Close

Strona 94 z 371 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 3702

Domyślnie

A swoją drogą właśnie po raz n-ty oglądam iNiemamocnych. Jest tam taka scena, w której główny bohater dostaje filmową wiadomość od pewnej pani - ta wiadomość jest odtwarzana na...... iPadzie (znaczy czymś podobnym finkcjonalnie). A film jest sprzed dobrych kilku lat. Film powstał w Pixarze, czyli wytwórni Jobsa. Może już wtedy Apple...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Pewnie tak. Szczególnie, że Apple tak naprawdę jest firmą odtwórczą, a nie twórczą.
    Oni tak naprawdę nigdy nie wymyślili niczego nowego, rewolucyjnego.
    Natomiast w perfekcyjny sposób potrafią to co istnieje udoskonalić i sprzedać tak, że wszystkim się wydaje, że kupują coś innowacyjnego.

Domyślnie

No na tym polega w końcu marketing Ciekawy jestem jak za miesiąc będą wyglądać wyniki sprzedaży tabletu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Szczególnie, że Apple tak naprawdę jest firmą odtwórczą, a nie twórczą.
    Oni tak naprawdę nigdy nie wymyślili niczego nowego, rewolucyjnego.
    Osobiście nie mam zdania co do tego, czy są ogólnie firmą twórczą czy odtwórczą. Są oczywiście pewne przesłanki, żeby twierdzić, że w ich produktach widać pracę kupioną czy skopiowaną od innych. Na przykład mówi się, że Jonathan Ive, główny projektant wyglądu większości produktów Apple z ostatnich kilkunastu lat (iMac, iPhone, iPad itd.), mocno wzoruje się na pracy Dietera Ramsa, projektanta urządzeń niemieckiej firmy Braun (żelazka, ekspresy do kawy itd...).
    Inna sprawa: iPod. Dysk pochodził od Toshiby (któa zbudowała nowy dysk, z któym nie bardzo wiedziała co zrobić), bateria od Sony, interfejs graficznypochodził (z modyfikacjami) od małej firemki Pixo. Więc właściwie co zrobił Apple? Wymyślił nazwę, połączył klocki w całość, i fajną obudowę zaprojektował Ive.
    No to może Apple sam stworzył swój zajefajny system operacyjny OS X? Ano nie całkiem. To silnie przebudowany NeXT Step... Jak Jobs wrócił do Apple z wygnania, to przyniósł system swojej firmy NeXT.
    Itd... itd...
    Tyle że, prawdopodobnie, podobne rzeczy mmożemy pisaćo innych firmach. Microsoft: skąd się wziął WINDOWS NT? Ano, kupili gościa, który wcześniej tworzył Open VMR czy jakoś tak na stacje DEC (mogłem coś trochę przekręcić...).
    Nawet wcześniej wspomniany Dieter Rams pewnie też się na kimś wzorował...

Ja osobiście cenię Apple nie za innowacyjność, która ma dla mnie niewielkie znaczenie, ale za obsesyjną dbałość o szczegóły. Za dopracowanie produktów do granic absurdu. Za dążenie do prostoty i łatwości użytkowania.

AHA - nie posiadam żadnego produktu Apple.
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

hehe, pamietam jak 15 czy 20 lat temu mowili ze apple pojdzie z torbami jak sie nie sklonuje jak ibm z pc.
    to tylko utwierdza mnie w przekonaniu ze faktycznie jakosc jest warta troche wiecej.
    moj macbook ma dwa i pol roku, ma pare rys na klapie, bateria nadal pokazuje 98% i trzyma pare godzin, czego nigdy nie udalo mi sie osiagnac z paroma poprzednimi lapropami (ibm, hp, gateway... nawet nie pamietam co jeszcze mialem).
    generalnie nie spodziewalem sie ze tyle wytrzyma. wszystko apple co mam dziala nadal bez problemowo, zeby bylo smieszniej to nawet mi sie jedna ladowarka niedzialajaca zreperowala po roku lezenia na polce.
    jednak mac nie jest dla wszystkich, to na pewno.

a wracajac do ipada to wydaje sie on byc odpowiedzia apple na kindle podobne ebooki (zadziwiajaco popularne) a nie tablet-komputerem, co mnie osobiscie nadal rozczarowuje, jednak jestem pewien ze po wielkim sukcesie apple rozwinie linie na macpada za pare miechow do roku.

wow, dawno tyle nie napisalem, pora isc popracowac.
    Andrzej

Domyślnie

A ile pracujesz dziennie na tym MB? Wyjmujesz baterie?
    Mój MBP ma 26 miesiecy, bateria ma 7% i trzyma 10-15 minut. Dobrze trzymała jakies półtora roku, a potem nagle jakby coś było w niej zaprogramowane. Z dnia na dzień dup. Kaplica.
    Ale i tak wytrzymała parę miesięcy więcej niż w Acerze i jak działała to trzymała parę godzin.

Domyślnie

moj MBP pracuje 24h od miesiaca, raz na 30 dni robie mu restart po zainstalowaniu uaktualnien oprogramowania. mam go od listopada 2008. od tamtej pory nie przeinstalowywalem systemu. bateria wskazuje 100%, trzymaj jakies 4.3h-5h...

Domyślnie

moj powerbook 17 z 2005 roku ma 26% baterii i trzyma 1 h. Po tylu latach uważam że to bardzo dobry wynik

Domyślnie

A ja mam MBP który ma w tej chwili bodajże 8-9 lat a system był reinstalowany rok temu kiedy chciałem wymienić dysk na większy. Bateria nie żyje, ale reszta działa bez żadnego problemu. Restart robiony góra raz na miesiąc, normalnie usypianie zamiast wyłączania. Coś, co jest nie do pomyślenia na dłuższą metę w żadnych Windowsach.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-02-2010 o 23:07
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

conik
    Gość

Domyślnie

macbook pro byl 4 razy w serwisie 2x wymieniana plyta, dysk i cos tam jeszcze ....obudowa dostala dziur przy klawiaturze a bateria padla w ciagu miesiaca....nie do pomyslenia na dluzsza mete w zadnym blaszaku za podobne pieniadze

imo wszystko jest dla ludzi pod warunkiem ze sie nie robi z tego religii i nie podchodzi do rzeczy z fanatycznym uwielbieniem

ps. uzywam i pc i maca

Strona 94 z 371 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów