Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: Canon 40D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _Bobo_ Zobacz posta
    Do wad 40D na pewno należy doliczyć tragiczny wyświetlacz, na którym bynajmniej można ocenić czy jest ostro.
    IMHO to jest mit, wyświetlacz nie jest gorszy niż w innych puszkach z LCD 230 tys punktów. Wiadomo że do nowych korpusów mu daleko, ale w stosunku do 30D czy D80 różnica jest minimalna i wynika wyłącznie z większych wymiarów.
    Nie twierdzę tym samym że jest idealnie, ale jest stosunkowo prosty trick żeby ułatwić ocenę ostrości - ustaw sobie w korpusie ostrzenie na 7. Na RAW oczywiście to nie będzie miało wpływu (efekt będzie widoczny w zaszytej miniaturce jpeg).
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    IMHO to jest mit, wyświetlacz nie jest gorszy niż w innych puszkach z LCD 230 tys punktów. Wiadomo że do nowych korpusów mu daleko, ale w stosunku do 30D czy D80 różnica jest minimalna i wynika wyłącznie z większych wymiarów.
    Jak przesiadlem sie z D80 na 40D to od razu obraz na lcd canona wydal mi sie mydlany. Wynika to wlasnie z jego wielkosci, ktora wymaga wiekszej ilosci pikseli aby obraz byl miarodajnie ostry. Ciezko jest ocenic ostrosc na tym wyswietlaczu, ale po przyzwyczajeniu i "nauczeniu sie" go jest to mozliwe. W moim 5d jest lepszy wyswietlacz, ale mam body z konca produkcji z poprawionym lcd. Jest podobnie jak w Nikonie D80, natomiast w 40d jest wg mnie gorzej.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów