Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 78

Wątek: Red oldschool

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Widzami, których stać tylko na "kolor nie taki, zła obróbka, ziarno za duże, exifa brakuje"? Proszę Cię. Jeśli już chcemy zdobywać się na rady i analizy, to wysilmy się bardziej i spróbujmy przebić się przez fatałaszki, żeby dotrzeć do rdzenia
    Widzę że masz tendencję do spłycania czyichś wypowiedzi.
    A co do begotten - według mnie trzyma się dość wiernie pewnej stylistyki i użyte tam środki współgrają ze sobą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Widzę że masz tendencję do spłycania czyichś wypowiedzi.
    Tak. To moje hobby. Drugie po dłubaniu w nosie i nocnym moczeniu.

Obawiam się, że spłycone to jest postrzeganie wielu rzeczy... W kontekście tego forum, fotografii. Drastycznie spłycone.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Tak. To moje hobby. Drugie po dłubaniu w nosie i nocnym moczeniu.

Obawiam się, że spłycone to jest postrzeganie wielu rzeczy... W kontekście tego forum, fotografii. Drastycznie spłycone.
    Ok. W takim razie witamy jedynego "widzącego"

Domyślnie

Ok. W takim razie witamy jedynego "widzącego"
    Ach, i znów ta otwartość umysłu, skutkująca poszerzoną elokwencją i zrozumieniem tematu.

Wyłączam się już, bo odechciewa mi się walki w sumie o nie swoją sprawę. Autorze, padam do nóżek. Próbuj dalej i sikaj pod wiatr, choćby w oczy pryskało.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

A moge zapytac dlaczego nie odniesiesz sie merytorycznie do tego co pisalem ja czy fafniak o tych zdjeciach, a zamiast tego bawisz sie w demagogie i argumenty o "zbawianiu swiata".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    A moge zapytac dlaczego nie odniesiesz sie merytorycznie do tego co pisalem ja czy fafniak o tych zdjeciach, a zamiast tego bawisz sie w demagogie i argumenty o "zbawianiu swiata".
    Po prostu dlatego, że nie ma to znaczenia. Liczą się odczucia. A te mam pozytywne. Pewnie, że dostrzegam jakieś tam techniczne czy merytoryczne niedociągnięcia, ale szkoda na nie języka strzępić. To jest tak, jak oglądanie dziecka, które uczy się chodzić. Wywraca się co kawałek, ale i tak cieszysz się, że staje na nogi i hyca dalej. Samo się nauczy.

Domyślnie

wykazałeś się brakiem zrozumienia tego co inni piszą...To jest problem
    Bo ja przyjmuję to że facet stara się robić "inaczej" (wzorując się na jakimś tam trendzie) widzę problem w tym że jako całość to nie gra - ty mi(i nie tylko mi) -udowadniasz że jesteśmy "ślepi" i nie rozumiemy nowatorskiego podejścia do zdjęć.
    Mało tego spłycasz wypowiedzi innych , albo nie chcesz zrozumieć o czym piszą.

Domyślnie

Po prostu dlatego, że nie ma to znaczenia. Liczą się odczucia. A te mam pozytywne. Pewnie, że dostrzegam jakieś tam techniczne czy merytoryczne niedociągnięcia, ale szkoda na nie języka strzępić. To jest tak, jak oglądanie dziecka, które uczy się chodzić. Wywraca się co kawałek, ale i tak cieszysz się, że staje na nogi i hyca dalej. Samo się nauczy.
    Dość optymistyczne podejście - wszyscy pieja "jest super" a facet ma się nauczyć robić lepiej - gdzie tu logika?

Domyślnie

wykazałeś się brakiem zrozumienia tego co inni piszą...To jest problem Bo ja przyjmuję to że facet stara się robić "inaczej" (wzorując się na jakimś tam trendzie) widzę problem w tym że jako całość to nie gra - ty mi(i nie tylko mi) -udowadniasz że jesteśmy "ślepi" i nie rozumiemy nowatorskiego podejścia do zdjęć. Mało tego spłycasz wypowiedzi innych , albo nie chcesz zrozumieć o czym piszą.
    Nie chce mi się kłócić, bo mam lepsze rzeczy do roboty, więc przyznam Ci rację. W końcu czy to ważne... Ja nie zubożeję mentalnie od takiego obrotu sprawy.

Ważne, żeby autor był zadowolony z siebie. Jeśli jest, to mnie to cieszy. Teraz pora na kawę

Domyślnie

Dość optymistyczne podejście - wszyscy pieja "jest super" a facet ma się nauczyć robić lepiej - gdzie tu logika?
    Facet ma sam wiedzieć, kiedy jest lepiej, a kiedy gorzej. I z czasem będzie wiedział. Jeśli się tego nie dowie, to znaczy, że może powinien zostać księgowym albo pogodynką, ale do świadomego twórcy mu daleko.

Dobra, koniec, klawiatura mi się grzeje, trzeba pracować

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów