Close

Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 376
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Oświęcim

Domyślnie

U mnie z "widzeniem" gripu przez aparat nie ma najmniejszego problemu, strat energetycznych tez nie zaobserwowałam... jedyne do czego mogę się przyczepic w alfie...to tandetnie stukające pokrętło mocowania gripu :/ ma luz i cholernie stuka przy ruchu aparatu lub zmianie pozycji.... strasznie irytujące... podłożyłam pod "kółeczko" kawałek czarnego kabelka z izolacją )))) teraz siedzi na swoim miejscu i już nic nie stuka. A że gripu i tak nie odpinam to zbytnio mi to nie przeszkadza.
    D90|MB-D80|N 35 1.8 |N 50 1.8|N 18-70mm |Sb900| I parę innych drobiazgów... upchane w Lowepro

Domyślnie

Mam ten grip od ok. 2 miesięcy (z D80) i nie fotografuję dużo, więc nie był eksploatowany intensywnie. Zauważyłem pewien spadek naładowania akumulatorów gdy leży nieużywany, ale niewielki. Kiedyś przez pomyłkę zostawiłem aparat włączony i nie ruszany przez tydzień, to rzeczywiście dość mocno się rozładowały, ale nie do końca.
    Natomiast raz zdarzyło mi się, że wyjąłem bardziej rozładowany akumulator żeby go podładować, a aparat nie chciał wystartować na drugim akumulatorze w gripie, choć wcześniej pokazywał prawie pełne naładowanie - zachowywał się tak, jakby w ogóle nie było zasilania (pociemniały i nieostry wizjer, brak licznika zdjęć, itd.). Musiałem otworzyć komorę baterii w gripie i lekko wysunąć i włożyć ponownie ten dobry akumulator, i wszystko wróciło do normy. Komuś się tak zdarzyło?
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Neemeste Zobacz posta
    jedyne do czego mogę się przyczepic w alfie...to tandetnie stukające pokrętło mocowania gripu :/ ma luz i cholernie stuka przy ruchu aparatu lub zmianie pozycji.... strasznie irytujące...
    w oryginalnym gripie kółko też jest luźne i przy potrząsaniu stuka... ten luz jest prawdopodobnie zamierzony, żeby przeciwdziałać odkręcaniu się mocowania (tak to sobie tłumaczę)
    N

Domyślnie

Tak, na przyszłośc schemacik, bo stary gdzieś wsiąkł.

Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

A ja dodam, że należy cyklicznie sprawdzać i ewentualnie dokręcać śrubeczkę mocującą zamek od komory baterii. U mnie już dwa razy się poluzowała
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Pietrobas- a jak u Ciebie wygląda sprawa z AA. Problem opisuję tutaj w postach nr 11, 14, 18.
    Miałem w życiu wiele...różnych marek, ale zatrzymałem się na "NIKON"

Domyślnie

Nie mam pojęcia, nie zalożyłem nawet koszyka na dobrą sprawe.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XXL Zobacz posta
    Pietrobas- a jak u Ciebie wygląda sprawa z AA. Problem opisuję tutaj w postach nr 11, 14, 18.
    Oj, przepraszam, jakimś cudem nie wszedł mi link do tych postów. Oto on:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread...68#post1740468

Angry

Cytat Zamieszczone przez kedzil Zobacz posta
    Ja miałem wczoraj dziwny objaw gripowo-bateryjny. Otóż po wyciągnięciu aparatu (d90+alpha) przy stanie naładowania akumulatora ok 60% i strzelonych wcześniej dwustu kilkudziesięciu fotkach, zacząłem focenie. Po wykonaniu kilkunastu/dziesięciu zdjęć nagle pokazała się ikona rozładowanego aku (oryginalny nikona) i zablokował się spust. Przełożyłem akumulator do body, ale niestety cały czas 1%. Naładowałem aku (normalnie). Zobaczymy co będzie dalej...

Dziwna historia. Nie wiem czy to wina gripa, że z 60% nagle skoczyło do 1%. Poza tym rozładowanie poniżej 300 fotek to dopiero dziwna sytuacja. Zwykle miałem ponad 600 spokojnie na ładowaniu. Ktoś może spotkał się z takim problemem? Czy to kwestia gripa?

Dziś objaw się powtórzył...stan naładowania około 50% (spadał samoczynnie pomimo nieużywania aparatu przez jakiś czas - monitorowałem to od jakiegoś tygodnia). Na liczniku czterysta kilka zdjęć i nagle skok do 1% i blokada spustu. Jutro jadę oddać grip, bo zjawisko wystąpiło dwa razy z rzędu i najprawdopodobniej jest regułą dla mojego egzemplarza. Nie potrafię tego wytłumaczyć

Domyślnie

Kedzil, sprawdź jak pracuje z akumulatorkami AA czy masz normalną pracę, czy też tak jak u mnie (opisałem to tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread...68#post1740468).

Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów