Szukaj
Stoję przed wyborem statywu ( ten ze stopki idzie w odstawke...) Jak myślicie Manfrotto 7302YB czy Benro EX500+Bh1 ...???? Cena ta sama....
D90|MB-D80|N 35 1.8 |N 50 1.8|N 18-70mm |Sb900| I parę innych drobiazgów... upchane w Lowepro
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
1. Idzie w odstawkę głównie z jednego powodu.... został przywłaszczony przez moją rodzinęTzn. Po złożeniu jest dość "kompaktowy" i można upchać go do torby. Ja i tak noszę statyw podwieszony do plecaka foto więc mnie i tak nie przydawało się zbytnio składanie go do min rozmiarów. Poza tym ze względu na ilość sekcji czasem miałam wrażenie że traci lekko na stabilności.... Głównym powodem jednak jest fakt że nie korzystam w pełni z jego możliwości (składania) a komuś bardziej się to przydaje tym bardziej że zbliżają się urodziny tegoż osobnika
Więc statyw zostanie u niego już na dobre
2. Da się go złożyć nie koniecznie obracając nogi o 180Można go złożyć jak każdy "normalny" statyw
A jeśli chcesz by zajmował mniej miejsca wtedy możesz odblokować nogi i obrócić o 180 stopni
(głowica chowa się wtedy między nogi) więc statyw jest krótszy o długość głowicy.
D90|MB-D80|N 35 1.8 |N 50 1.8|N 18-70mm |Sb900| I parę innych drobiazgów... upchane w Lowepro
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
No wiec ja sie podepne tutaj...
Mam obecnie Frotke 055Pro + 141RC..
Do sprzetu plecak Naneu Alpha-L
W tym roku planuje kilka wyjazdow spacerowo-zwiedzajacych, ew jakies zwiedzanie z rowerkiem.
Wczoraj testowo przymocowalem statyw do plecaka, no i konkluzja moja jest taka ze lekko nie jest.
Poza tym strasznie mocno wystaje statyw ponad plecak,
chociaz calkiem stabilnie sie trzyma..
W zwiazku z tym mam pytanie:
Poniewaz moj statyw jest calkiem niezly i dosc stabilny, nalezy sie pogodzic z jego waga i cwiczyc
kondycje zeby nie przeszkadzal.. czy moze warto poszukac np czegos troche nizszego i lzejszego
i przekladac sobie glowice tylko ?
Pozdrawiam
AK
do realizacji podróżniczo-wypadowo-plecakowych dobrze nadaje się Benro A-069m8 z B-00 (lub jeszcze lepiej C-069, jego karbonowy brat)![]()
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
"Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin
Skontaktuj się z nami