Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

Ja mam 40D
    AF ma 9 krzyzowych czujnikow wiec daje rade w kazdych warunkach i na kazdym punkcie jest zawsze trafione.
    np robilem jakis czas temu motocross 40D w polaczeniu z ela 70-200 2.8 USM, na kazdym punkcie w trybie servo i zdjec seryjnych sprzet dawal rade.
    Z tym wysokim ISO to nie jest az taka tragedia mysle ze d300 szumi podobnie ale skoro studio to raczej nie bedziesz wychodzil na wyzsze czulosci
    Moim zdanie tylko brac - piekny aparat
    fulfrejm

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    Ja mam 40D
    AF ma 9 krzyzowych czujnikow wiec daje rade w kazdych warunkach i na kazdym punkcie jest zawsze trafione.
    to miałeś jakiś niezwykły egzemplarz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    to miałeś jakiś niezwykły egzemplarz
    Tak, tak wiem że to forum Nikona

peace ;]
    fulfrejm

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Tak, tak wiem że to forum Nikona

peace ;]
    używałem 5 miesięcy wiem co piszę
    ale ogólnie to świetna puszka za takie pieniądze...

Domyślnie

Ja tez używałem go przez 5 miesięcy. W sumie bylem zadowolony. W rękach leży dobrze, AF dawał rade nawet szybkim samolotom, bateria odlotowa (3 do 3,5 kzdjec używając C100-400), guzikologia OK. Powyżej 1000 ISO nie wychodziłem i złego słowa na jakość zdjęć powiedzieć nie mogę.
    Nie udało mi się zrozumieć do końca logiki rożnych typów pomiaru światła - ot, jakoś inaczej to działało niż w Nikonach, ale naukowo do tego nie podchodziłem .
    To dobra puszka i na pewno warta 1800 PLN.

Kilka zdjec (choc nie ze studia) tutaj
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 26-12-2009 o 18:44
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Nie udało mi się zrozumieć do końca logiki rożnych typów pomiaru światła - ot, jakoś inaczej to działało niż w Nikonach,

Ja w swojej korzystałem głównie ze spota i matrycowego, w sumie nie wiem jak działa w nikonach, ale mam porównanie do nowej piątki canona i fakt, w 40D matrycowy jakoś inaczej (gorzej) pracował.

na sąsiednim forum jest wyjaśnione co i jak z tym pomiarem
    http://canon-board.info/showthread.php?t=33650
    Ostatnio edytowane przez punky ; 26-12-2009 o 21:18
    fulfrejm

Rycerz
    Gość

Domyślnie

w sumie nie wiem jak działa w nikonach
    hi hi...i dlatego piszesz że świetnie działa

zamieńmy to wszystko w żart, nie wywołujmy wilka z lasu czyli bzdurnej wojenki co lepsze
    ale chetnie i z ulgą obsługuje teraz d200

choć napisze wyraźnie za cenę ok.2000zł to świetny wybór!
    a obiektyw C 85/1.8 to szkło które bede wspominał i zachwycał się całe życie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    hi hi...i dlatego piszesz że świetnie działa

zamieńmy to wszystko w żart, nie wywołujmy wilka z lasu czyli bzdurnej wojenki co lepsze
    ale chetnie i z ulgą obsługuje teraz d200

choć napisze wyraźnie za cenę ok.2000zł to świetny wybór!
    a obiektyw C 85/1.8 to szkło które bede wspominał i zachwycał się całe życie
    Pewnie masz racje z tym pomiarem, a na wojenki systemowe jestem za stary
    po przesiadce na 5D MkII faktycznie stwierdzam ze cos inaczej dzialal tryb matrycowy
    grunt to wiedziec jak dziala i odpowiednio korygowac
    swoja droga chodzilo mi po glowie przez chwile d700, no ale szklarnia i drugie body jest wiec szkoda bylo zmieniac.

pozdRAWiam ;]
    fulfrejm

Domyślnie

Uzytkowalem 40 przez pol roku i nie zauwazylem problemow z WB. Uwazam, ze zdjecia prosto z puszki sa lepsze niz z D200 i D300. To co w porownaniu z Nikonami serii Dxxx moze troszke zniechecac to brak pelnej szczelnosci i - moim zdaniem najwazniejsze - brak CLS wbudowanego w body. Ergonomia i uchwyt jak dla mnie lepsze niz w Nikonach, ale to kwestia mocno subiektywna. Za te pieniadze nie ma lepszej puszki na rynku. Do studio swietnie sie nada gdyz ma - w przeciwienstwie do cmosowych Nikonow - natywne iso100.
    Potwierdzam tez, ze C85/1.8 to lepsze szklo niz N85/1.8, choc ma w okolicach pelnej dziury spore CA, zwlaszcza na APS-C. Ale za to cene to idealny komplet z 40d. Polecam.
    Jedyna alternatywa w zblizonej cenie jest Nikon D200, jesli komus zalezy na pozostaniu w Nikonie.
    Co do wysokiego ISO to bzdury opowiadaja ludzie, dla ktorych przedzial 100-1600 (przy prawidlowym naswietleniu) jest w 40d nieakceptowalny. Na zyczenie moge wkleic zdjecia dla potwierdzenia moich slow
    Ostatnio edytowane przez streetfighter69 ; 27-12-2009 o 00:02
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów