Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Pentax K-x

Oszczędny w słowach Awatar snikers
    Miasto
    Nowy Sącz/Kraków

Domyślnie Pentax K-x

Witam. Mam zamiar kupić ten aparacik dla siostry Pytanie jest odnośnie czy ktoś testował dokładnej tego pentaxa K-x? Wyczytalem wiele opini, widzialem wiele sampli i opisow i z tego co zauwazylem aparat jest lepiej niz dobry za tą cene (ok.2000zl). Jakoś szumów przy ISO 3200 poprostu powala, a nawet przy 6400. Nawet na dprview chwala bardzo ten aparat. Wiem że wielu powie, że za tą cenę można kupić Nikona, Sony, ale mnie narazie interesuje ten model. VR w korpusie, bardzo wysoki użyteczne ISO. Czyli aparat w sam raz np.do pomieszczeń bez dodatkowej lampy i super obiektywów. Jednak ma też pare minusów jak brak górnego ekranu. Ale czy ktoś może podać jakieś informacje z własnej ręki? Miał ktoś do czynienia z tym aparatem? /wiem że było już kilka wątków na temat tego aparatu, ale ja nie chce sie kłocić na temat koloru obudowy / Prosze o pomoc...
    Aktualnie obserwator...

Domyślnie

A nie prościej spytać tu >klik<. Na pewno uzyskasz więcej informacji niż na naszym forum.

Domyślnie

Jeśli chcesz mieć pewność, że siostra nie będzie chciała pożyczać od Ciebie obiektywów lub lampy to pentax jest dobrym wyborem

Brak górnego wyświetlacza... da się bez niego zrobić zdjęcie, nawet bez głównego wyświetlacza się da
    wybieram inne systemy

Domyślnie

to taki następca D40 pod względem najlepszego stosunku ceny do jakości w segmencie. ja bym go kupił, gdyby cyfra robiła zdjęcia , do tego 3 limitedy i jest pięknie.

Domyślnie

Przepraszam za OT.
    Jaki przelicznik ogniskowej ma ten pentax??
    Dużo chęci... i DMC-LX3, Metz 36 C-2, Phottix Aster

Domyślnie

według mnie to dobry wybór- aparat ma sporo dobrych opinii, no i możliwość korzystania ze starszych szkieł bez żadnych problemów... także mógłbyś mieć pewność, że siostra nie będzie chciała pożyczać obiektywów...
    to chyba lepszy wybór niż np. Canon ~1000d albo Sony ~A330, czy nawet Nikon D3000 jeżeli już brać Nikona to D5000 ze względu na matryce- tak mi się wydaje
    a nawet gdyby siostra została z Pentax'em- ma całkiem fajne/ bardziej zaawansowane i droższe szkła do wyboru- np. 16-50 f/2.8, 50-135 f/2.8 czy 55 f/1.4 to są bardzo fajne szkiełka... co prawda drogie- ale ich odpowiedniki w systemie Nikona też do tanich nie należą... a do tego starsze szkła... itd.
    Wydaje mi się, że K-x to aparat najlepszy w cenie do ~ 2000zł.
    1/2 Get Lucky Photo
    D750| S 35mm | N 50mm 1.8 | SB700

Domyślnie

Z tego co widzialem to k-x rozwala jesli chodzi o poziom szumow Naprawde, ogladałem rawy z 3200 i 6400...baaardzo dobrze to wygląda. A o optykę do Pentaxa bym się nie martwił, zawsze można zrobić tak:

Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Plus pentaksow to szklarnia na m42 do ktorej potrzeba tylko przejsciowki bagnetowej, a nie jak u nas z soczewka + pomiar swiatla z praktycznie wszystkim.

superkomornik, ale słabo sie trzyma nikonowe szklo do pentaksowej puszki jednak :P

Oszczędny w słowach Awatar snikers
    Miasto
    Nowy Sącz/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R0bert Zobacz posta
    Plus pentaksow to szklarnia na m42 do ktorej potrzeba tylko przejsciowki bagnetowej, a nie jak u nas z soczewka
    napewno? ja mam samą przejściówke i też jest ok. Oczywiście bez pomiaru światła. Ale bez soczewki i działa. Nie ma ostrzenia na nieskończoność ale do portretów wystarcza np.do Heliosa
    Aktualnie obserwator...

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów