Close

Strona 12 z 120 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sick_Boy Zobacz posta
    Sadząc po zainteresowaniu to nawet jak będzie kosztował sporo to i tak znajdą się nabywcy. Wystarczy spojrzeć na 18-200. Niby też cudo to nie jest, kosztuje w sumie dość drogo, a chętnych nie brakuje.
    ale 18-200 jest bardziej uniwersalny od 70-300, tak więc nie porównujmy tych obiektywów w tym zakresie ze sobą - dla 18-200 bardziej chodzi o fakt że się ma jeden obiektyw niemal do wszystkiego - i makro i tele i szeroki kąt bez konieczności noszenia ze sobą np. czterech różnych szkieł, bez wymieniania ich w plenerze i zanieczyszczania matrycy itp
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Nie miałem zamiaru porównywać tych szkieł. Nie kwetionuję jego uniwersalności. Chodziło mi bardziej o przykład obiektywu który jest drogi i nienajlepszy, co nie przeszkadza mu się dobrze sprzedawać. 18-200 ma swoje zastosowania, szczególnie jako szkło "spacerowe". Natomiast 70-300, jeśli okarze się przyzwoitym szkłem, na co się zanosi, będzie dla wielu bardzo dobrym dopełnieniem do 18-70 z kitów d70s czy d80. A IMO sprzeda się dobrze, chociażby dlatego, że z tego co zaobserwowałem, wielu sprzedawców wciska ludziom, że VR to jest taki cud techniki, że da sie zrobić zdjęcie z reki przy 200mm nawet po ciemku :P:P
    D50

Domyślnie

eee tam po ciemku - przy VR to wychodzą zdjęcia nawetr z deklem założonym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    eee tam po ciemku - przy VR to wychodzą zdjęcia nawetr z deklem założonym
    a mi kolega opowiadal ze robil obiektywem z VR prosto z torby!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bejo Zobacz posta
    a mi kolega opowiadal ze robil obiektywem z VR prosto z torby!!!
    ale to musiał mieć tą torbę zapiętą, bo inaczej za dużo światła by było

Domyślnie

To jeszcze nie wszystko. Jak się postawi aparat na statywie, ale obiekt się rusza, to VR II też to wykryje i wyrówna!
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    ale to musiał mieć tą torbę zapiętą, bo inaczej za dużo światła by było
    wlasnie o to chodzi ze nie! mial otwara a VR zredukowal nadmiar swiatla wpadajacego do torby!

a wracajac do tematu! obiektywik sie zapowiada bardzo ciekawie dla tych mniej zamoznych i wymagajacych fotografow! bardzo jestem ciekaw jak wypadnie w pierwszych tesatch! najlepiej by byla jak by bylo szkoleki testowane z D80 bo wlasnie taki zestawik planuje nabyc!

jak by komus wpadl w rece jakis tescik tegoz oto obiektywu bardzo bym prosil o poadnie linki!!!

pozdrawiam Bejo!!!

Domyślnie

Tyle ,że zdjęcie podane w poniższym linku są po jakiejś obróbce w PS

http://www.fotokliniek.nl/foto_techniek.html
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Domyślnie

Coprawda dlalej niewiadomo kiedy bedzie ale już jest ogłoszona oficjalna cena w imfoto.pl wyczytałem ...... uwaga ....... 1999,- zł wiec chyba lepiej niz wszyscy mysleli.

Domyślnie

Zgadza się z innego źródła też dostałem cenę 1999 PLN.

Dodatkowo we francuskim magazynie "CHASSEUR D’IMAGES" przeglądałem test tego szkła z D70s i D80
    (języka nie znam, ale wykresy chyba wszędzie są takie same). Test obejmował 32 obiektywy dla różnych systemów.
    Szczerze powiem, że wykresy rozdzielczości nie wyglądały najlepiej (chociaż brak było na nich widocznej skali).
    Reszta była OK (winietowanie, dystorsja, aberacje).
    Co dziwne obiektyw ten o wiele lepiej się sprawował z D80 niż z D70s. W każdym razie na 5 możliwych "gwiazdek"
    z D70s obiektyw ten dostał tylko 3 (chyba jeden z gorszych w teście), D80 4 "gwiazdki".
    Dla porównania obiektyw 18-70 dostał gwiazdek 5.

Strona 12 z 120 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów