbki, odpowiednik nikonowskiego NX'a?

I dzięki za prezentacje
    peace & love

Domyślnie

SUPER! Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy Mam tylko nadzieję, że ten dalmierzowy trend się przyjmie i wkrótce powstanie coś w cenie bardziej dla ludzi (reinkarnacja SP?)

Domyślnie

jest skromne menu zawierajace podstawowe ustawienia jak wyostrzenie,kontrast czy wybor przestrzenie kolorow
    sa dodatkowe tryby b&w oraz vintage ktore daja swietne rezultaty
    poza tym takie ustawienia jak bracketing, auto iso i niewiele wiecej
    w praktyce na samym poczatku sie ustawia kilka rzeczy w menu i potem sie nie zaglada
    wiec nie tyle jest malpkowo co wlasnie mocno analogowo
    ja dodatkowo jeszcze mam na stale wylaczony ekranik co jeszcze bardziej nadaje analogowosci (inna sprawa ze lsd to jedyny minus tego aparatu)
    pliki zapisuje sie w DNG lub jpg
    w pakiecie jest dodawany lightroom
    Road to Manila

Domyślnie

Naczytałem się nieco o trudności w złapaniu ostrości w tego typu aparatach. Po Twoich zdjęciach choćby basenowych, czyli w ruchu widać, że aż tak duży problem to to nie jest. Tyle tylko, że Ty juz amatorem dawno nie jesteś... Napisz proszę jak to jest? Z czystej ciekawości bo i tak mnie na to cacko nie stać i pewnie nigdy stać nie będzie. A co do obrazka jaki daje ten zestaw to coż tu się rozpisywać poraz kolejny...dla mnie bajkowo. Coś z niczego vel nr3 czy dla mnie najlepsze nr 10?

Domyślnie

Jak dla mnie fotka nr 3 pokazuje dlaczego to szkiełko zabija (bokehem), dla mnie kosmiczna konstrukcja.
    NYCH - Americana

Strona 1 z 31 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów