te roznice w cenach to czasami znaczace sa, raz potrzebowalem bilet na za dwa dni i cena ryanair - 500zl gdy BA i LOT cenily sie 10x drozej, jak dla mnie duza roznica
Szukaj
te roznice w cenach to czasami znaczace sa, raz potrzebowalem bilet na za dwa dni i cena ryanair - 500zl gdy BA i LOT cenily sie 10x drozej, jak dla mnie duza roznica
z ta punktualnoscia to tak srednio jest. bo ryan generalnie podaje czas przlotu o pol godziny dluzszy niz konkurencjadlatego zawsze sie ciesza ze sa przed czasem
![]()
podpis nieczytelny
Dokładnie. Centralwings bywał zawsze spóźniony, Ryanair mógł puszczać hymn pochwalny ku swej chwale, bo przylecieli przed czasem ...
Taka mała, nic nie kosztująca zagrywka marketingowa. I wygrali ...
Trzy strony czy paszport czy dowód i przy okazji Ryan obsmarowany, brawo!
red light, dark room...
Nie będę zakładał osobnego tematu , może Wy także się wypowiecie na temat tanich przewożników :
12 sierpnia , chciałem zakupić bilety na samolot na trasie Kraków- Londyn w Ryanair lub w firmie Wizzair na trasie Katowice - Londyn . W obu przypadkach zaistniały pewne dziwne " zbiegi okoliczności "
W przypadku Ryanair-a po wypełnieniu formularzy oraz rezygnacji z ubezpieczenia nie można kontynuować zakupu biletu . Firma daje możliwość rezygnacji z ubezpieczenia co chcę wykorzystać bo posiadam lepsze ubezpieczenie i nie koniecznie muszę płacić dodatkowo za to samo . Dopiero po zaznaczeniu pola w formularzu o tym ,że chcę zakupić ubezpieczenie mogę sfinalizować transakcję . Co przy zakupie biletu naraża mnie na niechciane koszty w wysokości ponad 40 pln od osoby . Skoro w samolocie leci około 200 osób rachunek jest prosty - dodatkowy zarobek Ryanair to ponad 8000 pln .
W Wizzair przy płatności kartą pobierana jest opłata 92 pln , chcąc uniknąć takiej opłaty można dokonać przelewu na konto firmy , ale do tego trzeba mieć założone konto klienta co jest niemożliwe do zrealizowania . Po wpisaniu wszystkich danych w formularzu rejstracyjnym nie można wypełnić pola adres email , a bez tego nie można dokonać finalizacji rejestracji -tym samym firma Wizzair nie daje możliwośći wyboru sposobu płatności i naraża klientów na dodatkowe koszty .
Proszę o zainteresowanie się tym problemem skoro setki tysięcy klientów zostaje naciągniętych w ten sposób na dodatkowe koszty idące w miliony złotych .
Czy ktoś z was miał takie lub podobne "przypadki " czy macie także inne spostrzeżenia na temat tanich linii litniczych ??
Zawsze możesz pojechać autobusem... zapewne gdyby nie ryan to do tej pory nie wiedziałbyś jak wygląda samolot od środka. Wypociłeś tyle słów totalnie bez sensu. A te przypadki przy rezerwacji to chyba tylko u Ciebie w kompie.
red light, dark room...
Dziwna sprawa bo już wielokrotnie latałem Ryanairem i zawsze rezygnowałem z ubezpieczenia. Ostatnie bilety kupowałem jakieś 2 tygodnie temu i również bez ubezpieczenia. Mnie martwi mnie inna rzecz. Wszystkie linie lotnicze (bodajże o d 01.01.2009) są zobowiązane do informowania o cenie OSTATECZNEJ za bilet. Nie wielu przewoźników to respektuje, a zwłaszcza wspomniany tu Ryanair
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Cos nie tak dzialalo kupowalem 2 tydg temu i bez problemu, oni redukuja koszty a nie naciagaja. Nawet nie wiedzialem ze bagaz moze 80zl w obie strony lacznie kosztowac. No i bilety za zlotowke tez dobre![]()
Skontaktuj się z nami