Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konkl Zobacz posta
    Witam. Chcialbym kupic statyw razem z glowica i zmiescic sie w cenie do 700zl. no i udzwig bylby wskazany w granicach 5kg, mam d300 +18-200. ten zestawik juz troche wazy,do zestawu w najblizszym czasie dojdzie sb 900. Mam 186cm wzrostu. Jakie są lepszeglowice kulkowe czy olejowe?
    polecam MF 055XPROB i kulka BEnro BH-2. Sam będę kupował ten zestaw pod D300 + 300/4.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Oświęcim

Talking

Stoję przed wyborem statywu ( ten ze stopki idzie w odstawke...) Jak myślicie Manfrotto 7302YB czy Benro EX500+Bh1 ...???? Cena ta sama....
    D90|MB-D80|N 35 1.8 |N 50 1.8|N 18-70mm |Sb900| I parę innych drobiazgów... upchane w Lowepro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Neemeste Zobacz posta
    Stoję przed wyborem statywu ( ten ze stopki idzie w odstawke...) Jak myślicie Manfrotto 7302YB czy Benro EX500+Bh1 ...???? Cena ta sama....
    Jako, że korci mnie taki statyw jak masz w stopce zapytam:

1. Dlaczego ten Benro (A268M8+BH1) idzie w odstawkę?
    2. Czy da się go złożyć normalnie ? (Nogo do siebie a nie do góry).
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Chorzów/Oświęcim

Wink

1. Idzie w odstawkę głównie z jednego powodu.... został przywłaszczony przez moją rodzinę Tzn. Po złożeniu jest dość "kompaktowy" i można upchać go do torby. Ja i tak noszę statyw podwieszony do plecaka foto więc mnie i tak nie przydawało się zbytnio składanie go do min rozmiarów. Poza tym ze względu na ilość sekcji czasem miałam wrażenie że traci lekko na stabilności.... Głównym powodem jednak jest fakt że nie korzystam w pełni z jego możliwości (składania) a komuś bardziej się to przydaje tym bardziej że zbliżają się urodziny tegoż osobnika Więc statyw zostanie u niego już na dobre

2. Da się go złożyć nie koniecznie obracając nogi o 180 Można go złożyć jak każdy "normalny" statyw A jeśli chcesz by zajmował mniej miejsca wtedy możesz odblokować nogi i obrócić o 180 stopni (głowica chowa się wtedy między nogi) więc statyw jest krótszy o długość głowicy.
    D90|MB-D80|N 35 1.8 |N 50 1.8|N 18-70mm |Sb900| I parę innych drobiazgów... upchane w Lowepro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Neemeste Zobacz posta
    (...)

2. Da się go złożyć nie koniecznie obracając nogi o 180 Można go złożyć jak każdy "normalny" statyw A jeśli chcesz by zajmował mniej miejsca wtedy możesz odblokować nogi i obrócić o 180 stopni (głowica chowa się wtedy między nogi) więc statyw jest krótszy o długość głowicy.
    Do dobrze, bo takie wywijanie co chwilę nogami by przejść jakiś kawałek ze statywem nie było by fajne.

Domyślnie

No wiec ja sie podepne tutaj...

Mam obecnie Frotke 055Pro + 141RC..
    Do sprzetu plecak Naneu Alpha-L

W tym roku planuje kilka wyjazdow spacerowo-zwiedzajacych, ew jakies zwiedzanie z rowerkiem.

Wczoraj testowo przymocowalem statyw do plecaka, no i konkluzja moja jest taka ze lekko nie jest.
    Poza tym strasznie mocno wystaje statyw ponad plecak,
    chociaz calkiem stabilnie sie trzyma..

W zwiazku z tym mam pytanie:

Poniewaz moj statyw jest calkiem niezly i dosc stabilny, nalezy sie pogodzic z jego waga i cwiczyc
    kondycje zeby nie przeszkadzal.. czy moze warto poszukac np czegos troche nizszego i lzejszego
    i przekladac sobie glowice tylko ?

Pozdrawiam
    AK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatek6324 Zobacz posta
    (...)

W zwiazku z tym mam pytanie:

Poniewaz moj statyw jest calkiem niezly i dosc stabilny, nalezy sie pogodzic z jego waga i cwiczyc
    kondycje zeby nie przeszkadzal.. czy moze warto poszukac np czegos troche nizszego i lzejszego
    i przekladac sobie glowice tylko ?
    (...)
    A to już sam sobie musisz odpowiedzieć.

Domyślnie

do realizacji podróżniczo-wypadowo-plecakowych dobrze nadaje się Benro A-069m8 z B-00 (lub jeszcze lepiej C-069, jego karbonowy brat)
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wizja Zobacz posta
    do realizacji podróżniczo-wypadowo-plecakowych dobrze nadaje się Benro A-069m8 z B-00 (lub jeszcze lepiej C-069, jego karbonowy brat)
    Oo dzieki... wlasnie sprawdzilem MF moje wazy 3,5kg
    Tutaj z glowica 1kg...
    Trzeba bedzie obadac w sklepie, i sie pewnie zaopatrzyc w takie cudo

Pozdr
    AK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwiatek6324 Zobacz posta
    Tutaj z glowica 1kg...

mało tego, po złożeniu jedyne 33cm (z założoną głowicą)
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów