Close

Strona 107 z 371 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 3702

Domyślnie

Ja RDC w 99% używałem, aby połączyć się z serwerem 2003. Działa to genialnie.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Minęło już kilkanaście dni od premiery iPada, poczytałem nieco recenzji i opisów i w zasadzie niestety( szkoda), muszę przyznać, że jestem zawiedziony.

Co mi się nasunęło przez ten czas apropo tego produktu.....a w zasadzie to czego mi w nim zabrakło...

- brak kamerki
    - format 4:3 przy filmach znów będzie dylemat czy przyciąć po bokach czy wybrać czarne pasy, do netu i e-booków ok,
    - brak bezpośredniego portu usb i konieczność używania adaptera (bardzooo duży minus)
    - brak obsługi stron z technologią flash - to brzmi jak żart w sumie...no i
    - brak multitaskingu
    - klawiatura zajmuje prawie pół ekranu
    - pojemność 16GB w najtańszej wersji - mało

I pytam się w momencie gdzie ta rewolucja, w czym to jest niby lepsze od netbooków ? Jestem zniesmaczony.

Domyślnie

Też nie jestem zachwycony szczególnie tym produktem (zresztą tak samo jak iphonem i ipodem). "Takiese" drogie ustrojstwo do czytania książek w pociągu, dla mnie zupełnie bezużyteczne. Gdyby zamiast zupgradeowanego iPhone os wsadzili nawet okrojoną wersję OsX, to już by miało większy sens.
    Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Minęło już kilkanaście dni od premiery iPada, poczytałem nieco recenzji i opisów i w zasadzie niestety( szkoda), muszę przyznać, że jestem zawiedziony. (...) I pytam się w momencie gdzie ta rewolucja, w czym to jest niby lepsze od netbooków ? Jestem zniesmaczony.
    Ze swojego doświadczenia wysnuwam wniosek że z tym porównywaniem iPada do konkurencji jest tak samo jak iPhone do HTC, Omni, Nokii N i tym podobnych. Miałem sporo silnie rozbudowanych telefonów w tym wymienione, pracujące pod Symbianem, Win, wyposażone trzy razy bardziej bogato niż iPhone, a to właśnie ten ostatni gości u mnie najdłużej. Jest to jedyny aparat po nieodżałowanej pamięci Nokii 6310/6310i po którym bez wahania kupiłem następcę. iPhone po prostu działa. Bez niezliczonego rysikowania. Nie ma moim zdaniem innego telefonu który z taką wygodą realizowałby funkcje których używam, czyli notatnik, kalendarz, zadziwiająco wygodny dostęp do poczty. Kiepski aparat, brak subwoofera czy różnych rzeczy będących w innych telefonach, nie jest jakoś dramatycznie uciążliwe, choć to oczywiście kwestia priorytetów. W przypadku iPada widzę wykorzystanie zamiast netbooka głównie w zakresie poczty w podróży. Lżejszy, lepiej zrobiony, bez klapy, pracujący dwa razy dłużej na baterii.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-02-2010 o 13:42
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Kolejny dowód na to, że Apple nie jest twórcza ale odtwórcza. Potrafią zrobić coś lepiej estetycznie - niekoniecznie wcale idzie to w parze z lepszym wyposażeniem - ale na pewno potrafią to dobrze sprzedać, czyt. do perfekcji opanowali wciskanie kitu klientom.
    Tak, jak było chociażby ze "wspaniałymi" procesorami motoroli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Tak, jak było chociażby ze "wspaniałymi" procesorami motoroli.
    A co było złego w procesorach motoroli?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Kolejny dowód na to, że Apple nie jest twórcza ale odtwórcza. Potrafią zrobić coś lepiej estetycznie - niekoniecznie wcale idzie to w parze z lepszym wyposażeniem - ale na pewno potrafią to dobrze sprzedać, czyt. do perfekcji opanowali wciskanie kitu klientom.
    Jeśli na rynku jest lekko licząc kilkadziesiąt telefono-komputerów i nagle Apple wypuszcza iPhone, który sprawdza się w praktyce, nie na papierze, to chyba oznacza że ktoś się w końcu wstrzelił w kompromis sprzecznych wymagań. Oglądam dokument w pdf, przeglądam codziennie kupę poczty, mam b. dobry kalendarz, choć wspomagany dodatkowym oprogramowaniem nie-applowym, wszystko to robię z wygodą będącą przepaścią w stosunku do wszystkich poprzednich. To nie jest wciskanie kitu. Podejrzewam że tak samo może być z iPadem. Zawsze znajdą się malkontenci wyliczający kupę rzeczy których nie ma a "powinny" być. Proszę zajrzeć na forum w wątki o nowościach w aparatach. Coś to Panu przypomina? Ważne jest jak działa to co jest, a nie lista życzeń, często brana z sufitu. Na przykład po cholerę w tablecie głośniki stereo? A oczywiście przez jakiegoś kretyna jest to zaznaczone jako wada.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 06-02-2010 o 14:09
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nem Zobacz posta
    A co było złego w procesorach motoroli?
    To, że były przedstawiane, jako wspaniałe, a wcale takie wydajne nie były.
    Ale nie w tym sęk. Sama firma apple'a zdaje się, że słowami Jobsa właśnie kiedyś się przyznała, że wmawiała ludziom, że są wydajniejsze, a wcale tak nie było. To było jakoś w trakcie przechodzenia na Intele...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli na rynku jest lekko licząc kilkadziesiąt telefono-komputerów i nagle Apple wypuszcza iPhone, który sprawdza się w praktyce, nie na papierze...
    Szczególnie na początku iPhone sprawdzał się przy wysyłaniu mmsów.

P.S. Moim następnym telefonem też będzie iPhone ale po prostu staram się pozostawać w miarę obiektywny, jeśli chodzi o zachwyty nad firmą apple. Notabene nie wyobrażam sobie pracować na innym systemie i kompie.

Strona 107 z 371 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117157207 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów