Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 62

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

Nie wiem czy "w podruzy" , ale w podróży na pewno , całkiem przyjemny statyw

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź i przepraszam za orta
    No to się trzeba będzie do Mogilan przejechać.
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Domyślnie

Witam podepnę się
    czy ktoś z Was używa, lub miał doświadczenie ze statywem Slik Sprint? Zastanawiam się nad jego zakupem i nie wiem czy to dobry pomysł
    http://www.sigma-sklep.pl/slik-sprint-1,285,p.html
    cena tego statywu mi pasuje, ale nie chce wydać pieniędzy na coś co będzie miało luzy po kilku miesiącach, a nie chce też wydać 400zł na statyw docelowo ma udźwignąć przyszłoroczny nabytek- d90+grip+ 70-300 najcięższe szkło jakie obecnie posiadam...
    Czy któreś z Was bawiło się tym statywem?
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Witam.

No to i ja się podepnę. Ponieważ jestem zmuszony zakupić statyw (stary no name się rozleciał) , jeśli można to proszę o ocenę który z statywów wybralibyście z listy poniżej:

- Slik pro 330dx + SH 705E
    - Velbon 600r + PH-157Q
    - Goldphoto Y324C + Yh430 (kulowa)

Wszystkie wymienione oscylują w podobnej cenie tj. 290-350 zł razem z głowicą . Inne sugestie mile widziane.
    Jedynie Goldphoto miałem możliwość przetestować i ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń choć słyszałem że zatrzaski na nogach lubią pękać i należy obchodzić się z nimi delikatnie.

Pzd..
    Nikon D70s + Nikon D80 + Nikkor 18-200VR + Nikkor 50/1.4 + Nikkor 18-135 + SB 800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zmoka Zobacz posta
    Witam.

No to i ja się podepnę. Ponieważ jestem zmuszony zakupić statyw (stary no name się rozleciał) , jeśli można to proszę o ocenę który z statywów wybralibyście z listy poniżej:

- Slik pro 330dx + SH 705E
    - Velbon 600r + PH-157Q
    - Goldphoto Y324C + Yh430 (kulowa)

Wszystkie wymienione oscylują w podobnej cenie tj. 290-350 zł razem z głowicą . Inne sugestie mile widziane.
    Jedynie Goldphoto miałem możliwość przetestować i ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń choć słyszałem że zatrzaski na nogach lubią pękać i należy obchodzić się z nimi delikatnie.

Pzd..
    jak już oscylujesz na granicy 350 pln to zdecydowanie Benro !, ja Benro wybrałem tak:
    pojechałem do dalekiego kraju gdzie robiłem dużo nocnych fotek, miałem oczywiście statyw (jakiś velbon) , który był ok z wcześniejszym aparatem (panasonic fz50), ale tuż przed wyjazdem nabyłem D90 i jak się okazało statyw nie dał rady, tak mi skoczyło ciśnienie ,że po pierwszej nocnej sesji wylądowałem w gigantycznym sklepie foto (gabaryty MediaMarkt tylko samo foto) i tam było "milion" rozstawionych statywów, podchodziłem łapałem za statyw łapą od góry i nieźle szarpałem i tak nie patrząc na markę a kierując się tylko subiektywnym testem stabilności (no i oczywiście wagi, bo po co komu stabilny 7kg statyw którego i tak nikt nie będzie nosił) wybrałem benro A-500EX i jestem z niego mega zadowolony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dko Zobacz posta
    wybrałem benro A-500EX i jestem z niego mega zadowolony
    Po obejrzeniu kilku modeli też w końcu zdecydowałem się na benro, tylko że w moim przypadku jest to model A-600EX plus głowica kulowa KB-2A.
    Może ktoś poleci dobry i konkurecyjny cenowo sklep?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Pomorskie

Domyślnie

sie podepne..
    który wybrać?
    slik 500dx (399zl)
    benro ex500 + bh2 (430zl)
    sherpa600r (320zl)
    czy moze jakis goldphoto?
    póki co nie planuje zapinac zadnego tele wiekszego niz 70-210
    Nikon

Domyślnie

Ja bym obstawiał BENRO.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez havk Zobacz posta
    sie podepne..
    który wybrać?
    slik 500dx (399zl)
    benro ex500 + bh2 (430zl)
    sherpa600r (320zl)
    czy moze jakis goldphoto?
    póki co nie planuje zapinac zadnego tele wiekszego niz 70-210
    Zdecydowanie BENRO. Posiadam statyw tej firmy i sobie go chwalę za całokształt.

Domyślnie

Witam i też się podepnę.
    Czy zestaw Manfrotto 055XPROB + 486RC2 sprawdzi się pod D700/grip + 70-200/2.8?
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów