Dzieki za zainteresowanie.
Czornyj- moglbys mi powiedziec w ktora strone horyzont leci? patrze patrze i nie wiem. Dzieki!
Karl Johansson - dynamiczne chmurki to z pewnoscia efekt szerokiego kąta. Zdjecie zrobione sigma 10-20mm na 10mm.
Szukaj
Dzieki za zainteresowanie.
Czornyj- moglbys mi powiedziec w ktora strone horyzont leci? patrze patrze i nie wiem. Dzieki!
Karl Johansson - dynamiczne chmurki to z pewnoscia efekt szerokiego kąta. Zdjecie zrobione sigma 10-20mm na 10mm.
Puszki i słoiki...
dzięki serdeczne za odpowiedźjak się w końcu zbiorę, to się pobawię w budowanie szeroko-kątnika do mojego fuji:]
D300
Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900
jak najbardziej 50/50. Super niebo, szkoda że nie ma jakiegoś jachtu na tej wodzienawet zwykła łajba by pasowała
Gratuluje.
Boguslaw Glegola
www.glegola.co.uk GG: 2383535
"Tylko ta chmurka z lewej wprowadza złudzenie optyczne i odbieram to zdjęcie jako lekko ciążące w prawo..."
Przekombinowales. Zludzenie faktycznie jest, ale z czego innego sie bierze. Horyzont sie zlapal w poduszke, a poniewaz po lewej stronie jest rozmyty (rozproszony przez rozne elementy kompozycji), to widac tylko ciazenie prawej.
Generalnie, efekt wciagania pewnie ta wybrzuszona (w dwoch osiach) woda to powoduje.
Seeker - przyłóż sobie miarkę, jest prosto. Złudzenie że jest beczka powodują krzaki pod chmurką, dodatkowo wyginające jakby linię horyzontu. Nie jestem pewien co jest sprawcą tego lekkiego przekoszenia optycznego, bo nie jestem Mauritsem Cornelisem Escherem - równie dobrze może to być rytm fal, chmur, wreszcie - wpływ mojego nadmiernego spożycia Ballantines'a, ale odnoszę nieodparte wrażenie, że zdjęcie lekko ciąży w prawo...
ladnie, chociaz brak jakiegos pierwszego planu... inak super
Czornyj:
Sugerujesz, ze mam krzywa krawedz okna w przegladarce?
Fakt, pewnie nie do konca pracyzyjnie sie wyrazilem. Wspomnialem o horyzoncie, ale mialem na mysli linie odciecia wody przy grobli (i widzialem to juz oczami, a jeszcze nie opisalem slowami). Poza tym to oczywiscie nie jest az tak wazne![]()
Skontaktuj się z nami