Close

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 149

Wątek: Filmy z D90

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PopaY Zobacz posta
    W takim razie stwierdzam, że jakość jest całkiem niezła. Mając na uwadze, że D90 nagrywa idetycznie jak D5000 to można z całą odpowiedzialnością napisać, że jakość nagrywania jest na przyzwoitym poziomie, o ile będziemy na bieżąco łapać ostrość, bo jak wiadomo AF nie działa w trybie nagrywania.

Czy aby na pewno? sporo czasu minelo zanim wyszedl d5000 na pewno cos w nim ulepszyli jesli chodzi o filmowanie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hugues Zobacz posta
    Czy aby na pewno? sporo czasu minelo zanim wyszedl d5000 na pewno cos w nim ulepszyli jesli chodzi o filmowanie...

nic nie zmienili

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Starachowice

Domyślnie

Moim skromnym zdaniem jeszcze nadal warto uznawać, że do zdjęć służy aparat a do filmów kamera. Kiedyś za jakiś czas pewnie pojawią się dwa pełnowartościowe urządzenia w jednym, ale to jeszcze nie D90.

Domyślnie

Ja jesli mam problem z falowaniem to blokuję ekspozucję, szukam troszkę ciemniejszego miejsca gdzie obraz jest czysty i blokuję ekspozycje, metoda ta pozwala dość skutecznie wyeliminować problem.
    Nie oszukujcie się ,że czas naświetlania coś zmieni. Tryb filmowania działa w trybie (raczej) preselekcji przysłony,
    i widzę ,że im przysłona jest bardziej otwarta tym ostrość lepsza. (ISO mniejsze)
    Poza tym zauważyłem ,że stabilizacja działa bo po podłączeniu stałki jest dramat.
    Teraz jeszcze porównując moje dwa szkła widzę ,że przy stałce falowanie jest większe a powody mogą być dwa:
    albo to problem filtra UV bo w stałce jescze na niego czekam, albo kwestia przysłony - to jeszcze dokładnie sprawdzę.
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    Ja jesli mam problem z falowaniem to blokuję ekspozucję, szukam troszkę ciemniejszego miejsca gdzie obraz jest czysty i blokuję ekspozycje, metoda ta pozwala dość skutecznie wyeliminować problem...
    Dzięki wonito. Sprawdziłem i rzeczywiście jest zdecydowanie lepiej, chociaż nie idealnie.

Domyślnie

idealnie nigdy nie będzie. To jest aparat a nie kamera. Chociaż może za kilka lat jak wypuszczą nowy soft do d90 to będzie lepiej. Mam nadzieję.
    | D90 | N18-55VR / S105-2.8 EX DG / N50-1.8D / DCR250 | SB800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alarec Zobacz posta
    idealnie nigdy nie będzie. To jest aparat a nie kamera. Chociaż może za kilka lat jak wypuszczą nowy soft do d90 to będzie lepiej. Mam nadzieję.
    Na prywatno-domowe potrzeby wystarcza.

PS. Wcześniej pojawi się nowy korpus niż soft do D90 - tak myslę.

Domyślnie

Jeśli chodzi o jakość to wiadomo zjedzona przez YT ale: http://www.youtube.com/watch?v=MCcY9LAvkL4
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez farizer Zobacz posta
    Jeśli chodzi o jakość to wiadomo zjedzona przez YT ale: http://www.youtube.com/watch?v=MCcY9LAvkL4
    W ruchu już nie będzie tak dobrze.
    Aparat + szkła.

Domyślnie

to na pewno. Niby nikon obiecuje że będzie aktualizował oprogramowanie do D90, no ale my znamy te ich pogaduszki.
    | D90 | N18-55VR / S105-2.8 EX DG / N50-1.8D / DCR250 | SB800 |

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów