Close

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Red oldschool

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Oświetlenie wcale nie jest fatalne, tylko inne niż to, które oglądacie tu na codzień. Mnie się ta i poprzednia seria BARDZO podoba, bo mimo zapachu typowo Richardsonowego jest to coś świeżego i interesującego w zalewie monotonnej zupy, w której tu pływamy. Oby tak dalej.
    podpisuje sie czterema rekamy
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

malita, patrząc na dyskusję jaką wywołałeś, jeszcze raz utwierdziłem się w tym że zaprezentowałeś świetny materiał. Szczere gratulacje!

Domyślnie

Mnie się nie podoba. Nie wygląda na przemyślany materiał a na 'spontony' jestem za stary

pzdr
    mati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matyjasz Zobacz posta
    Mnie się nie podoba. Nie wygląda na przemyślany materiał a na 'spontony' jestem za stary
    o, i może właśnie o to chodzi w całej tej dyskusji. czyżby nam się wywiązała mała różnica pokoleń?
    bo ja stara nie jestem i mi się podoba

Domyślnie

różnica pokoleń? Być może...Gorzej jak tą różnicą pokoleń "tłumaczy" się braki warsztatowe a podstawową zaletą zdjęcia jest to że autor nap....a lampą błyskową a mało interesująca scenografia "dobudowuje" resztę "nowego/świeżego" spojrzenia na fotografię mody....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    różnica pokoleń? Być może...Gorzej jak tą różnicą pokoleń "tłumaczy" się braki warsztatowe a podstawową zaletą zdjęcia jest to że autor nap....a lampą błyskową a mało interesująca scenografia "dobudowuje" resztę "nowego/świeżego" spojrzenia na fotografię mody....
    zaraz się dowiesz że nie wiesz co jest na topie i nie zachwycając się tym kompromitujesz się

Domyślnie

dziwne bo ja stary a przepadam za takimi pozornie nieprzemyslanymi setami
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

Braki warsztatowe, ble ble, zdjęcia temu się nie podoba, tamtemu też nie... I słusznie, bo przecież cud to nie jest i podobać się nie musi. Jednak dla mnie wartość tych zdjęć opiera się na tym, że autor nie spękał i nie bał się pokazać czegoś, co z założenia skazane jest tutaj na większą tak zwaną olewkę. To po prostu nie trafia w gusta 90% przebywających na tym forum i nie ma w tym nic złego, ale prawdziwy problem bierze się stąd, że niektórzy zwyczajnie nie potrafią odbierać fotografii przez pryzmat inny, niż techniki, oświetlenia, etc. Ten wątek jest tak nparawdę dosyć ważny, bo pokazuje, że fotografia ma wiele twarzy, które powodują kontrowersje i zmuszają do myślenia. Wszakże nawet powiedzenie "nie podoba mi się" wiąże się z intelektualnym wysiłkiem. A przynajmniej powinno... Coś mi jednak mówi, że nie zawsze tak jest

Co do "braków warsztatowych" to polecam "What remains", film o Sally Mann, gdzie - w procesie pracy nad albumem/wystawą o tym samym tytule - autorka przyznaje się, że praca z techniką kolodionową jest jej słabą stroną, ale, że nauczyła się wykorzystywać niedoskonałości swojej techniki na swoją korzyść... Te tzw. "braki warsztatowe" też mają swój urok i to całkiem często.

Przestańcie odbierać fotografię tak jednopłaszczyznowo. To nudne jak cholera
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

ale ogólnie zgodzisz się z tym że może się to komuś nie podobać czy też w związku z tym ze pojawił się taki trend w fotografii to MUSI się podobać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    ale ogólnie zgodzisz się z tym że może się to komuś nie podobać czy też w związku z tym ze pojawił się taki trend w fotografii to MUSI się podobać?
    Oczywiście, nie musi. Przecież na tym cały urok postrzegania świata polega, że każdy widzi go inaczej. Szanuję ludzi, którzy mówią, że coś im się nie podoba Oznacza to, że zmusili się do spojrzenia, a to już wiele...
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów