Szukaj
a ja szukam Berlin-Fez - i na razie znajduję za dwie osoby w te i z powrotem w rejonie 900zł.
moshica słusznie prawi. Jak przejechałem przez Maroko to takiego koszmarka jak Agadir nigdzie nie uświadczysz. Tam nawet bazar przypomina bardziej stadion 10lecia niż suk. I także jest koszmarny. Niestety z Polski samoloty (bezpośrednie) latają tylko do Agadiru.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
z doświadczenioa jak sugerujecie latac - z przesiadkami czy bez ?
Jesli mozesz bez to super, ale z polski to oznacza Agadir. Jeśli wybierasz się na dalekie południe to ok. Ale do np. Marakeszu jest ok 400 km (pisze z pamięci tak czy owak daleko). Jak masz zamiar przemieszczac sie po kraju to ta odleglosc nie robi roznicy.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
zdecydowanie będę się przemieszczał po kraju. Rozważam nawet by dolecieć do Fezu in stamtąd już busami smigać![]()
Najlepiej Fez lub Marrakesz, ew. Casablanca i odbijasz od wybrzeża w głąb lub wybrzeżem na południe i potem odbijasz, na mapie to łatwo załapać. Niestety ja muszę plany zmienić na ten rok i Maroko nie wypali, ale wypali inny kierunek, też będzie fajnie
Maroko ma 3 zalety wg. mnie : nie jest tak skomercjalizowane jak inne kraje arabskie, ma świetne krajobrazy (urozmaicenie geograficzne) i świetną kulturę pod każdą postacią. Polecam jeszcze z takich ciekawych miejsc Jordanię i Syrię, bo cała reszta w świecie arabskim to jeden wielki odpust nastawiony na zeżarcie turysty ;-(
no nie zapominajmy o "niezdobytej" przez swołocz turystyczną LIBIIbo cała reszta w świecie arabskim to jeden wielki odpust nastawiony na zeżarcie turysty ;-(
Syria i Jordania wydają się OK i są na mojej liście, tylko muszę poczytać gdzie oprócz Izraela z moją pieczątką nie wpuszczają
W Maroko na słynnym placu w Marakeszu też cyrki dla turystów się dzieją i każdy wyciąga łapsko po "haracz". Agadir to pomyłka turystyczna ani do zwiedzania ani do all inc.
brak
Skontaktuj się z nami