Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Domyślnie

Nie miałem wczoraj czasu napisać więcej.

Wygląd wizytówki jest ważny, ale ważna jest również zawartość. Dobrze jest umieścić adres swojej strony i e-mail, ale nie powinien to być adres na jakimś bezpłatnym serwerze. Dużo lepiej jest mieć swoją domenę. Bezpłatne serwery (yahoo, hotmail itp.) wyglądają bardzo podejrzanie, bo nie można zweryfikować właściciela.
    Najlepszym wyjściem są znajomi, czy znajomi znajomych. Jeżeli widzisz ładną dziewczynę np. w bibliotece to nie pytaj się jej za pierwszym razem tylko po kilku wizytach. Nie można być jednak natrętnym i pytać się wiele razy.
    Najtrudniejsza jest sytuacja, kiedy spotykasz nieznajomą dziewczynę na ulicy. Wtedy przedstawiasz się, mówisz, że jesteś fotografem, oferujesz bezpłatne zdjęcia w zamian za pozowanie, dajesz wizytówkę i jak sytuacja pozwala pokazujesz swoje portfolio. Nie należy przeciągać konwersacji. NIGDY nie pytaj się o telefon, adres czy nawet imię.
    Później pozostaje tylko czekać.
    Ważne jest też jak jesteś ubrany, twoje zachowanie, pewność z jaką mówisz.

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski Zobacz posta
    A wracając do podrywu na aparat - może to być dobre na krótką metę. Jak w końcu znajdę swoją drugą połowę, to może się to stać olbrzymim problemem. Wyobraźcie sobie tylko, że znalazłbym swoją "pannę" właśnie przez robienie zdjęć i pewnego dnia mówię: "kochanie, idę dzisiaj z koleżanką porobić jej zdjęcia"

A to już jest temat na cała książkę
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Władca Pixeli bardzo konstruktywny post i profesjonalne podejscie, ale co jesli nie jestem fotografem?
    tzn mam na mysli to ze nie mam zadnego wykrztalcenia w tej dziedzinie (osobiscie mam 18 lat i mature przed soba). Wizytowka moze rozwiazac sprawe?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez invictus Zobacz posta
    Władca Pixeli bardzo konstruktywny post i profesjonalne podejscie, ale co jesli nie jestem fotografem?
    tzn mam na mysli to ze nie mam zadnego wykrztalcenia w tej dziedzinie (osobiscie mam 18 lat i mature przed soba). Wizytowka moze rozwiazac sprawe?
    pozostaje ci tylko urok osobisty ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez invictus Zobacz posta
    ale co jesli nie jestem fotografem?
    W Stanach w takim wypadku wpisujesz "Freelance Photographer"
    Problem w tym, że w Polsce nie ma dobrego odpowiednika tej nazwy.
    Możesz wpisać na wizytówce - Fotografia portretowa itp.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    pozostaje ci tylko urok osobisty ;D
    nie chce robic zludnych nadzieji

Władca Pixeli. Pomysl z wizytowkami jak najbardziej przypadl mi do gustu. Brakuje mi do szczescia paru 'gadzetow', ale sporobowac sprubuje.

Domyślnie

...Wladca doskonale to ujął... w szybkiej akcji jest wielki potencjal... robisz "napasc" zostawiasz kontakty i znikasz... nie ma sie co "rozwalkowywac"... jesli bedzie w najmniejszym stopniu zainteresowana - zobaczy materialy. jesli zobaczy materialy a sa czegos warte - zamailuje (mail lepszy od tel)... potem juz z gorki...

pozdrawima i zycze powodzenia...

m
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
    :: wedding photography [http://looanah.com] ::
    :::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi Widać problem wcale nie jest taki mały i nie tylko mnie dotyczy. Pozdrawiam!
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

Spróbuj chodzić z portfoliem ze zdjęciami dziewczyn. To uwiarygodni to w jakim celu je zaczepiasz, że naprawdę szukasz do zdjęć.
    Załóż stronę, daj ogłoszenia na serwisach, że szukasz fotomodelek o nieszablonowej urodzie. Jak robisz dobre zdjęcia to same będą chciały się u Ciebie sfotografować. Polecą Cię koleżankom. I po problemie.

Domyślnie

tyle ze to bledne kolo - zeby miec portfolio to trzeba je jakos zrobic - i tu wlasnie problem z modelkami

no chyba ze jak pierwszy milion - ukrasc :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madburn Zobacz posta
    tyle ze to bledne kolo - zeby miec portfolio to trzeba je jakos zrobic - i tu wlasnie problem z modelkami

no chyba ze jak pierwszy milion - ukrasc :P
    Jak dzieciom trzeba podać wszystko na tacy. Spsobów są tysiące.
    Wystarczy poszukać jakiś klub foto lub kółko fotograficzne. Na pewno organizują jakieś warsztaty gdzie można zrobić pierwsz portfolio. Poprosić kogoś z rodziny, znajomych. Spytaj się jakiegoś lokalnego fotografa czy potrzebuje kogoś do pomocy. Dać małe ogłoszenie w okolicy, lokalnej gazecie. Fotografować lokalne akademie, występy.
    Można się wybrać na warsztaty organizowane przez admina czy na jakiś plener forumowy. Zorganizować samemu spotkanie forumowiczów z Twojej okolicy itd....

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów