Close

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 149

Wątek: Filmy z D90

Domyślnie

hmmm czemu tak się ludzie boją dodatków ?
    jak nie lubicie, boicie się lustrzanki z dodatkową funkcją: filmowania , to co myślicie o współczesnych tel kom. ?

Sama opcja filmowania bardzo przydana jak dla mnie , wystarczy ogniskową na 17mm ustawić i o ostrość nie ma co się martwić. A kamery na pewno bym nie kupował do filmowania średnio 10 min na miesiąc.
    D50 i D90 17-35, 28-80, 50, 85, 70-300, Di622

Domyślnie

Do filmowania na chwilę można kupić kamerę na kartę , chodzą takie na allegro 200-400 zł też dają radę ...

Ster : a kiedy robisz magisterkę ?? bo jak za 2 lata to wiesz w aparatach 2k będzie dostępne ...

Domyślnie

polecam obejrzeć wywiad zrobiony d5000 (dźwięk stereo z kamery)...........jak widać MOŻNA

http://www.szerokikadr.pl/inspiracje...ominik_kalamus

.

Domyślnie

A skąd wiesz, że to D5000?
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

na szkoleniu Nikona Krystian Bielatowicz (jeżeli ktoś nie zna to link http://www.szerokikadr.pl/inspiracje...an_bielatowicz) nam to oznajmił.... sam go robił-chyba, ale nie jestem pewien.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mtede Zobacz posta
    Ster : a kiedy robisz magisterkę ?? bo jak za 2 lata to wiesz w aparatach 2k będzie dostępne ...
    W czerwcu się bronię, a film zaczynam robić od 2 listopada, więc na pewno będzie nakręcony Nikonem D90.
    Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    na szkoleniu Nikona Krystian Bielatowicz (jeżeli ktoś nie zna to link http://www.szerokikadr.pl/inspiracje...an_bielatowicz) nam to oznajmił.... sam go robił-chyba, ale nie jestem pewien.
    W takim razie stwierdzam, że jakość jest całkiem niezła. Mając na uwadze, że D90 nagrywa idetycznie jak D5000 to można z całą odpowiedzialnością napisać, że jakość nagrywania jest na przyzwoitym poziomie, o ile będziemy na bieżąco łapać ostrość, bo jak wiadomo AF nie działa w trybie nagrywania.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micher
    ...Kręciłem w domu przy sztucznym świetle i na całym filmie przesuwają się ciemne pasy (bo żarówka tak naprawdę nie świeci stałym światłem)...

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Na szczęście na "przesuwające się pasy" są inne sposoby -nie twierdzę, ze jest to łatwe, ale możliwe do zrobienia już na poziomie samego aparatu (filmowania) -poniżej przykładzik gdzie widać, że na części scen jest "rolling shutter na światłach" a na części nie ma -film zrobiony własnie dla tego przykładu.......
    No właśnie, jak sobie z tym radzicie "na poziomie samego aparatu"?

Domyślnie

Wiem ze nie mogę zmieniać przesłony podczas filmowania w D90
    Można zmienić przysłonę podczas filmowania - potrzebny jest tylko obiektyw "starego" typu tzn. z pierścieniem przysłony i mały trik.

Robi to się tak:
    1. Na obiektywie ustawiamy maksymalną wartość przysłony (inaczej body darłoby się, że FEE)
    1. Przechodzimy w tryb A lub M
    2. Ustawiamy w body maks przysłonę np. 22
    3. Włączamy LV
    4. Włączamy nagrywanie filmu
    5. Podczas nagrywania możemy dowolnie zmieniać wartość przysłony pierścieniem na obiektywie i obserwować genialny efekt GO na filmach
    jpyt
    Fuji X-E2 + 56/1.2 + 35/1.4 + 18-55/2.8-4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PopaY Zobacz posta
    W takim razie stwierdzam, że jakość jest całkiem niezła. Mając na uwadze, że D90 nagrywa idetycznie jak D5000 to można z całą odpowiedzialnością napisać, że jakość nagrywania jest na przyzwoitym poziomie, o ile będziemy na bieżąco łapać ostrość, bo jak wiadomo AF nie działa w trybie nagrywania.

Czy aby na pewno? sporo czasu minelo zanim wyszedl d5000 na pewno cos w nim ulepszyli jesli chodzi o filmowanie...

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów