Nie wiem czy "w podruzy" , ale w podróży na pewno , całkiem przyjemny statyw![]()
Szukaj
Nie wiem czy "w podruzy" , ale w podróży na pewno , całkiem przyjemny statyw![]()
NIKON
MÓJ FOTOBLOG
Dzięki za odpowiedź i przepraszam za orta![]()
No to się trzeba będzie do Mogilan przejechać.
staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek
Witampodepnę się
czy ktoś z Was używa, lub miał doświadczenie ze statywem Slik Sprint? Zastanawiam się nad jego zakupem i nie wiem czy to dobry pomysł
http://www.sigma-sklep.pl/slik-sprint-1,285,p.html
cena tego statywu mi pasuje, ale nie chce wydać pieniędzy na coś co będzie miało luzy po kilku miesiącach, a nie chce też wydać 400zł na statywdocelowo ma udźwignąć przyszłoroczny nabytek- d90+grip+ 70-300 najcięższe szkło jakie obecnie posiadam...
Czy któreś z Was bawiło się tym statywem?![]()
Witam.
No to i ja się podepnę. Ponieważ jestem zmuszony zakupić statyw (stary no name się rozleciał) , jeśli można to proszę o ocenę który z statywów wybralibyście z listy poniżej:
- Slik pro 330dx + SH 705E
- Velbon 600r + PH-157Q
- Goldphoto Y324C + Yh430 (kulowa)
Wszystkie wymienione oscylują w podobnej cenie tj. 290-350 zł razem z głowicą . Inne sugestie mile widziane.
Jedynie Goldphoto miałem możliwość przetestować i ogólnie nie mam żadnych zastrzeżeń choć słyszałem że zatrzaski na nogach lubią pękać i należy obchodzić się z nimi delikatnie.
Pzd..
Nikon D70s + Nikon D80 + Nikkor 18-200VR + Nikkor 50/1.4 + Nikkor 18-135 + SB 800
jak już oscylujesz na granicy 350 pln to zdecydowanie Benro !, ja Benro wybrałem tak:
pojechałem do dalekiego kraju gdzie robiłem dużo nocnych fotek, miałem oczywiście statyw (jakiś velbon) , który był ok z wcześniejszym aparatem (panasonic fz50), ale tuż przed wyjazdem nabyłem D90 i jak się okazało statyw nie dał rady, tak mi skoczyło ciśnienie ,że po pierwszej nocnej sesji wylądowałem w gigantycznym sklepie foto (gabaryty MediaMarkt tylko samo foto) i tam było "milion" rozstawionych statywów, podchodziłem łapałem za statyw łapą od góry i nieźle szarpałem i tak nie patrząc na markę a kierując się tylko subiektywnym testem stabilności (no i oczywiście wagi, bo po co komu stabilny 7kg statyw którego i tak nikt nie będzie nosił) wybrałem benro A-500EX i jestem z niego mega zadowolony
sie podepne..
który wybrać?
slik 500dx (399zl)
benro ex500 + bh2 (430zl)
sherpa600r (320zl)
czy moze jakis goldphoto?
póki co nie planuje zapinac zadnego tele wiekszego niz 70-210
Nikon
Witam i też się podepnę.
Czy zestaw Manfrotto 055XPROB + 486RC2 sprawdzi się pod D700/grip + 70-200/2.8?
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Skontaktuj się z nami