Close

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 143

Wątek: Maroko

Domyślnie

no własnie dzis doczytałem ża Al-Dżadżida to zaden szał. Zrobiłem juz korekte planu uwzględniając Essauoirę
    Wole taka opcje by miec czas w kazdym z miejsc kilka dni posiedziec. No i zdecydowanie z 2-3 dni na pustyni Nie wiem czy korzystałes z opcji wyjazdu na wielbładach. Podobno 300 MAD za dzien od osoby. To jest opcja z pełnym wyzywieniem zapewnianym przez organizatora takiej akcji ?

Domyślnie

Jadąc z Marakeszu do Zagory koniecznie zajrzyj do Ait Benhaddou.
    A będąc w Essauirze podjedź na plażę Legzira tuż przed Sidi Ifni.
    Wyjazd na wielbłądach to jednym słowem uciecha taniego turysty
    100 dirhamów za głowe
    Ostatnio edytowane przez verus ; 25-11-2009 o 15:11

Domyślnie

nie niestety nie mam mozliwości innej opcji jak wielbłądy. Pojazd terenowy nie przejdzie. Brak uprawnien do kierowania
    Hmm - no ja czytałem, ze zwierzak za 300 dirhhamów. No, ale jak mówisz, że da utargowac na 100 - to dobra informacja

Domyślnie

Ceny za wielbłądy są różne ale napewno utargujesz Jeśli chcesz odpocząć to na pustyni można siedziec pare dni ale jeśli chcesz robić zdjęcia to jeden dzień wystarcza i lepiej jechać w ciekawsze miejsca. Zagora to straszne zadupie. Polecam jako bazę wypadową Ouarzazate. Wynajmujesz auto w cenie wielbłąda i masz w zasięgu dnia jazdy kolejno Dades, Todre, Draa, Ait Benhaddou i wiele innych ciekawych fotograficznie miejsc.
    Ostatnio edytowane przez verus ; 25-11-2009 o 17:28

Domyślnie

Dokładnie rejon Quarzazate jest najciekawszy jeśli chodzi o stosunek ile zobaczyć/łączne koszty. Ja w tym roku zahaczyłem również o Erg Chebbi, rejon Merzougga. W zasadzie najlepszy rejon jeśli chodzi o pustynię piaszczystą. Na Erg Szikaka za Zagorą trudniej dojechać. Ja miałem zadanie ułatwione, ponieważ kompleksowo zapłaciłem za całość własnemu przewodnikowi, za przejazdy 4x4, wielbłądy i pokonanie trasy 1000km w 1 dzień. Dzięki posiadaniu własnego przewodnika uniknęliśmy pułapek czasowych....
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Popieram kolegę, Essaouira zamiast Al- Jadidy. Ja pętlę wymienianą przez poprzednika zrobiłem w nieco ponad tydzień.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Aha dodam, że w SidiIfni, nadal dziewicze są plaże z pojedynczymi turystami, szerokie i na 10km długie. Jeśli Cię interesuje podrzucę linka do hoteliku gdzie przy plaży mieszkaliśmy.
    Najciekawsze ponoć miejsca plażowania są w stronę Sahary Zachodniej, laguny i zatoki wraz z mostami skalnymi. W przyszłym roku zrobię tam rekonensans...póki co Legzira Beach górą
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

podeślij ten link jak możesz - chetnie skorzystam a i może zajrze

Domyślnie

Stronka co prawda po francusku ale się zorientujesz. Niezłe jest to że jest to zadupie, gdzie mają własne generatory prądu i ciepłą wodę w określonych popołudniowo-wieczornych godzinach. Od 22 pozostają tylko świeczki i błądzenie po korytarzach ze świecą. Do tego ryk oceanu nocą i super żarcie, codziennie wyłowione przy plaży świeże ryby....
    http://elgzira.free.fr/
    Nikon i podróże ...

Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów