Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Domyślnie Odp: Problem z modelkami

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski Zobacz posta
    Aha... mój problem jest nieaktulany Może ta dyskusja przyda się komuś innemu.
    To może mała refleksja z perspektywy czasu

Cytat Zamieszczone przez Nikopol Zobacz posta
    To może mała refleksja z perspektywy czasu

Nie robię już portretów

Żartuję oczywiście. Ale faktycznie rzadko ostatnio zdarza mi się je robić. Uważam, że trzeba umawiać się z modelkami, które wiedzą, że chodzi o zdjęcia i tylko o nie. Aby utwierdzić je w tym przekonaniu, dobrze jest starannie werbalizować swoje myśli i nie pozostawiac niedopowiedzeń. Nie oznacza to oczywiście, że należy zupełnie porzucić poczucie humoru

Nigdy nie ciągnęło mnie do poszukiwania modelek przez internet. Jeśli komuś odpowiada taka forma, to proszę bardzo, ale myślę, że z założenia obie strony umawiające się przychodzą na spotkanie z pewną dozą niepewności i asertywności, co raczej nie odbije się korzystnie na zdjęciach. Nie trzeba oczywiście zrobić świetnych zdjęć przy pierwszym podejściu, ale ponieważ fotografuję w plenerze, to każda sesja wiąże się z umawianiem się z osobą do trzymania blendy i takie tam... dla mnie jest to po prostu upierdliwe i jak już chcę zrobić zdjęcia, to chcę żeby wyszły jak najlepiej.

Takie jest moje zdanie. Nie jest ono oczywiście jedynie słuszne. Może nawet kiedyś je zmienię

Pozdrawiam!!!
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

O! Co do internetu to ostatnio w Krakowie paskudny precedens miał miejsce http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,5131332.html ;/

Cytat Zamieszczone przez Nikopol Zobacz posta
    O! Co do internetu to ostatnio w Krakowie paskudny precedens miał miejsce http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,44425,5131332.html ;/
    Był o tym temat na forum niedawno... podejrzana sprawa, w której w kilka rzeczy aż nie chce się wierzyć wiec to może była jakaś zemsta a nie gwałt...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Cytat Zamieszczone przez odie83 Zobacz posta
    Był o tym temat na forum niedawno... podejrzana sprawa, w której w kilka rzeczy aż nie chce się wierzyć wiec to może była jakaś zemsta a nie gwałt...

Myślę, że niezależnie od tego, co tam naprawdę się stało, sprawa pokazuje bardzo dobrze, jakie problemy mogą się pojawić w związku z umawianiem się przez internet.
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Powiem tak, nie dam sobie niczego uciac, ani za jej slowa ani za niego. Modelka z elblaga w Krakowie, niedwuznaczne propozycje juz w czase "podwozki" ?! Moze ona uposledzona byla ?

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów