Szukaj
Moim skromnym zdaniem jeszcze nadal warto uznawać, że do zdjęć służy aparat a do filmów kamera. Kiedyś za jakiś czas pewnie pojawią się dwa pełnowartościowe urządzenia w jednym, ale to jeszcze nie D90.
Ja jesli mam problem z falowaniem to blokuję ekspozucję, szukam troszkę ciemniejszego miejsca gdzie obraz jest czysty i blokuję ekspozycje, metoda ta pozwala dość skutecznie wyeliminować problem.
Nie oszukujcie się ,że czas naświetlania coś zmieni. Tryb filmowania działa w trybie (raczej) preselekcji przysłony,
i widzę ,że im przysłona jest bardziej otwarta tym ostrość lepsza. (ISO mniejsze)
Poza tym zauważyłem ,że stabilizacja działa bo po podłączeniu stałki jest dramat.
Teraz jeszcze porównując moje dwa szkła widzę ,że przy stałce falowanie jest większe a powody mogą być dwa:
albo to problem filtra UV bo w stałce jescze na niego czekam, albo kwestia przysłony - to jeszcze dokładnie sprawdzę.
Podpis zgodny z regulaminem forum
idealnie nigdy nie będzie. To jest aparat a nie kamera. Chociaż może za kilka lat jak wypuszczą nowy soft do d90 to będzie lepiej. Mam nadzieję.
| D90 | N18-55VR / S105-2.8 EX DG / N50-1.8D / DCR250 | SB800 |
Jeśli chodzi o jakość to wiadomo zjedzona przez YT ale: http://www.youtube.com/watch?v=MCcY9LAvkL4
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
to na pewno. Niby nikon obiecuje że będzie aktualizował oprogramowanie do D90, no ale my znamy te ich pogaduszki.
| D90 | N18-55VR / S105-2.8 EX DG / N50-1.8D / DCR250 | SB800 |
Skontaktuj się z nami