Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: seaside

Domyślnie

Dzieki za zainteresowanie.

Czornyj- moglbys mi powiedziec w ktora strone horyzont leci? patrze patrze i nie wiem. Dzieki!

Karl Johansson - dynamiczne chmurki to z pewnoscia efekt szerokiego kąta. Zdjecie zrobione sigma 10-20mm na 10mm.
    Puszki i słoiki...

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

dzięki serdeczne za odpowiedź jak się w końcu zbiorę, to się pobawię w budowanie szeroko-kątnika do mojego fuji:]
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Klos - miej litość, nie pisz takich rzeczy, bo się Jan Bułhak w grobie przewraca!!!
    widze ze na forum ne mozna juz wyrazic wlasnego zdania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klos Zobacz posta
    widze ze na forum ne mozna juz wyrazic wlasnego zdania
    Ech, dlaczego zaraz nie można?

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    Czornyj- moglbys mi powiedziec w ktora strone horyzont leci? patrze patrze i nie wiem. Dzieki!
    Bo on tak naprawdę nie leci - jak przyłożysz linijeczkę, to będzie równo. Tylko ta chmurka z lewej wprowadza złudzenie optyczne i odbieram to zdjęcie jako lekko ciążące w prawo...

Domyślnie

jak najbardziej 50/50. Super niebo, szkoda że nie ma jakiegoś jachtu na tej wodzie nawet zwykła łajba by pasowała Gratuluje.
    Boguslaw Glegola
    www.glegola.co.uk GG: 2383535

Domyślnie

"Tylko ta chmurka z lewej wprowadza złudzenie optyczne i odbieram to zdjęcie jako lekko ciążące w prawo..."

Przekombinowales . Zludzenie faktycznie jest, ale z czego innego sie bierze. Horyzont sie zlapal w poduszke, a poniewaz po lewej stronie jest rozmyty (rozproszony przez rozne elementy kompozycji), to widac tylko ciazenie prawej.

Generalnie, efekt wciagania pewnie ta wybrzuszona (w dwoch osiach) woda to powoduje.

Domyślnie

Seeker - przyłóż sobie miarkę, jest prosto. Złudzenie że jest beczka powodują krzaki pod chmurką, dodatkowo wyginające jakby linię horyzontu. Nie jestem pewien co jest sprawcą tego lekkiego przekoszenia optycznego, bo nie jestem Mauritsem Cornelisem Escherem - równie dobrze może to być rytm fal, chmur, wreszcie - wpływ mojego nadmiernego spożycia Ballantines'a, ale odnoszę nieodparte wrażenie, że zdjęcie lekko ciąży w prawo...

Domyślnie

ladnie, chociaz brak jakiegos pierwszego planu... inak super

Domyślnie

Czornyj:
    Sugerujesz, ze mam krzywa krawedz okna w przegladarce?
    Fakt, pewnie nie do konca pracyzyjnie sie wyrazilem. Wspomnialem o horyzoncie, ale mialem na mysli linie odciecia wody przy grobli (i widzialem to juz oczami, a jeszcze nie opisalem slowami). Poza tym to oczywiscie nie jest az tak wazne

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów