Close

Strona 68 z 77 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dawid.G Zobacz posta
    A S5 ma jakieś problemy przy współpracy z HU?
    Mój nie..
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Może kolega ma poprzednią wersję HU która nie obsługuje S5-ki ...?

Domyślnie

Noo właśnie Hondac ma racje
    ale tez nie nie szukałem, żeby kupić, bo miałem już inne wołaczki... tyle, że z efektów już tak bardzo nie byłem zadowolony

Zresztą później i tak większość zdjęć robiłem D90

Ps.
    A kolega Hondac, to nie miał w stopce ostatnio jakoś nikona?
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Witajcie. Pojawiła się przypadłość w moim S5. Czy ktoś z Was ma zdanie na temat teko pie...onego paska? Pojawia się w zdjęciach z dużym iso, zawsze w tym samym miejscu:
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

po mojemu to banding. Czasem sa to szerokie paski, czasem wezsze.... takie "kfiatki" trafiaja sie na wysokich czulosciach, na dlugich czasach np. fotografia nocna itp. Albo jak sie cos mocno wyciaga do gory to tez mozna utrafic fioletowego czy rozowego paska :/
    Komercyjna stopka - regulamin forum!
    Full Frame Nikon System

Domyślnie

Dzięki Dj_Direct, rozumiem, że pozostali też tak twierdzą, tak? Czy ktoś z użytkowników fufu tak ma/ miał i mam słać do sklepu, w którym kupiłem puszkę? Jakoś nie za bardzo pasuje mi zaakceptować tą przypadłość, szczególnie w kontekście zarabiania tym korpusem.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Po mojemu jest to zakłócenie w pracy matrycy powstałe na jej wyprowadzeniu na skutek utleniania bądź generowane w innym newralgicznym miejscu w drodze transmisji sygnału. Widać je dopiero przy wysokim wzmocnieniu sygnału bo poziom tego zakłócenia jest bardzo niski. Może się niestety wzmocnić z czasem jak i zaniknąć.

Domyślnie

robin a czy to nie to samo ?? skutek taki ze jest pasek. W innych markach tez takie sie trafiaja. W pentaxie bylo takich przypadkow troche... Nikon tez miewa. Tak matryca reaguje na wzmocniony sygnal czy to przez podniesienie czulosci, czy czas naswietlania. Ja to tak po chlopsku rozumiem
    Komercyjna stopka - regulamin forum!
    Full Frame Nikon System

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Po mojemu jest to zakłócenie w pracy matrycy powstałe na jej wyprowadzeniu na skutek utleniania bądź generowane w innym newralgicznym miejscu w drodze transmisji sygnału. Widać je dopiero przy wysokim wzmocnieniu sygnału bo poziom tego zakłócenia jest bardzo niski. Może się niestety wzmocnić z czasem jak i zaniknąć.
    Ładnie to ująłeś, ten język techniczny i w ogóle! Czy mogę Twoją "ekspertyzę" wykorzystać do reklamowania puszki czy jest to problem, w przypadku którego sklep lub serwis zbędą mnie traktując jako marginalny i "będę musiał się przyzwyczaić, pogodzić z ozdobą"? Pal licho kiedy będę kadrować na 5x7 bo wtedy idealnie pasek nie wchodzi w kadr, oczywiście jeśli można tak przyciąć, gorzej jeśli nie bo wtedy zdjęcie do wyrzucenia. Korpus nadaje się do reklamacji?

Domyślnie

Pozwolę sobie chwilowo zmienić temat.

Lampka wspomagająca AF. Jest możliwość włączenia jej na stałe? Mianowicie, zakładając chiński wyzwalacz na gorącą stopkę w/w lampka się za cholerę nie włączy. Lampy błyskowe wyzwalane radiowo nie mają pilota i ustawić ostrość w ciemnych miejscach graniczy z cudem.

Strona 68 z 77 PierwszyPierwszy ... 18586667686970 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów