Kąsające![]()
Szukaj
Kąsające![]()
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Panowie ZERO komentarzy do jakości obrazu.
Czytam Wasze komentarze i zastanawiam się czy to forum faktycznie poświęcone jest rejestracji obrazu?
Ktoś zrealizował teledysk z użyciem Canona 7D i szczęki wam opadł patrząc na obraz.
Nie odważycie się przyznać, że Wasze (moje) Nikony pozostają daleko w tyle za Canonem...
Czy to takie trudne?
Canon zrobił wielki skok do przodu i zostawił Nikona w tyle, czy to tak trudno przyznać?
Ja się przyznaję - popełniłem błąd będąc wierny Nikonowi... Powinienem go zdradzić gdy pojawiła się pierwsza 5 w Canonie.
Dziś mam szklarnię Nikona, którą podpinam do Canona...
Są obszary gdzie Nikon jest lepszy od Canona, ale są i takie gdzie Canon bije na łeb na szyję Nikona.
Takim obszarem jest filmowanie. I proszę nie wyjeżdżać z tekstami, że aparat ma robić zdjęcia.
Jeżeli Nikon nic nie zmieni w temacie filmów to tylko kwestią czasu i/lub potrzeb jest moment zamiany systemu lub używania obu.
Czekam na gromy
Zapomniałem dopisać najważniejsze: MASAKRYCZNIE FAJNA JAKOŚĆ OBRAZU W KLIPIE !!!! - CANON POKAZAŁ JAKOŚĆ
Muzyka i słowa to kwestia upodobańKilka panienek jest bardzo fajnych - autora filmu proszę o ich namiary
![]()
Ostatnio edytowane przez mBak ; 15-12-2009 o 23:28
D3|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|TC-20EII|SB-800|SB-900|5D Mk II|24-70/2.8L|15/2.8|24/1.4|85/1.2
Leica M9+Summilux 24/35/50mm f/1.4
A mi się zawsze wydawało że to forum foto a nie video.
Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ale to nie o to chodzi. Gdybym chcial za kazdy razem miec najlepszy i najnowszy sprzet musialbym co rok czy dwa zmieniac system, a to bez sesnu. To ze chlopaki w N przespali temat video to jest jasne, natomiast kazdy kto dluzej siedzi w tym systemie i obserwuje w jakim cyklu N wypuszcza puszki raczej wie, ze okres ktory mamy teraz, to okres wiekszych lub mniejszych face liftingow obecnych modeli. Duze nowosci w N pojawiaja sie co generacje czyli srednio co 3-4 lata. Jako, ze na video mi osobiscie nie zalezy, nie jest to dla mnie nr 1 feature, choc jako osoba, ktora temat video i montazu liznela, doceniam oferowane przez nie mozliwosci, wiec generalnie na temat mam duzy
za przeproszeniem 'zwis'.
Kolejna sprawa to rzucanie argumentami w stylu, ktory proponujesz przypomina troche piaskownice lub jak to ladnie anglicy mowia 'dicksize wars'. Ty rzucisz tematem video, a ja rzuce tematem supertele (popatrz ile lat w C ma na przyklad 500/4). Bez sensu taka dyskusja.
Kazdy z systemow ma swoje mocne i slabe punkty. I niech kazdy uzywa to co w danym momencie mu odpowiada.
nie będzie gromów. Video w canonie jest lepsze, choć w D3s zabawa GO jest także przednia. Mam nadzieję (a właściwie pewność), że nikon poprawi video, zastosuje sensowny kodek itd
Możesz się zdziwić, bo być może forum zostanie poszerzone o dział video.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Wlasnie sie zastanawiam nad czyms co bedzie dobrze fotografowalo landszaft portret i krecilo dobre filmy, ale nie stac mnie na kupno d3s. W gre wchodzi D300s, 5dmk2 lub 7d. Wolalbym tez kupujac kolejna puche przejsc na pelna klate. Zaluje ze d700 nie kreci filmow.
Stad tez pytanie jak Ci idze zabawa 5d2 z obiektywami Nikona. Czy jest sens na jakis czas pracowac na takim zestawie? Jakie sa twoje doswiadczenia?
A tak przy okazji, zauwazcie jak lagodnieje ta ogolna nienawisc do zapisu video przez DSLR. Skoro technologia na to pozwala to dlaczego sie tak przed tym bronic, kiedys byly tylko telewizory czarnobiale, a teraz masz telewizje w telefonie.
S5 d70s n35 1.8 n50 1.8 n85 1.8 s10-20 n18-70 s70-200
Znam kilku posiadaczy lustrzanek z funkcją filmowania, i tak jak ja nawet nie wiedzą jak z tego skorzystac, bo po co. Mz to niszowy temat, ciekawostka, bez znaczenia w ocenie sprzętu foto, czy nawet systemu.
Cholercia, a chciałem tylko trochę wesołości na forum wprowadzić ambitniejszą muzyką i pięknym obrazem
---------------------------------
Hmmmmm ja znam dwóch operatorów kamer (nie kamerunów) z którymi współpracuję dość często i kamer używają ostatnio coraz rzadziej, za to pracują nowa piątką Canona.
----------------------------------
Sam złagodnailem, 2 lata wstecz dałbym się pokroić, że to bzdura. Dziś muszę to mieć![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 16-12-2009 o 10:23
Skontaktuj się z nami