Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Pentax K-x

Domyślnie

a jednak... niecałe 2 metry na moim heliosie to trochę mało... według mnie to duża zaleta Pentaxa- bo tam chyba ostrzy, prawda?
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Tak. Potwierdza ostrość i ekspozycję z każdym szkłem, jak i działa stabilizacja ze wszystkim, co da się podpiąć (należy jedynie w menu podać ogniskową dla szkieł bez styków - a więc np. M42).
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Domyślnie

Dla potwierdzenia ostrości dla szkieł MF w Pentaxie jest jeden haczyk - działa tylko na środkowym punkcie podczas gdy w Nikonie na dowolnym.

Domyślnie

ale w aparatach dla amatorów w Nikonie chyba nie ma potwierdzenia ostrości, więc plus dla K-x'a

według mnie to dobry sprzęt za te pieniądze
    pozdrawiam
    1/2 Get Lucky Photo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojtas0009 Zobacz posta
    ale w aparatach dla amatorów w Nikonie chyba nie ma potwierdzenia ostrości, (...)
    Jest ;]

Domyślnie

w tej klasie to tylko kx lub d5000
    U Ciebie jeszcze kwestia ceny do wyboru i tego że siostra będzie miała inny system jak Ty, więc są tego dobre i złe strony (dobre - bo lampę i inne szkła na spółkę można kupować i się mieniać do woli, a na minus jak niechcesz się dzielić swoimi "zabawkami" to poleć kxa i spokój)
    Jest jeszcze kwestia jak siostra ogarnia temat fotografi? Bo jak słabo to manuale jej raczej nie potrzebne w pentaxie, bo sobie nieporadzi.Chyba, że polubi temat foto to będzie miała duży wybór szkieł za dość dobrą kasę.Jak zielona to łatwiej na nikonie jej wytłumaczysz o co chodzi w tym wszystkim i sam się jeszcze pobawisz jeszcze nową puszką
    Jak coś czaji, to tylko kwestia kasy i przyjęcia plusów i minusów danego sytemu.
    brak

Domyślnie

źle mi się wydawało sprawdziłem, faktycznie ma... a ja zwykle ufałem swojemu oku... no nic, dobrze wiedzieć
    sorki za ot

jeszcze raz- K-x to według mnie dobry sprzęt- gdybym dziś rozpoczynał od nowa zabawę z fotografią postawiłbym na ten model
    1/2 Get Lucky Photo

Domyślnie

Dla mnie coś co dyskredytuje KX na całej linii to brak wyświetlania aktywnego pola AF w wizjerze oraz sam sposób zmiany tego pola. Jeżeli ktoś chce korzystać tylko z centralnego pola to pewnie nie stanowi problemu ale po co wtedy taka ilość pól AF skoro ich wykorzystanie jest delikatnie mówiąc problematyczne (pomijajac juz samą pracę AF).

Domyślnie

No z tym podświetleniem troszku zawiedli, ale zrobili widocznie jak sony kiedy kastruje swoje puszki z czegoś tam, jak by były te punkty to by po prostu k-7 spadła sprzedaż
    Jest test na opatrznych http://www.optyczne.pl/119.1-Test_ap...st%C4%99p.html

Co do samego testu się nie wypowiadam, bo nie jestem obiektywny ale chyba każdy kto potrafi odczytać obrazki i przeczytać kilka zdań w naszym języku potrafi dojść chyba do podobnych wniosków co ja a może ja mam klapki na oczach.

Komentarze pod testem czytajcie dopiero po jego przeczytaniu.
    brak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dlugas1982 Zobacz posta
    Pan Tester ewidentnie nie lubi Pentaxa. Normalnie witki opadają jak się to czyta.
    Nie dziwota dlaczego Pentaxiarze są wzburzeni.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów