Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: Ryanair

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastard Zobacz posta
    Drogi przyjacielu samolotem latałem już w czasach gdy na muchy wołałeś ptapta , Jak masz pisać pierdoły to lepiej nie pisz nic - no chyba, że posty nabijasz do działu giełda .
    Sam widzisz, że u nikogo oprócz Ciebie takie historie nie występowały więc jasno widać kto pisze te pierdoły.

Za to bardzo jednoznacznie piszesz jak linie lotnicze wyłudzają kasę, jak to oni oszukują i jakie to te bilety teraz drogie. Więc skoro Ty taki mądry jesteś to napisz wszystkim tutaj nieoświeconym ile kosztował bilet lotniczy z PL do Europy w czasach, o których wspominasz i jak to się miało do zarobków, czekam z niecierpliwością
    red light, dark room...

Domyślnie

Pozwólcie, że wskrzeszę wątek

W zeszłym roku w marcu leciałem do Sztokholmu Ryanem. Problemów nie było, torba z aparatem ważyła więcej niż 10 kg i nie mieściła się do klatek o określonych wymiarach, ale jakoś nikt nie narzekał zarówno we Wrocławiu jak i w Sztokholmie. Na początku lutego wybieram się w podróż Ryanem i mam pytanie do tych, którzy podróżowali niedawno, jak wygląda teraz kwestia przestrzegania limitu wagowego bagażu. Ostatnio leciałem w dwie osoby, więc w jednej torbie mieliśmy sprzęt foto, a druga torba starczyła na parę ciuchów i niezbędników podróżnego. Tym razem znów mam dziesięciokilogramowy limit, a muszę zabrać zarówno ciuchy jak i aparat w jednym kuferku.

Czy ktoś próbował przenieść sprzęt na szyi i po kieszeniach? Planowałem zrobić tak : D3+24-70+SB900 na szyję i już 3 kg w bagażu mniej. Pięćdziesiątka i SU-800 do kieszeni, druga lampa w pokrowcu na pasek i kolejny kilogram zaoszczędzony. Gdy leciałem do Szwecji, widziałem parę osób z lustrzankami na szyi, które nie miały problemów. Jednak przez ten rok wiele mogło sie zmienić i szczególnie byłbym wdzięczny za opinię kogoś, kto leciał z Wrocławia ze sprzętem
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Niestety musisz wszystko wyłożyć. Łącznie z tym co masz w kieszeniach i na szyi. Ja musiałam nawet pasek i kolczyki zdjąć.
    Kobieta z Sonnarem też może

Domyślnie

hmmm lece 7.02 ryanem, tylko z podrecznym. wlasnie przed chwila patrzylem czy dam rade sie spakowac i mam dylemat: biore lustrzanke, jeden obiektyw, laptopa i kilka ubran. Wszystko sie nie zmiesci. Z czego zrezygnowac?

Z koszulek czy ze skarpetek?

Domyślnie

Ja niestety musiałam zrezygnować z mojej puchy (nie miałam małego futerału na body z jednym obiektywem) i leciał ze mną kompakt ...

Domyślnie

Bognik a leciałaś z Wrocławia? Już ..uj by ich strzelił, jeszcze 3 lata wstecz brałem poza głównym plecak i torbę z aparatem i nikt nie robił problemów, a teraz każą wyciągać rzeczy z kieszeni i pchać do bagażu komórkę i portfel też każą wyciągać?
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Tylko, że to co mamy w kieszeniach i na szyi wkładamy do kuwety i nikt tego nie waży. Torba idzie na taśmę osobno a pierdoły (klucze, zegarek, telefon, D3, SB-900) w kuwecie osobno.

Domyślnie

Ja leciałam z Bydgoszczy. Komórkę każą, portfel pewnie też (miałam w bagażu) z racji tego, że znajdują się tam monety.
    Mnie nawet buty prześwietlali bo miałam z korkiem.

fushiro - prawda, pierdoły. Nie wiem jak by było ze sprzętem.

Domyślnie

halo halo, a przeciez podrecznego i tak sie nie wazy przeciez? jedyne miejsce gdzie z reki ta torbe wypuszczam to jak przez skaner przechodzi ale tam chyba nie ma wagi? czy cos pomerdalem?

Domyślnie

Mój bagaż ważyli.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów