Szukaj
Fakt
jak teraz na to patrze to troche ponioslo mnie
takie sa efekty zabawy presetami na macku w sloneczny dzien
Ostatnio edytowane przez ranbir kapoor ; 28-02-2010 o 18:03
Road to Manila
Bez zaczepki pytam - czy rozmycie tła na tych zdjęciach Wam się tak serio podoba?
Mnie wcale- na jedynce efekt jest trochę taki jakby ktoś nieudolnie coś w tle gumką mazał, albo stemplował? A na 2, obszar poza GO, też jakoś niedobrze wygląda.
A poza wszystkim te foty jakoś zamiast cz-b wyszły szaro-szare?
Piszę jedynie o tych technicznych kwestiach, bo przecież nie o zawartość kadrów w tych wrzutkach chodzi.
Kolory (na kolorowych fotkach z tej wrzutki...)też takie se![]()
No co Ty! Przeciez to jest "wielka analogowa moc"!![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Wiesz,
ja jakoś mało podatna jestem na magiczne moce.
Nawet tego, jak to ktoś wcześniej nazwał, "powrotu do korzeni" nie czuję, co więcej wydaje mi się, że gdybym poczuła taki zew(czyli powrotu do korzeni), to kupiłabym analogowy/tradycyjny aparat, ze dwa obiekktywy do niego, i.... spooooro filmów, potem przerobiłabym łazienkę w ciemnię i .... wtedy ewentualnie możemy opowiadać o "korzeniach"
Albo zamiast kupować szkiełka.... z regału biorę Baby Box'a.... no i jestem u źródła- ani szkiełka, ani ustawianie czegokolwiek mnie nie dotyczy...., nie ma przysłon, nie ma ISO, nie ma innych zakłócających fotografowanie bajerów, tylko kadrowanie i łowienie chwili, a waga pudełeczka.... no piórko.....czysta fotografia?!
Fajnie, że są ludzie, którzy te Leiki mają, i jeszcze fajniej, że wrzucają jakieś pstryki z tych aparatów, jednak to zbiorowe dorabianie ideologii i tworzenie nowej "religii" jest tyle samo śmieszne, co smutne.
Ostatnio edytowane przez jm ; 28-02-2010 o 20:03
przyznaje ze dopiero teraz zobacyzlem na dobrym monitorze to co wstawilem i ani kolory ani zwlaszcza czernie nie sa najwyzszych lotow tak czy inaczej stig daruj sobie przesmiewczy ton
wczesniej dales rade ze jak ktos chce obejzec dobre foty niech poszuka w necie, dlaczego nie zaprosiles do obejzenia swoich
Road to Manila
na szydercze teksty stiga nie zwracał bym uwagi, ten typ tak ma. i chyba nawet sam nie zdaje sobie sprawy że to prowokacje z których czesto wynikają kłutnie i jest nie miło.
ogladajac te ostatnie fotki rzeczywiście nie widac mocy ale jak autor napisał jego błąd co do kolorów i konwersji bw. ale nie potrafie zrozumiec tego rozmycia, na fotce z tyłkiem jest bardzo brzydko jesli chodzi o bokeh. no i to ustrojstwo w centrum kadru jak to powstało ?
make pictures, not war
Bo analogowa moc maja teraz tylko te z lajki.
Mnie tam bardziej prowokuja tacy, co analogowe moce odnajduja w takich zdjeciach.
Ale zanim sie do tego przyznal, czesc ogladaczy jak zawsze tym zdjeciom przyklasnela. Nie dostrzegasz tej zenujacej hipokryzji?
Dlaczego mam sobie darowac? To przeciez calkiem zdrowe, posmiac sie z bredni, ktore ludzie wypisuja pod najgorszym nawet szajsem, jesli tylko wiedza, ze jest zrobione lajka.![]()
Ostatnio edytowane przez mpwt ; 01-03-2010 o 16:34
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami