Close

Strona 108 z 371 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    To, że były przedstawiane, jako wspaniałe, a wcale takie wydajne nie były.
    Ale nie w tym sęk. Sama firma apple'a zdaje się, że słowami Jobsa właśnie kiedyś się przyznała, że wmawiała ludziom, że są wydajniejsze, a wcale tak nie było. To było jakoś w trakcie przechodzenia na Intele...
    Tu o architekturę chodziło. PowerPC w okresie swojej świetności był niedościgniony dla intela. Superskalarne jednostki pracujące w technologii RISC o lata świetlne prześcigały ubogią platformę i386 (CISC). Czas temu jakiś sytuacja się zmieniła - obecne intele są procesorami RISC emulujące CISC, stąd Apple postanowiło zrezygnować z technologii (którą zresztą samo opracowywało w towarzystwie IBM i Motoroli) na rzecz tańszych, sprawdzonych, gotowych rozwiązań proponowanych przez intela. Dla mnie to dobrze, bo mogę sobie Windows uruchomić od czasu do czasu
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Szczególnie na początku iPhone sprawdzał się przy wysyłaniu mmsów.
    No tak, jeden z żelaznych argumentów przeciwników iPhone. Brak tej funkcjonalności był po prostu dyskwalifikujący. Raz w życiu chciałem wysłać zdjęcie żonie, mms-sem się nie dało. Musiałem e-mailem. Lipa i tyle.

P.S. Moim następnym telefonem też będzie iPhone ale po prostu staram się pozostawać w miarę obiektywny
    Ja też, choć*zawsze byłem gadżeciarzem i stanowisko nigdy nie będzie zrozumiane przez ludzi uznających telefon tylko do dzwonienia.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Jak jesteśmy przy "telefonach" zastanawiają mnie ostatnio tak niskie wyniki sprzedaży Nexusa, bardzo wdzięczny sprzęt z niegłupią platformą bądź co bądź a jak na razie w zasadzie porażka, czyżby T-Mobile i Google miały aż takie kłopoty z marketingiem czy jest coś na rzeczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    No tak, jeden z żelaznych argumentów przeciwników iPhone. Brak tej funkcjonalności był po prostu dyskwalifikujący. Raz w życiu chciałem wysłać zdjęcie żonie, mms-sem się nie dało. Musiałem e-mailem. Lipa i tyle.
    Był.
    Bo rozmowy głosowe, sms oraz mms to raczej jedne z podstawowych funkcji telefonów mobilnych.
    Równie dobrze mogły nie działać smsy - przecież można było mailem wysłać albo połączenia głosowe, czyli normalne rozmowy telefoniczne - przecież jest skype.
    To, że Pan nie korzysta z mms nie świadczy o tym, że jest to funkcjonalność marginalna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Jak jesteśmy przy "telefonach" zastanawiają mnie ostatnio tak niskie wyniki sprzedaży Nexusa, bardzo wdzięczny sprzęt z niegłupią platformą bądź co bądź a jak na razie w zasadzie porażka, czyżby T-Mobile i Google miały aż takie kłopoty z marketingiem czy jest coś na rzeczy.
    Miałem inne wersje HTC i jeśli jakość wykonania i ekran Nexusa jest taka sama to żaden iphone'owiec się na to nie przesiądzie. W porównaniu do iPhone robiły wrażenie taniej chińskiej tandety i cuda na kiju w środku zdadzą się psu na budę. Ewentualnie znajdzie nabywców wśród ludzi którzy na dźwięk słowa Apple dostają wysypki.

Bo rozmowy głosowe, sms oraz mms to raczej jedne z podstawowych funkcji telefonów mobilnych.
    Równie dobrze mogły nie działać smsy - przecież można było mailem wysłać albo połączenia głosowe, czyli normalne rozmowy telefoniczne - przecież jest skype.
    To, że Pan nie korzysta z mms nie świadczy o tym, że jest to funkcjonalność marginalna.
    Na jakimś serwisie komórkowym, całkiem poważnym, nie poświęconym dzwonkom i wygaszaczom, była ankieta na temat mms'ów i wyszło że z drobnymi wyjątkami jest to potrzeba znikoma. Trochę ludzi się przyznało do skorzystania z ciekawości i to wszystko. Co innego gówniarzeria, ale dla nich na rynku jest setki innych modeli telefonów z mmsami, 5megapikselowymi aparatami, subwooferami itp. iPhone to urządzenie specyficzne i kontrowersyjne, czyli nie dla każdego.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-02-2010 o 17:34
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Jakość wykonania nieco się poprawiła - co do samego ekranu ciężko wyrokować, znalazłem parę recenzji w sieci, w których narzekają na odwzorowanie barw i jednak niezadowalająca pracę na zewnątrz w słońcu.

Co do MMS, to tutaj najlepiej byłoby znaleźć jakieś wiarygodne dane od operatorów jaki procent stanowią w całym ruchu w porównaniu do SMSów. Ja osobiście kompletnie nie używam - no może raz mi się zdarzyło i coś mi się zdaje, że jestem raczej w większości )

Domyślnie

... iPhone to urządzenie specyficzne i kontrowersyjne, czyli nie dla każdego...

A dla kogo ?
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta

A dla kogo ?
    Dla Tomka
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

dla tych co nie potrzebuja mms oczywiscie.
    Andrzej

Domyślnie

A ja mam MBP ... Restart robiony góra raz na miesiąc, normalnie usypianie zamiast wyłączania. Coś, co jest nie do pomyślenia na dłuższą metę w żadnych Windowsach.
    Otóż jest do pomyślenia, kolega kupił laptopa ponad rok temu, na święta narzekał że mu wolno działa laptop i przeczyściłem go z zbędnego syfu bez reinstalacji systemu vista, ogólnie cccleaner, defragmentacja, historia i aml registry clean - co najlepsze on od nowości nigdy nie wyłączył komputera ! Zawsze miał ustawiony guzik na hibernacje albo czuwanie i się dziwił dlaczego tak mu chodzi
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 108 z 371 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów