Close

Strona 101 z 371 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 001 do 1 010 z 3702

Domyślnie

...
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Siupes Zobacz posta
    a wracajac do tematu, to wlasnie przerowilem acera, hp i teraz asusa (juz lekko przegietego z cena) dla zony, wszytskie na w7 i po bolach z instalacja systemu, 60 pytaniach itp itd, kazdy z kompow wmuszal we mnie 10 wersji demo softu, zakichanego nortona albo macaffe czy jak sie to cholerstwo nazywa na zmiane i chcial akutualizowac wszytsko co 10 minut.
    Tutaj akurat jeśli mówimy o crapware to istotnie jest to jedna z bolączek, która dobija każdą nowo wypuszczaną winde, ale nie uogólniajmy bo nie jest to wina Microsoftu tylko vendorów, którzy bez umiaru i rozsądku dokładają do każdej instalacji to badziewie. Także to przecież nie jest integralna część windowsa tylko dodatek producentów, zresztą bardzo łatwy do usunięcia

Co do tych 60 pytań przy instalacji to jakieś nieporozumienie, instalacja wingrozy 7 jest chyba jedną z najbardziej prostych jak do tej pory i przyjaznych dla użytkownika. Poza tym kupując markowego notebooka system na nim już stoi więc nie bardzo rozumiem po co robić na nim od nowa instalację ?
    Ostatnio edytowane przez Calme ; 03-02-2010 o 10:24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    To nie jest ficzer systemowy, tylko realizowany przez jakis zewnetrzny program. Tez to kiedys mialem, ale nie pamietam jaki soft to realizowal.
    Od MS. Tools(cos tam) zapomnialem nazwy. Taki maly programik, w ktora sa zebrane opcje, ktore normalnie trzeba zmieniac w rejestrze. Za kazdym razem instaluje to na XP. Jest tam np. opcja graninczej ilosci okien tej samej aplikacji, po ktorej sa one grupowane w jedno. Itd. Wsrod nich ta opcja "hover" z przewijaniem.

Domyślnie

O, przypomnialo mi sie: PowerTools

Domyślnie

Zdaje się, że to "powertoys for windows". Co do różnicy między applami i pecetami to pierwszy wydaje się odpowiedni dla twórcy graficznego/fotograficznego, twórcy video, twórcy muzycznego, natomiast drugi oprócz tego również do bardziej zaawansowanych zastosowań np. inżynieria, zastosowania finansowe, matematyczne itd. Na plus peceta uniwersalność - od ciężkich obliczeń do gier, z kolei apple może i działa bardziej gładko ale po prostu nie wszystko na nim działa.

Domyślnie

A ja trochę obronię Win 7 na składaku którego sam złożyłem działa wyśmienicie w każdej aplikacji, a RAID0 plus procesor I5 to wspaniała platforma i ani raz nie doświadczyłem zawieszenia się systemu...

Dużo obrabiam jeszcze więcej gram a obróbka materiału HD to nie rzadkość nawet teraz obrabiam w tle prezentację w 1920x1080p ) i obróbka idzie z prędkością 1.23x czyli szybciej niż rzeczywista prędkość i o dziwo nie wiesza się nic...

Sumując Windows 7 64 bit to najlepszy system w jakim miałem okazję pracować XP też był super ale troszkę się zestarzał moim zdaniem.

Apple ? uważam że wyrzucanie pieniędzy taki lans jak spojlery na samochodzie ale jeśli ktoś chce to kto bogatemu zabroni

ps: PowerTools używałem w Xp przydatne jak najbardziej !

Domyślnie

Ja nie będę bronił win 7, bo nie odważyłem się go instalować. Zwykle czekam jakiś czas, aż pierwsze poprawki się pojawią. Zresztą sam nigdy nie instaluję systemów na PCcie. Na Macu owszem. Natomiast odczucia użytkowników Maców co do obsługi kompa i systemu są emocjonalne. Ja osobiście wolę pracować na jabłuszku i tyle. Czy akurat spojlery? Ja to raczej widzę, że jak mogę jeździć limuzyną, to dlaczego mam się turlać czym innym
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-02-2010 o 11:42 Powód: pis. ("z resztą")
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez doktor Zobacz posta
    Ja nie będę bronił win 7, bo nie odważyłem się go instalować.
    Znajomy doktor (weterynarii ) niedawno dał sobie zainstalować Win7 i całkiem sensownie to działa. Inna sprawa, że próba uruchomienia mu standardowej poczty email doprowadziła mnie niemal do płaczu (nie ma tam śladu po OutLookEpxress czy Windows Mail)...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

A ja myślałem, że wątek sie nazywa "dlaczego Apple Mac" a nie jak wspaniały jest win 7

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Znajomy doktor (weterynarii ) niedawno dał sobie zainstalować Win7 i całkiem sensownie to działa. Inna sprawa, że próba uruchomienia mu standardowej poczty email doprowadziła mnie niemal do płaczu (nie ma tam śladu po OutLookEpxress czy Windows Mail)...
    Trzeba użyć genialnego inaczej Windows Life i potem rwać włosy z głowy przy przenoszeniu do nowej instancji systemu, np po reinstalacji. Ewentualnie dobrym (lepszym) zamiennikiem jest Thunderbird. Nie zjada własnych folderów baz danych, prawidłowo obsługuje serwery IMAP, prawidłowo buduje nagłówki, określa kodowanie, nie broni dostępu do załączników jak niepodległości, migracja to copy-paste jednego folderu i to niezależnie od systemu źródłowego i docelowego, a i obsługa jest znośna, ludzie łatwo się przyzwyczajają.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 03-02-2010 o 12:25
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Strona 101 z 371 PierwszyPierwszy ... 519199100101102103111151201 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów