Close

Strona 98 z 371 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 3702

Domyślnie

To fakt bez dodatku nie działa to ani pod XP ani pod Vistą - pod 7 sobie sprawdzę jutro. Natomiast będąc już przy 7 bardzo spodobał mi się ficzerek z potrząsaniem aktywnym oknem (chwytamy za belkę tytułową), które chowa nam wszystkie okna pod spodem aktywnego - niby jest przycisk pokaż pulpit - ale to z beleczką zabawne

Z przyjemnych rzeczy i dla mnie jako osoby często tworzącej instrukcje i dokumentacje bardzo przydatnych - jest w 7 narzędzie psr.exe - kto nie widział polecam sobie sprawdzić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Jednak za dodatkowe 4 tysiące (...) niż dać je (te 4 tysiące)
    Kilkukrotnie w wątku wykazano, że odpowiednik jakościowy kosztuje niemal tyle samo. Porównywanie ze składakiem to nieporozumienie. A co do interfejsu czy stylistyki, to nie one decydują*o jakości pracy.

Przesiadają się z nadzieją na lepsze, i co potem? Potem, gdy się już przyzwyczają i poznają dobrze system, znajdą część odpowiedników aplikacji a z brakiem reszty się pogodzą, muszą być zadowoleni. Nie mają wyjścia, muszą
    Jakoś opinie w tym wątku temu przeczą. Znów uzurpuje Pan sobie prawo do opiniowania co komu lepsze.

Nie, VNC nie zastępuje zdalnego pulpitu. Niestety.
    A co mu brakuje? Poważnie pytam.

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Natomiast będąc już przy 7 bardzo spodobał mi się ficzerek z potrząsaniem aktywnym oknem (chwytamy za belkę tytułową), które chowa nam wszystkie okna pod spodem aktywnego - niby jest przycisk pokaż pulpit - ale to z beleczką zabawne
    W OSX aranżacja oknami jest realizowana na kilka konfigurowalnych sposobów. Jest to już od dłuższego czasu i to z użytecznością tak naturalną że człowiek zachodzi w głowę jak wcześniej bez tego się obywał. Przykładowo chowanie okien może się odbywać tak, że jeśli gdzieś pod oknami na pulpicie jest potrzebna ikona, lub trzeba coś na coś przeciągnąć co akurat jest przysłonięte, niewidoczne, robi się to w ułamku sekundy. Np rozchylenie okien na boki, sięgnięcie na pulpit i powrót. Wszystko zajmuje mgnienie oka. Ciekawe wrażenia widzi się wówczas na twarzach obserwatorów.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-02-2010 o 22:42
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Z przyjemnych rzeczy i dla mnie jako osoby często tworzącej instrukcje i dokumentacje bardzo przydatnych - jest w 7 narzędzie psr.exe - kto nie widział polecam sobie sprawdzić
    Szkoda tylko, ze nie mozna okreslic formatu zapisywanych zrzutow ekranowych (albo chociaz regulowac kompresje tego JPGa). O ile faktycznie w pewnych sytuacjach moze byc przydatne, o tyle jesli zalezec bedzie na jakosci -- zrzuty i tak trzeba bedzie robic raz jeszcze -- samodzielnie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

To prawda - może doczekamy się takich zmian, w którymś z SP dla 7.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Szkoda tylko, ze nie mozna okreslic formatu zapisywanych zrzutow ekranowych (albo chociaz regulowac kompresje tego JPGa). O ile faktycznie w pewnych sytuacjach moze byc przydatne, o tyle jesli zalezec bedzie na jakosci -- zrzuty i tak trzeba bedzie robic raz jeszcze -- samodzielnie.
    Jeśli to ficzer do zrzutów, to systemowo OSX robi zrzuty do PDF lub schowka na kilka sposobów.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kilkukrotnie w wątku wykazano, że odpowiednik jakościowy kosztuje niemal tyle samo. Porównywanie ze składakiem to nieporozumienie. A co do interfejsu czy stylistyki, to nie one decydują*o jakości pracy.
    Znaczy się makówki nie są składane? Czy nasze Adaxy czy inne komputronikowe komputery traktujemy jako składaki? Czy może dopiero Acery nie będą składakami? A może dopiero HP? A może... tylko makówki?
    Nie wiem, w czym składak (jeśli przyjmiemy definicję, że kupuję części i składam sobie w domu) różni się od 'jabolkowatego nieskładaka', poskładanego przez Chińczyka. Tym, że ma naklejkę czy obudowę z natryśniętym logo jakiejś firmy?

Jakoś opinie w tym wątku temu przeczą. Znów uzurpuje Pan sobie prawo do opiniowania co komu lepsze.
    No tak, jeśli ja mówię, że lepszy pecet, to uzurpuję sobie etc. Jeśli Ty mówisz, że lepszy mak, to masz rację?

A co mu brakuje? Poważnie pytam.
    Choćby sensownego podłączania zdalnych zasobów i korzystania z nich.

Domyślnie

Co do VNC - to myślę, że kolega miał tu na myśli kłopoty z NAT'em gdzie trzeba mieć w zasadzie serwer pośredniczący, gdzie połączenie jest na zasadzie forwardu na odpowiednim porcie. Można sobie też Hamachi używać w takim przypadku.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

No, ja też widzę, ale nie na korzyść 7. Miałem przez 2-mce komputer będący "Media Center" na Win7. Nie było dnia żeby coś nie było nie tak. A to "zgubił" dźwiękówkę, a to okno interfejsu do obsługi mediów nie miało "focusa", a to pilot nie działał, a to update-cośtam władowało się bezczelnie w najmniej stosownym momencie na wierzch. Szkoda nerwów. Miałem też jako osobny system postawiony na swoim roboczym komputerze. Pomyślałem że zastąpi XP, ponieważ utrzymuję ten system na wirtualnej maszynie w celu odpalania kilku ważnych dla mnie programów. Akurat zastąpił. Kompatybilność z XP to fikcja. Poleciał z dysku po miesiącu walki.
    Hm... A mi akurat W7 chodzi dość fajnie i nie muszę narzekać. Fajnie, za wyjątkiem trybu XP, który działa dobrze do 1. restartu wirtualnego systemu
    Może i na Maca bym się wykosztował, gdyby to miało przynieść wymierny efekt, ale nie w sytuacji gdy i tak musiałbym postawić oprócz OSX także Windowsa i na nim używać jakieś 80% oprogramowania bez którego nie wyobrażam sobie życia. I zapewne to jest ważny powód pozostania przy Windowsie nie tylko dla mnie.

Domyślnie

Jeśli to ficzer do zrzutów, to systemowo OSX robi zrzuty do PDF lub schowka na kilka sposobów.
    Ew. jpg, png itd.... Sam używam

Domyślnie

Nie wiem, w czym składak (jeśli przyjmiemy definicję, że kupuję części i składam sobie w domu) różni się od 'jabolkowatego nieskładaka', poskładanego przez Chińczyka. Tym, że ma naklejkę czy obudowę z natryśniętym logo jakiejś firmy?
    Różni się tym samym co parę deko drożdży, torba cukru i wiadro wody od pół litra porządnej wódki.

Choćby sensownego podłączania zdalnych zasobów i korzystania z nich.
    Zawsze sądziłem że zdalna konsola właśnie służy do zarządzania usługami i korzystania zdalnie z całego zainstalowanego ustrojstwa. Od niepamiętnych czasów do tego jej używam.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-02-2010 o 23:05

Strona 98 z 371 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108148198 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów