Close

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 143

Wątek: Maroko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Najlepiej Fez lub Marrakesz, ew. Casablanca i odbijasz od wybrzeża w głąb lub wybrzeżem na południe i potem odbijasz, na mapie to łatwo załapać. Niestety ja muszę plany zmienić na ten rok i Maroko nie wypali, ale wypali inny kierunek, też będzie fajnie
    Maroko ma 3 zalety wg. mnie : nie jest tak skomercjalizowane jak inne kraje arabskie, ma świetne krajobrazy (urozmaicenie geograficzne) i świetną kulturę pod każdą postacią. Polecam jeszcze z takich ciekawych miejsc Jordanię i Syrię, bo cała reszta w świecie arabskim to jeden wielki odpust nastawiony na zeżarcie turysty ;-(
    casablanke bym odrzucił - nie chce tam zaglądac. Zostaje Fez lub marakesz - musze tylko obczaic gdzie się najszybciej i najtaniej dostanę

Domyślnie

Dlugas1983 tylko Izrael ma chore zasady nie wpuszczania ...a Marrakesz fakt słynie z nadużywania i wyciągania kasy na Jam El Fna. Ale to i tak pikuś w porównaniu z Egiptem, tunzeją dzie byle badziew chcą Ci wepchnąć w 4 litery idąc za Tobą 200m.
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

no Tunezji chyba nic nie przebije pod tym względem, ale jeszcze wszystko przede mną

A fakt syryjskich jeszcze i libańskich wiz Izrael nie lubi.

Więc najpierw Syria a później Izrael mnie czeka w przyszłości, no nie zaśmiecajmy już wątku
    brak

Domyślnie

Trochę chyba przesadzacie. Jamaa al-Fna w moim rankingu natarczywości sprzedawców znajduje się za Assuanem , ale przed Chan al Chalili w Kairze. Poza tym w Egipcie można więcej utargować niż w Maroku . Co do badziewności badziewia w Egipcie i Maroku nie będę się wypowiadał
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Fakt można utargować ale bardziej namolni są poza Marokiem. ok dajmy autorom się teraz wypowiedzieć
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

odświeżam watek. Zastanawiam się nad połaczeniem Wrocław - Dusseldorf Weeze. Obczaiłem samoloty - i jest tak, że musiałbym ze 30-40h kiblowac na lotnisku. Eurolines - zakłądając że nie będzie opóźnien będe w Duuseldorfie o 10.15 (wylot mam o 16.00) - nie wiem czy Eurolines jeździ tylko do Dusseldorfu czy tez robui traskę zachaczając o weeze i lotnisko.. Zakładajac ze dojade nim na 10.15 to bus na lotnisko mam o 12.15. Przyjechałbym o 13.45. Strasznie na styk pod warunkiem ze nic sie nie opóźni po drodze. A nie chciałbym takich sytuacji że wpadam z wywalonym jęzorem na styk i nie zdaze nic zrobić. Samochodem z Wrocławia się średnio opłaca. Tym bardziej ze pobyt od 29 marca do 20 kwietnia. Macie moze jakies inne rozwiązania? Pociag mi wyszedł 287 euro !! Więc tez ciut drogawo...

Domyślnie

Jest też połączenie Bruksela-Fez, a Ryanair lata z Wrocławia do Brukseli - można polecieć za 50-60 euro.
    "Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas

Domyślnie

Tak z ciekawości - jaką opcję wybrałeś i ile zapłaciłeś? bo też się przymierzam do Maroka w kwietniu
    "Best wide-angle lens? Two steps backward" and "look for the 'ah-ha'." Ernst Haas

Domyślnie

leciałem pod koniec września
    Katowice > Bruksela > Tanger
    powrót
    Fez > Bruksela > Katowice
    wszystko 600zł
    bilety rezerwowane w połowie lipca

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów