a czemu miało by ich nie być. jest LV to i filmy są...
Szukaj
a czemu miało by ich nie być. jest LV to i filmy są...
FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR
Moim skromnym zdaniem do focenia aparat a do filmów kamera i tak powinno zostać.![]()
Aparat + szkła.
krecenie filmow w lustrzance to fajna opcja ktora moze byc bardzo przydatna w podrozy gdzie kazdy gram sie liczy i branie kamery sie nie opłaca. wiele razy tak mialem ze brakowalo mi mozliwosci nakrecenia jedno dwu minutowej sekwencji ktora by bardziej oddala klimat odwiedzanego miejsca niz zdjecie.![]()
Tak, ale zauważ, że kamera szybciej złapie ostrość przy zmianie ogniskowej. W D90 trzeba robić to ręcznie, co zdecydowanie jest dłuższe więc zanim wyostrzysz odpowiednio obraz to już Ci ta sekwencja będzie się zbliżać do końca. Zoom działa i to plus, ale brak AF przy filmowaniu to porażka. Takie moje zdanie.
Fotografuję w myśli wszystko, co widzę- czyli moje amatorskie "arcydzieła"
I to kompletna porażka.Kręcenie pierścieniem ostrości widać niestety na filmie(drgania).Właściwie to chyba jedynym rozwiązaniem jest statyw i to b.solidny.A autofokus ma każda najprostsza kamera.Mój kompakt(zaawansowany) sprzed 6 lat też miał.Krótko mówiąc wrzuca się różne funkcje dla zwabienia klienta,a one są o kant d....potłuc.
A new shit has come to light...
Mam kilka pytań :
1.Wiem ze nie mogę zmieniać przesłony podczas filmowania w D90 , a czy można zmieniać czas naświetlania lub iso ??
2.Jeśli nie można zmieniać iso podczas nagrywania to czy jak wyłączę nagrywanie to czy mogę zmieniać iso i czas naświetlania ??
3.A czy ktoś próbował nagrywać filmy gdzie aparat jest przyczepiony do przodu maski ?? Wiecie np. do reklamówek samochodów lub coś takiego ??
Generalnie zajmuje sie filmowaniem , i taka opcja jak Filmowanie w aparacie jest dla mnie rozwiązaniem boskim , bo ma się zmienną optykę , zajebist@ głębie ostrości i to za nie wiele bo koło 3000 PLN . Może jest tu osoba która zajmuje sie tym samym ?? Z chęcią pogadał bym z taką osobą ...
A po za tym wkurza mnie to że Canon już wyprowadził 2 ZAJEBIST# aparaty Canon EOS 5D Mark II i EOS-1 Mark IV z Full HD 25 kl/s , 30 kl/s i 60 kl/s
Dla mnie to jest kosmos jeszcze w dodatku np. 5Dm2 kosztuje niecałe 10 000 PLN , za taką cene to srednio dobre kamery są ...
A Nikon nadal się męczy z 1280X720 i w dodatku 24 kl/s i jeszcze ta kompresja ... MSAKRA ...
A tak czekałem na tego D3x juz myślałem ze będzie coś co mnie zadowoli a tu lipa , no nic czekam do świąt Bożego Narodzenia jak nic ciekawego nie będzie na horyzoncie kupuje d90 ... + Falcona FishEye 8mm i Falcona 14 mm i jestem w niebo wzięty ...
Pozdro
mtede przeczytaj to co napisałeś jeszcze raz, potem zastanów się chwilkę i napisz od nowa.![]()
Pewno chodzi Ci o to :
1.Wiem ze nie mogę zmieniać przesłony podczas filmowania w D90 , a czy można zmieniać czas naświetlania lub iso ??
2.Jeśli nie można zmieniać iso podczas nagrywania to czy jak wyłączę nagrywanie to czy mogę zmieniać iso i czas naświetlania ??
Generalnie chodzi mi o to czy po wyłączeniu mam full manual czy nie ??
Wiem ze w canonach na początku 5dm2 były problemy bo był full automat nic nie dało się z tym zrobić ...
Po zmianach softu , jest chyba jazda na całego ...
Sory ale miałem raz w rękach D90 i to przez 40 minut i zapomniałem o tych sprawach ...
mtede - jak filmujesz makro i nie ma przeniesienia elektroniki w pierścieniach to przysłonę możesz zmieniać , iso nie można zmienić mi się nie udało , czas naświetlania można zmieniać (by było jaśniej ciemniej) , nie przyczepiałem aparatu do maski samochodu .
D50 i D90 17-35, 28-80, 50, 85, 70-300, Di622
Skontaktuj się z nami