Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 80

Wątek: Ryanair

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    Przyłączę się do wątku, coby nie robić bałaganu i zamieszania z nowym
    Pytanie do użytkowników linii Ryanair.
    Otóż za ok 3 tygodnie szykuje mi się powrót do Polski (lecę z Londyn Stansted do Goleniowa). Mam troszkę gratów do zabrania, i nie wyobrażam sobie żebym miał je zostawić, bądź rozdzielić! Muszę jakoś zabrać Laptopa 17" i sprzęt foto (graty w plecaku Lowepro Mini Trekker AW plus statyw manfrotto, no i oczywiście torba z ubrankami jako bagaż rejestrowany. Myślę cały czas o bagażu podręcznym, wiem że musi on ważyć do 10kg i ma mieć określone wymiary. Miał może ktoś podobną sytuację, może ktoś się rzeczowo wypowiedzieć na ten temat, uprzedzam że przeczytałem cały wątek i nie znalazłem w nim odpowiedzi na moje pytanie.
    Orientuje się ktoś może czy można jakoś wykupić dodatkowy bagaż podręczny, czy niestety można mieć tylko jeden?
    W rajanie mozesz wziac dwie torby x 15kg (1 torba £15 extra, 2 torby £50 extra). Nadaj paczke z ciuchami polskim kurierem 15kg za £15 - wyjdzie najatniej. Ew. moge Ci podac adres gdzie mozna wyslac 2x30 za £30.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    W rajanie mozesz wziac dwie torby x 15kg (1 torba £15 extra, 2 torby £50 extra). Nadaj paczke z ciuchami polskim kurierem 15kg za £15 - wyjdzie najatniej. Ew. moge Ci podac adres gdzie mozna wyslac 2x30 za £30.
    Jak możesz to proszę podaj, tutaj lub na priv

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

Co można a czego nie wolno wnosić na pokład samolotu - proponuję zapoznać się z tym pomocnym dokumentem opracowanym przez Urząd Lotnictwa Cywilnego.

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    Jak możesz to proszę podaj, tutaj lub na priv
    http://www.importpol.com/PL/oferta.php
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Wczoraj leciałem. Rozmiaru na szczęście nie mierzyli, bo moja torba chyba z dwukrotnie przekraczała dopuszczalną objętość. Waga 9 kg więc w normie, pod pazuchą 24-70 i poszło. Nawet na worek pączków nie narzekali
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Sławomir Szychowski Awatar Sl@wcio
    Miasto
    Golczewo/Szczecin
    Wpisów
    6

Domyślnie

No, a później psioczą że nie ma gdzie bagażu włożyć i pod nogami trzeba trzymać

Domyślnie

Na szczęście do luku weszła na styk Nie taki straszny ten rajan jak go malują. Choć pewnie wiele zależy od konkretnej osoby aktualnie sprawdzającej bagaże.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

no ja sie ostatnio zdziwilem bo kiedys bylo tak ze wszyscy co sie odprawiaja przez internet to maja domyslnie priority boarding, wiec stanalem jak dziamdziak w zlej kolejce i pozniej na koniec musialem zasuwac

a najbardziej w ryanie mnie wkurza jak obsluga probuje cos na sile sprzedac, przeciskaja sie z tym kretynskim wozeczkiem, chaos i zamet wprowadzaja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sl@wcio Zobacz posta
    Co można a czego nie wolno wnosić na pokład samolotu - proponuję zapoznać się z tym pomocnym dokumentem opracowanym przez Urząd Lotnictwa Cywilnego.
    dobre, tak myślałem czyli statyw może wejść do kabiny jak nie ma kolców (mój niestety ma).
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sl@wcio Zobacz posta
    No, a później psioczą że nie ma gdzie bagażu włożyć i pod nogami trzeba trzymać
    Ja tam plecak zawsze trzymam pod siedzeniem z dwóch powodów , jednym z kryteriów zakupu plecaka był jak największy rozmiar i możliwość upchnięcia go pod siedzenie w samolocie a drugi powód jest bardziej fizjologiczny , wszelkie miejsca pasażerskie siedzące w środkach transportu działają na mnie nasennie , lepiej mi się śpi ze świadomością że sprzęt leży bezpiecznie i nikogo nie kusi . Możecie nie wierzyć ale na kilkadziesiąt lotów nie przespałem tylko dwóch starów
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów