Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Pentax K-x

Domyślnie

Nie przesadzam, tylko nazywam rzeczy po imieniu. Test jest żenująco słaby z powodów, o których pisałem we wcześniejszym poście, i o których pisano w komentarzach. Nie chce mi się powtarzać.

Mam natomiast nieodparte wrażenie, że właśnie ty, używając słów "pyskówa i żałosna dziecinada", przesadzasz.

Domyślnie

co do tej japońskiej stronki- to co mnie zdziwiło- to że 7D jest za D90- przed którym stoi Lumix O.o, o pierwszym miejscu nie wspominam... nawiązując do japońskiej stronki nie opłaca się płacić więcej za D90, niż D5000 i 7D, niż 500d (?) ?
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Nie przesadzaj. Test jest taki sam jak inne na tym portalu. Każdy racjonalnie myślący czytelnik wybierze z niego przydatne informacje i będzie zorientowany o co chodzi. Cała ta pyskówa to żałosna dziecinada.
    1 - niestety wielu użytkowników/czytających te testy wyrabia sobie błedne zdanie na podstawie żałosnych tekstów testujących
    2 - dziecinada? Szkoda że prosowanie oczywistych kłamstw i nieścisłości nazywasz dziecinadą, ale taka postawa jest dość popularna niestety

Domyślnie

Porównanie szumów (według wykresów optycznych) k-x i różnych innych puszek (D700 rządzi )

DieHard | Canon 5 | Leica

Domyślnie

No to widzę, że ludzie z pentaxa, prześcigają nieźle fizykę i technologię produkcji matryc światłoczułych. Nie tylko w formacie dx, ale także w sensorach fizycznie dwukrotnie większych, czyli FX...
    Nieźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Benek-Piast Zobacz posta
    Nie przesadzam, tylko nazywam rzeczy po imieniu. Test jest żenująco słaby z powodów, o których pisałem we wcześniejszym poście, i o których pisano w komentarzach. Nie chce mi się powtarzać.
    Wiesz ale nie dziw się, że dla niektórych ludzi takie krucjaty są śmieszne i jednak trochę dziecinne... Co mnie obchodzi co tam napisali na jakimś portaliku - według takich testów to połowa mojego sprzętu nadaje się do wyrzucenia, a z drugą połową lepiej się nie pokazywać na ulicy żeby nie było obciachu . Tyle że wielu osobom zwyczajnie szkoda czasu na udowadnianie, że ziema jest okrągła. Podziwam zapał niektórych ale w ogólnym rozrachunku nie jest to postrzegane jako próba naprawienia rzeczywistości tylko jak zabawa znudzonych nastolatków.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Smieca tamto forum i jeszcze ich tutaj brakowalo.
    Tamte testy nie sa doskonale, ale kazdy naprawde zainteresowany znajdzie cos dla siebie. Wszystkie zrodla, tak drukowane, jak i te z sieci niosa ze soba ryzyko wcisniecia subiektywnych opinii testera. Same testy sa jednak zwykle na porownywalnym poziomie i koledzy trzymaja sie swoich procedur. Zawsze mozna kometarz pominac milczeniem lub poprostu olac (co skrupulatnie czynie), a przeanalizowac samemu wyniki. Te sa zwykle staranne i stanowia niezly punkt wyjscia do porownan (vide wykresy wklejone przez doctora_v).

@fafniak - a mi tych dzieci neostrady nie szkoda. Niech sie ucza szukania informacji i matematykii w szkole, zeby umiec wykresy czytac. Kiedy samemu sie klika w klawisze, co niedouczona glowka podpowie, trzeba liczyc sie z tym, ze podobnych forumowiczow i pisarzy jest wiecej. Trzeba uzywac mozgownicy i tyle. A za glupote trzeba placic.
    Tamta strona jest popularna i jeszcze dlugo bedzie, bo tak naprawde alternatywa dla nich jest tylko zdrowy rozsadek i samodzielne sprawdzenie plikow wynikowych z konkretnych aparatow. Oni nie maja zadnej sensownej konkurencji, bo niby kto by to byl? Zaproponuj cos. DFV? Fotopolis? Dpreview? Photozone? Oni jeszcze gorsze kaczany publikuja.
    Nie bronie ich i nie zamierzam, bo mnie samego pare razy wkurzyli, ale taka jest poprostu rzeczywistosc i nie dziw sie, ze wszyscy ich czytaja.

Kiksa mialem w reku i cos tam pstryknalem. Jpeg naprawde niezly. Uczciwie jednak przyznam, ze d5000 z 35-ka za kiksa bym nie zamienil (faktycznie to mam d90).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pioter m Zobacz posta
    . Oni nie maja zadnej sensownej konkurencji, bo niby kto by to byl? Zaproponuj cos. DFV? Fotopolis? Dpreview? Photozone? Oni jeszcze gorsze kaczany publikuja.
    Nie bronie ich i nie zamierzam, bo mnie samego pare razy wkurzyli, ale taka jest poprostu rzeczywistosc i nie dziw sie, ze wszyscy ich czytaja.
    Własnie podałeś argument ZA walką z ich komentarzami

Domyślnie

"Test" do bólu tendencyjny. Zresztą to nie pierwszy raz.
    Na pewno niektórzy pamiętają test K20 i słynny brokat
    Oni chyba maja jakieś uprzedzenia do Pentaxa.
    K-x mimo jednej wady (brak podświetlenia aktywnego punktu AF)
    to, moim skromnym zdaniem, najlepsza na dziś puszka
    w swojej klasie cenowej.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Paweł G ; 28-01-2010 o 21:54
    D 7100 (po D90)/Zenit ET/trochę klamotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Remol71 Zobacz posta
    Nie przesadzaj. Test jest taki sam jak inne na tym portalu. Każdy racjonalnie myślący czytelnik wybierze z niego przydatne informacje i będzie zorientowany o co chodzi. Cała ta pyskówa to żałosna dziecinada.
    To niby dlaczemu te dwa testy sie tak roznia ?

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=10319&p=7

Nie bronie pentaxa , brak podswietlenia punktu af wymusil na mnie korzystanie tylko z centralnego , wiec po co mu 11 ? Z Ale optyczni troche przegieli ... Zapiolem sigme 70-300 i na 5 czy 11 punktach af sie motal , na pojedynczym problem znikl , system zasilania dziala sprawnie na nowoczesnych bateriach , ja mam ReCyko i wszystko gra . Przyklad ze w lampie blyskowej baterie ida a w kx nie jest bardzo zabwny .... Przeciez w lampie jest kondensator ktory pociagnie prad ze wszystkiego i dopiero potem daje impuls ... Dla mnie test jest po prostu durny ...
    d800 , nikor 14-24/2.8g ed , sigma 24-105/4 , sigma 70-200/2.8 ex dg os , 50/1.8 , 28-80/3.3-5.6 , mb d-12 i kupa pierdulek

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów