Szukaj
Nie robię już portretów![]()
Żartuję oczywiście. Ale faktycznie rzadko ostatnio zdarza mi się je robić. Uważam, że trzeba umawiać się z modelkami, które wiedzą, że chodzi o zdjęcia i tylko o nie. Aby utwierdzić je w tym przekonaniu, dobrze jest starannie werbalizować swoje myśli i nie pozostawiac niedopowiedzeń. Nie oznacza to oczywiście, że należy zupełnie porzucić poczucie humoru![]()
Nigdy nie ciągnęło mnie do poszukiwania modelek przez internet. Jeśli komuś odpowiada taka forma, to proszę bardzo, ale myślę, że z założenia obie strony umawiające się przychodzą na spotkanie z pewną dozą niepewności i asertywności, co raczej nie odbije się korzystnie na zdjęciach. Nie trzeba oczywiście zrobić świetnych zdjęć przy pierwszym podejściu, ale ponieważ fotografuję w plenerze, to każda sesja wiąże się z umawianiem się z osobą do trzymania blendy i takie tam... dla mnie jest to po prostu upierdliwe i jak już chcę zrobić zdjęcia, to chcę żeby wyszły jak najlepiej.
Takie jest moje zdanie. Nie jest ono oczywiście jedynie słuszne. Może nawet kiedyś je zmienię
Pozdrawiam!!!
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
O! Co do internetu to ostatnio w Krakowie paskudny precedens miał miejsce http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,5131332.html ;/
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Powiem tak, nie dam sobie niczego uciac, ani za jej slowa ani za niego. Modelka z elblaga w Krakowie, niedwuznaczne propozycje juz w czase "podwozki" ?! Moze ona uposledzona byla ?
Skontaktuj się z nami