Close

Strona 8 z 32 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 320

Domyślnie

Bądźcie dobrej myśli. Długoletni użytkownicy komputerów apple powinni mieć dejavu. Niegdyś serwis w naszym kraju apple zapracował na podobną reputację. Powstawały strony podobne do polishnikonservice, dziesiątki wątków na grube strony forum myapple.pl. Któregoś dnia w wątkach zaczął się wypowiadać kierownik serwisu SAD, czyli serwisu apple w Polsce. Przedstawił jakie mają problemy, dlaczego naprawy trwają tyle a tyle, dlaczego na części trzeba czekać i dlaczego tak długo. Były przeprosiny za fuszerki itp. Przedstawiono plany rozwoju serwisu itp. Po niedługim czasie sytuacja diametralnie się zmieniła na plus. Dziś po jakiś 2-3 latach od tamtego momentu przybył przynajmniej jeszcze jeden oficjalny serwis i jest dobrze.
    Miejmy nadzieję że tutaj też na plus się pewne sprawy zmienią.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

amen
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    Ja jestem za tym aby dać czas serwisowi Nikona, niezbyt często słyszy się o reakcji na postulaty grupy entuzjastów, więc nie idźmy na wojnę skoro istnieje szansa na pokojowe rozwiązanie....
    Jeśli chcesz pokoju, szykuj się na wojnę. (Platon)

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    amen
    Drugi amen już dzisiaj

Poczekamy zobaczymy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarkko Zobacz posta
    Tak, dokładnie - na prośbę i przez szacunek.
    U niektorych tego szacunku nie widac niestety ...

Nie jestem w stanie pojac tego pojazdu po Piotrze za to, ze chce byc fair wobec obydwu stron.
    Znalazl sie jakby miedzy mlotem, a kowadlem, przeciez to forum, samo NKP to jego dziecko,
    naprawde wlozyl w to wiele serca i pracy - nadal wklada i bedzie wkladal, o ile durne zachowania
    forumowiczow nie zniecheca go do tego.
    To, jak dzis preznie dzialajaca organizacja jest NKP i nasze forum to duzy udzial wspolpracy z
    Nikon Polska. Po co firmie takiej, jak NP jest wspolpraca z tworem, ktory je szkaluje, a forum jest
    ewidentnie powiazane z NKP.
    Zrozumcie czlowieka, ktory musi byc fair wobec dwoch przeciwstawnych stanowisk zwlaszcza, ze
    Piotr poprosil, a nie nakazal:

"Prosze o usuniecie linkow w podpisach i watkach do strony nikon polish service na forum. Sa inne sposoby na zalatwienie tej sprawy, o tym wkrotce."

A nawet jakby nakazal to tak naprawde mialby do tego prawo. Domena, utrzymanie serwerow,
    dzialanie aplikacji - to sa jego zmartwienia (a jako czlowiek pracujacy w branzy wiem, ze spore
    przy tej wielkosci aplikacji), do ktorych dokladacie jeszcze zawisc ludzi, dla ktorych to robi.

Zastanowcie sie czasem, czy nie przesadzacie - przy okazji innego watku na tym forum padlo
    stwierdzenie, ze najbardziej marudzi ten, co dostaje cos za darmo ... jak sie okazuje, jakze prawdziwe.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AsKier Zobacz posta
    .. o to mi chodziło, chciałbym zrozumieć w czym mają problem i go zrozumieć...
    A ja odwrotnie zupełnie nie chcę tego wiedzieć, nic mnie to nie interesuje. Wymagam tylko aby za moje pieniądze sprzęt był należycie serwisowany na czas i skutecznie plus szacunek do klienta który płaci. Wewnętrzne sprawy tłumaczenia ect nie powinny Nas interesować bo i po co ? Kto mnie zrozumiał jak przez zaspy z narażeniem życia jechałem celem naprawy sprzętu bo za dwa dni mailem ważne dla mnie zlecenie, lecenie być albo nie być !
    Daleki jestem od wczuwania się i empati dla korporacji i Wam koledzy też to polecam tu są proste relacje , klient płaci klient wymaga.
    ZERO EMPATII dla korporacji !!!
    Dla ludzi, a i owszem, z tego też powodu na prośbę Pana Piotra zdjąłem linka szkoda tylko, że tak późno się odezwał w tej sprawia bylo duuuuużo czasu na to by sprawa serwisowania naszego sprzetu znalazła właściwą pozycję na forum użytkowników tegoż sprzętu.

Domyślnie

"Traktuj klienta jak dobrą inwestycję." - Tom Peters

"Sposobem na zaczęcie jest skończenie mówienia i podjęcie działania." - Walt Disney

a te dwa są dla Nikon Polska
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat:
    Napisał fIlek
    Muszę wystąpić w obronie Piotra - naprawdę jest w niezręcznej sytuacji i ataki na niego nie mają sensu. Rozumiem rozgoryczenie osób poszkodowanych, ale skoro Nikon Polska dał sygnał, że zajmuje się sprawą, to dajmy im trochę czasu. Wiem, nie miałem żadnych problemów ani z serwisem ani z samą firmą, więc nie wiem co to znaczy. Potrafię jednak postawić się w sytuacji Piotra, który musi zachować w pewnym sensie neutralność.

Dlatego też wyczyściłem swoją stopkę, by nie utrudniać ew. rozmów Admina z NS i załatwienia sprawy po myśli forumowiczów.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Natomiast chcę wyraźnie postawić sprawę, że ewntualny sukces Admina w lwiej części powinien przysługiwać kol. Dxxxx. Zasługuje on na miano ojca sukcesu i o tym kochani forumowicze pamiętajcie !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta

Nie jestem w stanie pojac tego pojazdu po Piotrze za to, ze chce byc fair wobec obydwu stron.
    Przepraszam - czy te słowa są kierowane jakoś w moją stronę czy jak...?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta

Nie jestem w stanie pojac tego pojazdu po Piotrze...
    stanę w obronie kolegi bo to nie jest żaden pojazd, stopki są usunięte przez szacunek do Piotra i tyle, tutaj nawet ironii nie widać a ty się doszukujesz...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Zdaje się, że w tym tygodniu w Toruniu było jakieś spotkanie pod egidą NP - być może to na nim zapadły jakieś decyzje. Naprawdę proponuję zaczekać na obiecany odzew. Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł.

Strona 8 z 32 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów