Close

Strona 82 z 371 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132182 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 811 do 820 z 3702

Domyślnie

Remy Martin (jedne z droższych koniaków, przypisek dla abstynentów) miał kiedyś wspaniałą reklamę. Leciało to mniej więcej tak: Jeżeli nie czujesz różnicy między koniakami Remy Martin a innymi koniakami to kupuj inne koniaki.
    To zdanie w zasadzie podsumowuje tę całą dyskusję...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Remy Martin (jedne z droższych koniaków, przypisek dla abstynentów) miał kiedyś wspaniałą reklamę. Leciało to mniej więcej tak: Jeżeli nie czujesz różnicy między koniakami Remy Martin a innymi koniakami to kupuj inne koniaki.
    To zdanie w zasadzie podsumowuje tę całą dyskusję...
    Piękne. Zapamiętam

Domyślnie

Ciekawy artykuł:
    http://technowinki.onet.pl/artykuly/...1,artykul.html
    Pokazuje na przełomie lat te najbardziej nieudane pomysły Apple i wiecie co - może nie tyle były one do końca nieudane czy nie trafione ale poległy głównie przez jedną wspólną cechę......CENĘ - daje do myślenia nie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Pokazuje na przełomie lat te najbardziej nieudane pomysły Apple
    Pomijając drobny fakt, że praktycznie wszystkie te urządzenia były protoplastami wyznaczającymi pewne kierunki dziś traktowane jako normalne.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzejms Zobacz posta
    Ja mam mini C2D 2GHz, 2GB Ramu, 320GB i daje rade.
    Z 2G trochę ciasno z szopem No i dysk warto wymienić na 7200
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Z 2G trochę ciasno z szopem No i dysk warto wymienić na 7200
    A kto powiedzial ze dysk nie jest 7200?

A i Ram-u tez jest juz 4GB bo przesiadlem sie na nowsze mini tzw. "early 2009" z "late 2007".
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Pomijając drobny fakt, że praktycznie wszystkie te urządzenia były protoplastami wyznaczającymi pewne kierunki dziś traktowane jako normalne.
    Niestety rynek zweryfikował boleśnie nadmuchane "ego" Apple z cenami z kosmosu coś za coś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Niestety rynek zweryfikował boleśnie nadmuchane "ego" Apple z cenami z kosmosu coś za coś
    Bez przesady. Kilkukrotnie w tym wątku przewinął się aspekt cen Apple. Trzeba sobie uzmysłowić że każdy firmowy sprzęt dobrej jakości kosztuje kilkukrotnie więcej niż dalekowschodni low-end. To że Polska jest biedniejszym rynkiem niż np Niemcy i udział rynku skrajnie taniego badziewia nie oznacza jeszcze że ów segment u nas królujący jest normą i materiałem do porównań. Dlaczego mało kto porównuje np stację roboczą HP z Mac Pro, choć to jest właśnie ta sama klasa, a zamiast tego byle jakie składaki?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Ja nie mówię o stanie obecnym a o stanie opisanym w tamtych czasach w artykule - przykładowo " Lisa" za 10 kawałków $, nawet w USA wtedy nie upadli na głowę, każdy luksus ma swoją cenę ale też i każdy swój rozsądek

Domyślnie

No własnie. Dobrze jest się nad tym co napisałeś pochylic. Bo jak było z Apple na przełomie lat 80 i 90 każdy wie. Było to po czesci spowodowane także ceną tamtych produktów. Nawet współcześnie zdarzają się Apple urządzenia, które nie zdobywają uznania na rynku.
    Obala to w mojej ocenie argument o bezkrytycznych wyznawcach Apple , którzy "lykaja" wszystko co im Jobs podsunie i kupują komputery dwa razy droższe niż odpowiadające im pc. Zresztą dyskusja na temat aktualnych cen Apple robi się już nudna bo co rusz pojawia się ktoś kto rzuca: apple jest dwa trzy razy droższe od zwykłego pc. Gdy prawdziwe zdanie powinno brzmieć: Apple jest dwa trzy razy droższe od mojego składaka, którego złożyłem w moim pokoju, z elementów niewiadomego na zasadzie " może zadziala a jak nie to coś pokombinuje".

Strona 82 z 371 PierwszyPierwszy ... 3272808182838492132182 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów