Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: seaside

Domyślnie seaside

Widzialbym to w passepartout (tak to sie pisze?) stad grubsza ramka. Czekam na komntarze. Pozdro.

Puszki i słoiki...

Domyślnie

Szczerze mowiac to ciezko jest mi oceniac krajobrazy w B&W

Odnosnie kadrowania nie podoba mi sie podzial 50/50

Domyślnie

Z zasady sie nie podoba taki podzial?, Uwazasz ze lepiej byloby wiecej nieba czy wody? I nie rozumiem dlaczego ciezko oceniac krajobrazy w B&W.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Chyba nie z samej zasady . Patrzac na Twoja prace nie moge zdecydowac na ktorej stronie skupic uwage czego efektem jest zatrzymanie wzroku na samej lini horyzontu . Osobiscie dal bym wiecej nieba ale nie kosztem kamieni w PD

Odnosnie koloru to chyba zwyczajne przyzwyczjanie

Domyślnie

dzieki za komentarz
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klos Zobacz posta
    Patrzac na Twoja prace nie moge zdecydowac na ktorej stronie skupic uwage czego efektem jest zatrzymanie wzroku na samej lini horyzontu
    dobrze gada !
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

jestem przy którymś tam browarku, słucham Pink Floyd i patrzę sie na tą fotkę od chyba 3 minut czy jakoś tak, mam wrażenie, że mnie wciąga do środka w jakąś inną, alternatywną rzeczywistość. Jest surrealistyczna i to mi się w niej podoba.

Domyślnie

Jak dla mnie podział 50/50 jest w tym przypadku jedynym możliwym.
    Wszystko co jest na zdjęciu prowadzi wzrok na linię horyzontu:
    - przejścia tonalne od czerni na górze i na dole do jaśniejszych partii po środku
    - linie tych cypli ograniczających zatoczkę
    - kształt chmur, których linie spotykają się w centrum
    - wyjście z portu.
    To sprawia, że zdjęcie działa, wciąga do środka, czego doświadczył rico1973 w stanie wspomagania umysłu i o to chodzi.

Choć jestem kompletnym amatorem, w pełnym tego słowa znaczeniu, ostatnio co raz więcej uwagi zwracam na kompozycję, a to zdjęcie jest jak dla mnie pod tym względem genialne.
    Powiesiłbym je sobie na ściance w formacie A3. Spokój, ale jednocześnie jakaś siła od niego bije.

Leciuteńko podkręciłbym kontraścik, ale to już tak, bo nie ma się czego uczepić.
    Świetne.
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Rozmowny Awatar Karl Johansson
    Miasto
    Kraków/czasem Gdańsk, ale na razie nie

Domyślnie

a ja mam małe pytanie prosto od chcącego się nauczyć laika:]
    Jak osiągnąć efekt tak "dynamicznego" nieba?tzn. chodzi mi o to, że na tym zdjęciu czuje się,jakby te chmury pędziły po niebie.będę na prawdę wdzięczny za odp., bo efekt mi się podoba.
    Jak zresztą zdjęcie.I bw nie przeszkadza mi,bo lubię bw
    Pozdrawiam
    D300
    Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900

Domyślnie

Bardzo ładne zdjęcie, szalenie atrakcyjne i wogóle si. Można się zastanawiać nad podziałem (ja bym dla odmiany widział mniej nieba), ale co bardziej istotne - wypadałoby wypoziomować linię horyzontu. Poza tymi bzdurkami to miodzio.

Cytat Zamieszczone przez Klos Zobacz posta
    Szczerze mowiac to ciezko jest mi oceniac krajobrazy w B&W
    Klos - miej litość, nie pisz takich rzeczy, bo się Jan Bułhak w grobie przewraca!!!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów